5 detaljer som skapar hotellkänsla i sovrummet

Uppdaterad: 1 feb, 2023

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

Vill du inreda ditt sovrum med hotellkänsla? För många är hotellets inredning och säng det bästa exemplet på hur ett sovrum ska se ut och fungera. I de flesta fall är hotellrummen speciellt designade för att ge avkoppling och god sömn utan störande intryck. För ditt eget hem kan du ta inspiration från hur hotellen gör, och kombinera med din personliga stil och smak. På så vis får du en perfekt mix som kommer kännas härlig att spendera tid i.

Vi har satt samman en lista över de viktigaste punkterna att fokusera på om du vill höja hotellkänslan i ditt sovrum. Läs vidare för våra bästa tips.

Mörkläggningsgardiner Blackout från Ellos Home

1. Gardiner och gardinskena med hotellkänsla

De bästa gardinerna för hotellkänsla i sovrummet bör vara långa och ha bra förmåga att mörklägga rummet. Allra snyggast blir det om du hänger gardinerna högt, helst i nivå med taket. Det är enkelt gjort och får alla bostäder att kännas högre i tak och lite lyxigare. Välj gärna en kvalitet på gardinen som är lite tyngre, till exempel sammet. Det ger väldigt mycket hotellkänsla.

En bra gardinskena att kika på är denna prisvärda från Jotex Den kan takmonteras och finns i bra längder. Det finns även varianter på IKEA och de flesta byggvaruhus, ifall du vill komma billigare undan.

För att välja rätt gardiner rekommenderar vi att läsa vår artikel om de bästa mörkläggningsgardinerna, där de flesta alternativen passar väldigt bra om du vill skapa hotellkänsla.

Mille Notti Nuvola lakan

2. Sängkläder med hotellkänsla – lakan och påslakan

Riktigt bra sängkläder är tätt förknippat med hotell och hotellkänsla. En uppsättning krispigt vita lakan är fantastiskt fräscht och lyxigt, och gör sängen otroligt inbjudande och härlig. Tricket är att välja sängkläder av god kvalitet och en lagom hög trådtäthet, men också att sköta dem på ett bra sätt. Om du vill läsa mer om hur du bedömer kvalitet på sängkläder kan vi tipsa om vår artikel där vi går igenom trådtäthet. Vill du ha lite mer koll på hur du sköter och håller dina sängkläder rena vill vi även tipsa om vår tvättguide.

För att välja rätt lakan rekommenderar vi att läsa vår artikel om de bästa lakanen. Satsa på några fina vita lakan i slät väv. Om du kan tänka dig att ta hand om skrynklor anser vi att lakan i satin är det som ger absolut mest hotellkänsla.

Bästa duntäcket

3. Täcke med hotellkänsla

Ett gosigt och fluffigt täcke är en bra kombo till de krispigt vita sängkläderna (nej, de MÅSTE inte var vita). Bra hotell har oftast härligt fluffiga täcken som känns mysiga att krypa in under. Ett täcke med samma egenskaper är en av de enklaste genvägarna till att skapa hotellkänsla hemma i sovrummet.

Nuförtiden kan du hitta riktigt bra och fina täcken både med riktigt dun och med syntetisk fiberfyllning. Bägge alternativ ger en fluffig och fin känsla. Om vi tvingas välja skulle vi säga att riktiga duntäcken ger lite mer klassisk hotellkänsla, men fibertäcken är inte långt därifrån. Och ett fibertäcke är i de flesta fall billigare, och passar därför extra bra dig som vill inreda med hotellkänsla på en budget.

För att välja rätt täcke rekommenderar vi att läsa våra artiklar om de bästa duntäckena eller de bästa fibertäckena. För maximal hotellkänsla ska du välja ett lite tyngre och mycket fluffigt täcke.

Mondo huvudkudde

4. Kudde med hotellkänsla

Utöver täcke och lakan är självklart en bra kudde väldigt viktig för att uppnå den där härliga hotellkänslan du är ute efter. Vårt bästa tips är att satsa på en riktigt bra kudde med god ergonomi och kvalitet som fungerar som din huvudkudde (förlåt, kunde inte låta bli!). Det räcker gott så för bra sömn, men sen går det bra att addera fler kuddar för att kunna bädda fint och göra snyggt. De kuddarna kan vara enklare och behöver inte vara lika påkostade.

För att välja rätt kudde rekommenderar vi att läsa vår artikel om de bästa huvudkuddarna.

Sänggavel i sammet

5. Sänggavel med hotellkänsla

Till sist är en väldigt lyxig detalj med mycket hotellkänsla att ha en snygg sänggavel. Allra mest populär är just nu att välja en stoppad sänggavel i sammet.

För att välja rätt sänggavel rekommenderar vi att läsa vår artikel med inspiration för sänggavlar i sammet. Det finns mängder av olika alternativ i olika finish, färg och mönster. På hotell väljs oftast en gavel i gråskala, men var inte rädd för att välja en variant med lite mer färg. Detta är en sån sak som drar blickarna till sig och höjer intrycket på hela rummet.

Sammanfattning

För att få till den där lyxiga hotellkänslan är det viktigt att tänka både på detaljerna och helheten. Även om du inte kan köpa allt på en gång är det smart att göra en lista på de produkter du vill kombinera, och stämma av så att de passar ihop.

  • Inred med gardiner som hängs högt och löper hela vägen ner till golvet. Det ger ett intryck av hög takhöjd och ramar in fönster på ett trevligt sätt
  • Välj lakan i god kvalitet och håll efter dem. Det är bättre med en enklare uppsättning sängkläder som sköts bra än ett par dyrare som inte sköts
  • Fluffiga och mjuka kuddar och täcken är A och O. Men kudden behöver vara lagom fast för att vara ergonomisk för nacken
  • Om du tycker det är fint att bädda med många kuddar är ett tips att satsa på en bra huvudkudde och komplettera med en uppsättning enklare kuddar för dekoration
  • Sänggaveln gör mycket för helhetsintrycket. En sänggavel i sammet är en riktig hotellklassiker
CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!