Bästa fibertäcket 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett skönt täcke är viktigt för att sova bekvämt och kunna slumra genom hela natten. God sömn är en av de viktigaste förutsättningarna som finns för ett hälsosamt och bra liv, där du orkar ta dig an dagen på bästa sätt. Att gosa ner sig i sängen är och bör vara en härlig upplevelse, och där spelar ditt täcke en avgörande roll.

Att hitta ett härligt, gosigt och fluffigt täcke bland ett stort urval duntäcken är ganska så lätt (om du är nyfiken på det kan du läsa vår artikel om vilka duntäcken som är bäst). Men det finns många skäl till att vilja välja ett fibertäcke istället – och självklart vill du ändå ha hög kvalitet och bra känsla. Men kanske vill du inte ha dun från djur, eller helt enkelt ett täcke med andra egenskaper. Då är fibertäcken ett väldigt bra alternativ.

Men det är inte lätt att hitta rätt bland alla alternativ, och att läsa sig till vilka kvalitéer och alternativ som är bäst kan sysselsätta dig i många långa timmar. De goda nyheterna är att vi gjort det mesta av det grovjobbet åt dig. Efter noggrann research och genomlysning av alternativen på marknaden har vi kunnat utse ett fåtal alternativ som sticker ut som bäst inom sin kategori.

Bästa fibertäcket
Mille Notti Fibra

Varmt täcke
Jotex Basic Varm

Svalt täcke
Jotex Basic Svalt

Mest för pengarna
Åhléns Året Runt

“Ett mycket fluffigt och mjukt fibertäcke med särskilt bra egenskaper för allergiker.“

“Perfekt för dig som är frusen eller sover i ett kallt rum.“

“Täcket är mjukt och fluffigt, utan den prasslighet som en del lättare täcken kan ha.“

“Varmt när det är kallt och tvärtom när solen värmer på. Med tanke på dess höga användbarhet och fina kvalitet är detta ett kap.“

Vad är ett fibertäcke?

Först och främst, vad är ett fibertäcke? Det som kännetecknar ett fibertäcke är dess fyllning, som alltså är tillverkad i ett fibermaterial. Det ger i de flesta fall en fluffig och mjuk känsla som liknar den hos ett duntäcke. Ungefär samma känsla, men utan att behöva tas från ett djur alltså. På så vis är det ett mycket bra alternativ för dig som inte vill ha produkter utvunna från djur.

Andra fördelar med fibertäcken är att materialet kan tas fram speciellt för att minska allergibesvär, öka slitstyrka, vara mer lättskött och så vidare. Rent funktionellt finns det fibertäcken som är helt överlägsna alternativen i naturmaterial.

Bör du välja fibertäcke eller duntäcke?

Vi gillar både duntäcken och fibertäcken, och i slutändan är det upp till dig att bedöma vad du föredrar. Ett duntäcke kan vara otroligt lyxigt och härligt, men numer kan även många fibertäcken konkurrera med dem på det planet. Fibertäcken är generellt något billigare att köpa, så om du är priskänslig är det en rekommendation att kika extra i den här kategorin.

Bästa fibertäcket alla kategorier – Mille Notti Fibra

Bästa fibertäcket är Mille Notti Fibra
Typ:Fibertäcke för enkel- eller dubbelsäng
Mått:150 x 210 cm, 220 x 220 cm
Material:Fylld med HCS (Hollow Conjugate Siliconised) polyester fiber, yttertyg i 100% bomull
Värmenivå:Varmt eller svalt täcke
Miljö/allergi:Oeko-Tex Standard 100, fyllningen innehåller Allerban (motverkar mögel, kvalster m.m.)

Ett mycket fluffigt och mjukt fibertäcke med särskilt bra egenskaper för allergiker. Fyllningen är härligt puffig och påminner mycket om ett bra duntäcke, och det fina yttertyget i 100% bomull skyddar och ger en lyxig och luftig känsla. Ett mycket prisvärt täcke sett till den höga kvaliten.

Bästa varma fibertäcket – Jotex Basic varmt

Varmt fibertäcke från Jotex Basic
Typ:Fibertäcke med varm värmenivå
Mått:150 x 210 cm
Material:Polyestermicrofiber, 100% bomullscambric
Värmenivå:Varm
Miljö/allergi:

Detta täcke med hela 1100 gram fyllning ger en härligt varm och gosig känsla, som dessutom känns väldigt lik ett duntäcke. Perfekt för dig som är frusen eller sover i ett kallt rum, men kan annars vara lite lite för varmt under sommarmånaderna.

Bästa svala fibertäcket – Jotex Basic Svalt

Åhlens Sommartäcke
Typ:Fibertäcke med sval värmenivå
Mått:150 x 210 cm
Material:100% polyester
Värmenivå:Svalt täcke

Ett svalare alternativ med bra egenskaper är detta täcke från Jotex. Det har en lättare fyllning på 500 gram, vilket är perfekt under de varmare månaderna eller året om för dig som blir varm om natten. Täcket är mjukt och fluffigt, utan den prasslighet som en del lättare täcken kan ha ibland.

Mest prisvärda duntäcket – Åhléns Året Runt

Åhléns Året Runt - Fibertäcke
Typ:Fibertäcke för alla säsonger
Mått:150 x 210 cm
Material:Fyllning av hålfibrer
Värmenivå:Medium
Miljö/allergi:

Ett mycket prisvärt val är detta Året Runt-täcke från Åhléns. Som namnet antyder är det här tillverkat för att kunna användas hela året. Med en fyllning på 900 gram hamnar den mitt emellan ett varmt täcke och ett svalare sommartäcke, och blir alltså en bra balans däremellan. Varmt när det är kallt och tvärtom när solen värmer på. Med tanke på dess höga användbarhet och fina kvalitet är detta ett kap.

När du ska välja fibertäcke

Det finns några punkter som vi tycker är viktigare att tänka på än andra inför valet av fibertäcke. Det är bland annat material, miljöcertifiering och värmenivå. Du behöver självklart också tänka på mått och användningsområde.

Fyllning

De vanligaste alternativen är fibrer eller dun. Duntäcken är kända för sin gosiga känsla och höga andningsförmåga, men på senare år har även fibertäcken börjat komma ikapp även där. Det går bra att tvätta och torktumla ett fibertäcke på hög temperatur, om och om igen, utan att dess egenskaper blir förstörda. Det gör att även fibertäcken passar bra för allergiker och astmatiker.

Mått

Rekommenderat är att köpa ett täcke som är mellan 20 – 30 centimeter längre än kroppslängden. Standardmått är 210 centimeter för enkeltäcke och 220 centimeter för dubbeltäcke. Om du sover i en enkelsäng är ett täcke på 150 cm i bredd lagom, och om du sover i dubbelsäng kan du antingen ha ett större täcke (vanligen 220 cm bredd) eller två stycken enkeltäcken.

Värmenivå

Värmenivån, eller som vissa återförsäljare väljer att kalla det, isoleringsförmågan, märks vanligtvis med sval, medium, varm och extra varm. Det betyder att täcket finns som svalt till extra varmt täcke. För att välja ett täcke som passar ska du tänka på just din kroppstemperatur, men även den temperatur sovrummet brukar hålla.

Det kan vara bra att köpa två olika täcken: ett för vinterhalvåret och ett för som