Bästa kontinentalsängen 2022 – för dig som vill sova som på moln

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att inse hur pass viktig sömnen är för vår hälsa är utan tvekan den absolut bästa insikt du kan göra i livet, och det utan att överdriva. Sömnen är lika viktig för barn som den är för ungdomar och vuxna – oavsett i vilket stadie i livet du är i kan en god natts sömn göra otroligt stor skillnad från din utveckling, din hälsa och ditt välmående. 

Sover du dåligt blir du inte bara trött och energilös, utan det kan också påverka ditt humör och din utstrålning. Med andra ord bör vi alla investera i vår sömn. För att vi ska sova gott är det otroligt viktig vilken säng vi sover på. Idag är det allt fler som väljer att lägga lite extra pengar på att få en bra säng då den i sig kan göra stor skillnad. 

Ett riktigt bra alternativ till säng är de som kallas för kontinentalsäng. En kontinentalsäng är något speciell då den kommer med två madrasser för att ge extra stöd, bättre stadga och ökad komfort. Vi har listat de sängar som vi anser är bästa kontinentalsängarna i olika kategorier. Förhoppningsvis kan vår köpguide hjälpa dig att hitta rätt säng för dig!

Vad är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en typ av säng utformad med två madrasser. Den extra madrassen ska ge extra stöd till din kropp samt ha en avlastande effekt. Många skaffar en kontinentalsäng för att de har fått ont i ryggen, men helst bör du göra det redan innan sådana besvär uppstår. 

Fördelen med en kontinentalsäng och dess rejäla madrasser är att den både är otroligt skön att ligga i, att den gör stöd till hela kroppen och att den avlastar olika kroppsdelar. Trycket på din kropp minskar och du kan vakna upp med minskad stelhet, mindre smärtor och andra problem. 

Komforten i sängen är med andra ord på topp, och den hjälper därmed ofta även med att förbättra din sömn och allmänna hälsa. Trots att de ger riktigt bra stöd och förser din kropp med en behaglig stadga finns det kontinentalsängar av olika tjocklek. Det finns alltså en modell som kan passa alla behov och kroppstyper. Dessutom är de snygga!

Bästa kontinentalsäng 

Idag finns det en hel del olika modeller och varianter av kontinentalsäng på marknaden. De flesta sängtillverkare har åtminstone en modell, vilket innebär att det finns många valmöjligheter och att utbudet är väldigt brett.

Precis som att ett generöst utbud kan vara till din fördel och öka chanserna om att du hittar rätt kan ett alltför stort utbud göra att valet blir svårt. Valmöjligheterna kan kännas oändliga och därmed ställa till det i huvudet då du ska börja se dig om efter en ny säng. 

Hur gör du då för att hitta rätt? För att underlätta för dig har vi samlat ihop ett flertal modeller av kontinentalsäng i varierande kategorier som enligt oss är bästa kontinentalsäng. Vi hoppas att vår guide kan hjälpa er att göra rätt val, samt att ni kan hitta en favorit bland våra rekommendationer!

Bästa kontinentalsäng i ett komplett paket – BED Tärna 120

BED Tärna 120
Mått:120 x 200 cm
Mellanmadrass:15cm 7 zon Active Plus Pocket
Bottendel:13cm bonellmadrass
Bäddmadrass ingår:Ja, Softflex Quilt
Fasthet:Fast
Ca pris:16 000 kr

Här har vi en kontintentalsäng för dig som vill köpa ett komplett kit med såväl säng som gavel och ben. Det finns en del andra sängar som kommer i kompletta kit också, men denna variant är just speciellt bra då den kommer i en lite nättare variant i smalare modell. 

Det som gör att vi är lite extra förtjusta i just den här är dels det faktum att de smalare måtten gör sängen lätt att passa in hos de flesta. Vi gillar också att sängen har en riktigt bekväm konstruktion som möjliggör hög komfort för användaren. Sängen har två lager med fjädrar och en rejäl mellanmadrass med en kombination av olika fjädrande zoner.

Bottendelen av sängen har även den bra fjädring som ger stadga och höjer komforten lite extra. Designen i sig är också snygg, och priset är inte överdrivet högt. En kontinentalsäng som ger dig allt du behöver och som passar i de flesta hem.

Fördelar:
+ Komplett säng
+ Smal modell
+ Rejäla lagar för fasthet
+ Bra fjädring i pocketfjädrarna
+ Prisvärd

Nackdelar:
– Kan upplevas som för liten för två personer

Bästa kontinentalsäng budget – Sängjätten Laholm

Kontinentalsäng Laholm

Mått:120-180 x 200 cm
Mellanmadrass:13cm pocketresår med 5 zoner
Bottendel:13cm bonellresår
Bäddmadrass ingår:Ja, 7cm kallskum och microfiber
Fasthet:Medium, Fast
Ca pris:10 000 kr

Sängar är ofta en rätt kostsam investering som kräver både eftertanke och en del i kassan. Om du inte känner för att lägga alla dina besparingar på en säng kan vi varmt rekommendera den här modellen Laholm från Sverigesängen. Den här sängen kommer till ett överkomligt pris men håller fortfarande hög kvalité.

Här får du också ett komplett kit med huvudgavel, kuddar, bäddmadrass och sängben. Sängen i sig är stadig och bekväm att ligga på tack vare resårbottnen, den höga träramen och kallskum runt om. Resårmadrassen är indelade i zoner för att hålla passform, följsamhet och komfort på högsta nivå. Finns i olika mått och fastheter beroende på behov!

Fördelar:
+ Mycket prisvärd
+ Komplett säng,
+ Följsam och ergonomisk resårbotten
+ Stadig konstrukion

Nackdelar:
– Något låg avlastning för kropp jämfört med dyrare alternativ

Bästa kontinentalsäng för avlastning – Jensen Signature J4 Kontinentalsäng

Jensen Signature J4
Mått:140-180 x 200 cm, 140-210 x 210 cm
Bäddmadrass ingår:Ja, Cellex XO 6,5 cm
Fasthet:Medium, Medium/Fast, Fast
Ca pris:35 000 kr

Jensen Signature J4 Kontinentalsäng kommer passa perfekt för dig som har en trött och sliten kropp. Upplever du att kroppen känns öm och stel efter att du sovit kan den här sängen göra susen. Med dess höga komfort och specifika förmåga att avlasta kroppen kommer du vakna upp utvilad och avkopplad.

Sängen i sig är exklusiv och gör sig bra för de flesta användare. Det finns ingen tvekan om att du ligger skönt i denna ergonomiska säng, där varken design eller utformning har lämnats åt slumpen. Perfekt om du vill köpa en kontinentalsäng för att slippa få ont i ryggen. 

Madrassen är indelad i zoner för att ge extra avlastning och god följsamhet utan att tappa formen. Du får stöd där du behöver det. I och med att stoppningen kommer i två olika fasthet kan du som användare av sängen själv reglera hur madrassen känns. Som pricken över i:et är stoppningen gjord för att hålla sig ren och fräsch längre. Sängen är dyr, men riktigt bra.

Fördelar:
+ Hög avlastning
+ Stora möjligheter att anpassa sängen efter egna önskemål
+ Många zoner som ger extra följsamhet
+ Fasthet kan enkelt varieras efter behov
+ Lätt att hålla frsäch

Nackdelar:
– Högt pris

Bästa kontinentalsäng i tempur – Tempur Relaxation Kontinentalsäng

Tempur Relaxation Kontinentalsäng
Mått:180 x 200 cm
Bäddmadrass ingår:Ja, Tempur Cloud 5cm
Fasthet:Cloud
Ca pris:43 000 kr

För dig som är ett fan av Tempur kan vi verkligen rekommendera den här kontinentalsängen. Precis som namnet utlovar är det här en säng i tempurmaterial, där fokus ligger på maximal komfort och behaglig avlastning för dig som sover på den. 

Tempur är ett fantastiskt material som formar sig efter din kropp samtidigt som det skapar det stöd och den följsamhet du behöver. Tryckpunkterna blir färre och du kan vakna upp perfekt utvilad utan stelhet, krämpor eller liknande. På den här sängen sover du tryggt och mjukt, utan stelhet.

Det höga priset kräver att du ser detta som en investering i din kropp och sömn, vilket kanske inte passar allas budget. Men, för dig som vill investera i din sömn och som uppskattar tempurmaterialets effekt är det ändå ett vettigt köp.

Fördelar:
+ Mycket skönt material (memory foam)
+ Formar sig efter kroppen
+ Bra och ergonomiskt stöd för ryggen
+ Goda möjligheter att anpassas efter dina behov

Nackdelar:
– Memory foam faller inte alla i smaken
– Dyr

Bästa kontinentalsäng stabil och lyxig – Sängfabriken Fast Royal Velvet 

Sängfabriken Kontinentalsäng
Mått:120-210 x 200 cm
Mellanmadrass:18cm pocketresår med 7 zoner
Bottendel:13cm pocketresår 
Bäddmadrass ingår:Ja, 9cm 
Fasthet:Fast
Ca pris:43 000 kr

Kontinentalsängen Fast Royal Velvet från Sängfabriken är ett nytt tillskott där de satsat lite extra på just lyx, komfort och stadga. Om du vill investera i en elegant säng av hög kvalité kan den här passa som handen i handsken. 

Till att börja med är designen sådär härligt exklusiv, vilket bara i sig känns lyxigt och inbjudande. Den finns i ett flertal fina och stilrena färger som möjliggör för alla att hitta en som matchar med hemmet. Sen är sängen otroligt skön att sova på tack vare det dubbla resårsystemet med pocketzoner för tryckavlastning och hållbar passform.

Madrassen kommer följa din kropp och dina rörelser för att ge dig bästa underlag i alla lägen. För extra stadga är sängens kanter fyllda med kallskum. Vid köp får du med en snyggt quiltad sänggavel, en tjock bäddmadrass med fibervadd och en överlag fast och tålig grund. För dess kvalité är priset överkomligt.

Fördelar:
+ Riktigt snygg
+ Dubbelt resårsystem för extra komfort
+ Flertalet pocketzoner för bättre ergonomi
+ Bra stadga
+ Komplett säng med gavel

Nackdelar:
– Alla gillar inte sammet (eller?)
– Ganska högt pris

Bästa kontinentalsäng romantisk stil – Kontinentalsäng Amore

Kontinentalsäng Amore
Mått:180 x 200 cm
Mellanmadrass:5-zoner, pocketresår
Bottendel:Bonellresårbotten
Bäddmadrass ingår:Ja, Delux Latex
Fasthet:Medium, Medium/Fast, Fast
Ca pris:15 000 kr

Det är ett faktum att smaken är som baken, och många gånger innebär det att den är just delad! Med andra ord kan en viss säng passa riktigt bra i ett visst hem där ägarna har en viss stil, medan en annan säng passar bättre i ett annat hem med en annan stil. Det här den bästa kontinentalsängen för er som har en romantisk stil.

Modellen heter Amore, vilket är precis den kärleksfulla stil den talar för. Sängen står på ett par ståtliga metallben som håller upp den stadiga och välfyllda botten. Sängens underbädd är gjord i bonellresår, pocketresåren i en 5-zons-variant, och bäddmadrassen är vändbar. 

Det i sig möjliggör för varierad användning med ett jämnt slitage. Oavsett om du sover på sidan eller på ryggen kommer du få det stöd och den avlastning du behöver. Perfekt för ett par! Detaljerna som sätter pricken över det romantiska i:et är dess design med quiltad sänggavel och material i sammet. Så fin!

Fördelar:
+ Elegant design
+ Stadig konstruktion
+ Vändbar bäddmadrass
+ Komplett säng inklusive gavel
+ Prisvärd

Nackdelar:
– Finns bara i en storlek (180 x 200 cm)

Bästa kontinentalsäng utan skarvar – 24SJU Midnatt Kontinentalsäng

24Sju Midnatt
Mått:120-180 x 200 cm, 180-210 x 210 cm
Mellanmadrass:Pocketresår med flera zoner
Bäddmadrass ingår:Ja, BM3
Fasthet:Medium, Medium/Fast, Fast
Ca pris:15 000 kr

När det kommer till kontinentalsängar, och även sängar överlag, är det inte helt ovanligt att sängens ram är uppdelad i två halvor. Det innebär att du kan känna en liten skarv då du ligger i sängens mitt, vilket sällan är uppskattat varken för par eller singlar. Med den här sängen behöver du inte oroa dig för några skarvar alls!

24SJU midnatt är en kontinentalsäng av hög kvalité där de främst fokuserat på att ta fram en säng i hel modell. Den är alltså skarvlös och känns lika jämn och stadig över hela sängen. Detta kan passa extra bra för par! Dessutom är fjäderdjupet högt och uppdelade i zoner. Sängen följer din former, håller sin passform och ser rejäl ut i rummet.

Fördelar:
+ Skarvlös modell
+ Högt fjäderdjup
+ Stadig och jämn
+ Håller formen bra

Nackdelar:
– Kunde vara mer avlastande

Så väljer du kontinentalsäng

Vi har redan varit inne på att det kan vara rätt svårt att göra ett val då di ska köpa en säng. En säng kan ha en så otroligt stor påverkan på hur vi sover, vilket i sin tur har en påverkan på vårt mående och vår hälsa. Med andra ord är det viktigt att köpa rätt säng. Det kan därför också vara värt att ägna lite extra tid och tanke åt vilken modell som kan passa bäst.

Beroende på vem det gäller kan olika modeller av säng passa olika bra. Att veta vilken säng som passar en själv bäst är dock inte en självklarhet för alla. Ska du exempelvis ha en kontinentalsäng eller en ramsäng?

Har du kommit fram till att det är en kontinentalsäng som gäller för dig har du kommit en rätt bra bit på vägen. Dessa är lite extra bra i och med att de håller hög komfort, ger bra stöd och håller sin stadga. Dessutom ser de lyxiga och maffiga ut! Dessvärre är resan inte helt färdig där. 

I valet om att hitta rätt säng finns det en del faktorer som påverkar vad som passar bäst för dig. Det har att göra med hur din kropp ser ut, vad du väger, vilka behov du har, hur du sover, vad du gillar för stil, samt vilken budget du måste anpassa dig till. Innan du köper en kontinentalsäng kan det vara bra att tänka på dessa punkter.

Vilken sorts botten vill du ha?

I en kontinentalsäng är bottendelen (madrass) ofta en rätt viktig komponent för sängens helhetskänsla och komfort överlag. Trots att du lägger på flera madrasser på bottenmadrassen kommer dess utformning ha en betydelse för de andra madrassernas effekt. Med andra ord är det viktigt att välja rätt bottendel.

Vanligen består bottenmadrassen av en träram som sen fylls med en bottenmadrass med så kallade pocket- eller bonellfjädrar. Bonellfjädrar är den lite enklare varianten. Det ger ett jämnt stöd men kan också innebära att sängen blir rätt gungig. Pocketfjädrar är istället uppdelade och ger bra tryckavlastning och följsamhet. 

Denna variant av botten gör sängen lite extra stadig, ger ett visst motstånd och bidrar med fasthet även vid rörelse. Ju fler fickor desto bättre. Är dessa bottenmadrasser inte av behov kan bottnen istället vara utformad som ett smidigt förvaringsutrymme – perfekt för dig som vill köpa kontinentalsäng med förvaring. 

Sängben

Tillhörande sängens botten är också sängens ben. Det är dessa som håller upp hela sängen och ser till att den står stadigt på sin plats. Med andra ord är benen också avgörande för er komfort och trygghet. 

För att välja rätt sängben bör du utgå från sängens storlek och tyngd. Finns det inga ben som säljs tillhörande sängen bör du välja ett hållbart material. Benen är ofta i metall eller trä. Tänk dock på att även deras längd och tjocklek påverkar såväl hållbarheten som komfort och känsla. Vill du kliva upp en bit eller vara lite längre ner? Och vilken stil passar bäst?

Mellanmadrassen är viktigast

Den absolut viktigaste delen i en kontinentalsäng är dock bäddmadrassen. Bottendelen kan som sagt ha en påverkan i och med resårfjädarna, men den avgörande delen är madrassen i mitten. 

Det är denna madrass som avgör sängens komfort: dess följsamhet, passform, stadga och känsla. Ju bättre madrass desto bättre avlastning. Här är både resår, stoppning och material avgörande. 

Vanligen är en mellanmadrass utformad med en stoppning samt resår i olika pockets. Detta möjliggör för hållbar fasthet, bra stöd och smidig följsamhet för maximal komfort. Välj madrassens fasthet och form efter dina behov. Att välja rätt madrass är extra viktigt för dig som vill köpa en kontinentalsäng för ont i ryggen. 

Bäddmadrass 

Som tredje lager i en kontinentalsäng kommer bäddmadrassen. Detta är alltså den madrass som du kommer sova på, vilket innebär att även den bör vara enligt dina behov. Beroende på vilken stoppning och material bäddmadrassen har kommer komfort och funktion att variera. 

Vissa föredrar en fastare madrass, andra en mjukare. En del är i behov av en madrass som andas, andra inte. Här är såväl material som kärna och stoppning en viktig del för helhetskänslan. 

Latex som stoppning har hög komfort, lång hållbarhet och god andningsförmåga. Kallskum är lite fastare och ger bra stadga. Memoryskum formar sig mer efter din kropp, har riktigt bra stöd och tryckavlastar enligt behov.  

Madrasskydd 

Vill du att din madrass ska hålla länge kan det också vara bra att investera i ett madrasskydd. Detta innebär en extra kostnad, men kan verkligen göra skillnad i längden då madrassen skyddas bättre. Tänk på att ju mer du investerar i din säng och dina madrasser desto längre håller de och kan hjälpa med din sömn.

Andningsförmåga och ventilation

Vi alla är olika när vi sover. Somliga fryser och gillar att sova varmt, medan andra blir varma, svettas och vill sova lite svalare. Även det här är en punkt som du bör tänka på inför ditt sängköp. Beroende på madrasserna stoppning kommer dess andningsförmåga att variera. Svettas du mycket är det bra att välja en variant som andas för att öka hållbarheten. 

Sänggavel och fotgavel?

Beroende på vilken kontinentalsäng du köper kan utformningen med sänggavel se lite olika ut. Det finns inget måste att ha en sänggavel, men det är enligt oss ett bra val om du vill få den där helhetskänslan av att sängen är rejäl, lyxig och komfortabel. 

Vissa sängar säljs utan gavel, så ibland kan det innebära en extra kostnad. Dock väljer du själv vilken modell och form som passar bäst. En del väljer också att lägga till en fotgavel på sin säng för att få ett litet mer inramat utseende. 

Klädsel och design 

Det sista steget när det kommer till att välja själva sängen baserat på utformning är just dess design. Har du hittat en säng som matchar ditt behov av komfort har du kommit en bra bit. Men, samtidigt som att komforten är den viktigaste komponenten för att hitta rätt säng är även dess design och stil det.

Med andra ord är det bäst om du kan hitta en säng som både gör sig bra för dina behov och din stil. Sängen är trots allt en av de större möblerna i våra hem, och framförallt kontinentalsängar är rejäla och tar mycket plats. För att de ska kännas helt rätt bör du också välja material, stil och design utifrån eget tycke. Här är valmöjligheterna stora!

Pris

Sist men inte minst bör du anpassa ditt köp av kontinentalsäng efter din budget. Idag finns det så pass många olika sängar att du inte alls behöver köpa den dyraste modellen för att få högsta kvalité. 

Även lite billigare sängar kan ge bra stöd och hålla hög komfort. Har du dock riktiga problem med din kropp eller din sömn kan du behöva lägga på lite extra. Men, de dyraste behöver inte alltid vara de bästa, utan de viktigaste är att du hittar en modell som passar dig och dina behov!

Sammanfattning

Att hitta rätt modell kan vara lite av en pers. Det är ofta en rätt kostsam investering som kräver en del eftertanke och planering för att det ska bli helt rätt. I och med att det finns så många modeller av kontinentalsäng idag kan detta också försvåra valet – vilken är rätt för mig, vilken passar mina behov och kommer göra sig bra i mitt hem?

Fördelen med just kontinentalsäng är att de är extra stadiga, håller hög komfort och ger riktigt bra stöd och avlastning. Att köpa en kontinentalsäng för dig som har ont i ryggen, sover dåligt eller ofta vaknar med krämpor är därmed extra bra.  

Vi hoppas att ni kan hitta en modell av kontinentalsäng bland de som vi tipsat om under Bästa kontinentalsäng. De modeller som finns att hitta här är enligt oss de bästa som finns på marknaden. Det finns en modell som passar alla, men det gäller bara att veta vilken som är just för en själv.