Bästa nackkudden 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En bra nackkudde är guld värd för den som är på väg att resa. När man är på resande fot är det vanligt att behöva tränga sig in i obekväma utrymmen där det kan vara svårt att komma till ro, vila och kanske till och med ta sig en tupplur. För de flesta är det en obekväm historia att sova sittandes, där stel nacke och taskig sömn är en del av paketet.

Men det finns som sagt produkter som gör att det åtminstone blir några snäpp enklare att slappna av och få sin skönhetssömn. Om det så är på tåget, flyget eller i bilen så är en bra nackkudde en kamrat som gör resan lite trevligare.

Men det finns mängder och åter mängder av olika nackkuddar av olika sorter, och med olika material och finesser. Vi har ägnat många timmar åt att gå igenom alla alternativ som finns tillgängliga, och har valt ut de alternativ som just nu är de bästa köpen. Fortsätt läsa för att få våra bästa tips, utan att själv behöva gå igenom hundratals olika alternativ.

Bästa nackkudden för flyg – Cabeau Evolution Classic

Cabeau Evolution Classic nackkudde
Typ:Nackkudde med memory foam
Mått:24 x 12 x 25 cm
Vikt:330 g
Material:Bomull/polyester, skum
Övrigt:Ficka för smartphone

Cabeau Evolution Classic är formgiven med ett platt bakparti för att du ska kunna luta dig mot en stol så bekvämt som möjligt. Kudden är stoppad med ett mjukt men stadigt skum som avlastar nacken och gör att du kan vila huvudet. En dragsko framtill gör att du kan knyta ihop kudden för att hålla den på plats.

Extra plus för mobilfickan, som gör att du kan ha koll på att ingen försöker ta din smartphone när du sover.

  • Kombinerar låg vikt och portabelt format med hög komfort
  • Lätt att göra rent
  • Smart ficka för att gömma undan mobilen

Mest prisvärda nackkudden – Delsey Dream On

Delsey Dream On uppblåsbar nackkudde
Typ:Uppblåsbar nackkudde
Mått:24.5 x 35 x 8.6 cm
Vikt:200 g
Material:Polyester
Övrigt:Resepåse medföljer

Ett mycket prisvärt alternativ för den som prioriterar ett lättpackat format och låg prislapp. Denna uppblåsbara kudde blåses upp till önskad hårdhet, och packas lätt undan i den medföljande respåsen när den inte används. Den luddiga sammetsliknande ytan är härlig och känns skön mot huden.

Bästa nackkudden med luva – Ovaer nackkudde

Ovaer nackkudde med luva
Typ:Uppblåsbar nackkudde
Vikt:240 g
Material:Polyester, rayon och spandex
Övrigt:Förvaringspåse medföljer

Den här nackkudden har en inbyggd luva som dämpar ljuset från omgivningen och döljer ditt ansikte medan du använder den. Detta ger dig möjlighet att skapa en liten privat sfär även i offentliga miljöer med mycket folk. För den som lätt störs av ljus och ljud är det en extra bonus som gör det lättare att slappna av.

Luvan kombineras med en uppblåsbar nackkudde som blåses upp till önskad hårdhet. Kudden är lätt att blåsa upp med ett par andetag och kan knäppas ihop med kardborre för att sitta på plats runt halsen.

Hela kudden inklusive luva kan tvättas i 40 grader.

Bästa nackkudden med memory foam – Cabeau Evolution S3

Cabeau Evolution S3 resekudde
Typ:Nackkudde med memory foam
Mått:28 × 23 × 12 cm
Vikt:330 g
Material:Polyester
Övrigt:Resepåse medföljer, fästanordning för stol på tåg/flygplan

Den största nackkudden i vårt test är också den nackkudde vi tycker har bäst memory foam. I grund och botten är det en mycket skön och stabil nackkudde med mjukt memory foam som hjälper nacken att slappna av.

Det som får Evolution S3 att sticka ut är den smarta lösningen som gör att du kan fästa kudden till kudden som sitter fast i stolen på ett tåg eller flygplan. Det hjälper huvudet att hållas på plats och ökar stabiliteten. Det är en bra bonus som väger upp det lite större formatet.

Bästa nackkudden för barn – Babblarna Babba

Nackkuddarna för barn, med Babblarna-motiv
Typ:Nackkudde för barn, med innerkudde
Mått:28 cm
Vikt:200 g
Material:Polyester

För barnet som älskar Babblarna är detta en nackkudde som kommer få mycket kärlek. Kudden har broderade ögon och mun samt ett fastsytt huvud som föreställer Babba från Babblarna. Kudden uppges passa barn från 0 månader.

Inuti finns en mjuk kudde som ger bra stöd och känns skön och kramgo. Det mjukt luddiga yttertyget är avtagbart och kan tvättas i 40 grader, så du behöver inte oroa dig för fläckar som inte går bort.

Bästa uppblåsbara nackkudden – Cocoon Air Core

Cocoon Air Core resekudde
Typ:Uppblåsbar nackkudde
Mått:38 x 27 x 11 cm
Vikt:120 g
Material:Polyester
Övrigt:Resepåse medföljer

Det lättaste och minsta alternativet är Cocoon Air Core. När den ej är uppblåst får den lätt plats i en jackficka, men när du blåst upp den är den stor, stadig och skön att vila huvudet mot. Ett utmärkt alternativ för den som vill ha en skön nackkudde men som tycker att alternativen med memory foam (skum) är för jobbiga att ha med sig.

När du ska välja resekudde

Det finns vissa saker som är extra bra att fundera över för att vara säker på att du bli nöjd med din nackkudde. Det som framförallt är värt att tänka igenom är om du föredrar en nackkudde med memory foam eller hellre vill ha en uppblåsbar. För dig som reser med din nackkudde är vikten också värd att väga in (haha!) i beslutsprocessen.

Memory foam eller uppblåsbar?

En klassisk nackkudde är en sådan som du blåser upp. Det finns mängder av fördelar med dessa, inte minst att de är lätta att packa ihop och stoppa undan när de inte används. I regel väger de väldigt lite och kan vikas ihop till ett format som får plats i en jackficka.

Baksidan med den här typen av nackkudde är att de kan läcka luft, vilket gör att de inte blir helt pålitliga. Om det är dålig kvalitet kan de också vara lite knarriga, något som kan vara rätt störande när du försöker slappna av.

Det främsta ndra alternativet är att välja en nackkudde med memory foam. Dessa slipper du blåsa upp, och de är istället stoppade med ett skum som ger stadga och mjukhet på samma sätt som en Tempur-kudde. Dessa ger en helt oöverträffad bekvämlighet och är underbara på längre resor.

Å andra sidan tar de större plats än en uppblåsbar kudde, och när de inte används är det lite onödigt att behöva bära dem med sig. Om vikt och packutrymme är begränsat är det lätt att nackkudden får låg prioritet.

Vikt

När du väljer nackkudde är det bra att fundera på vikten. Om du reser mycket, framförallt längre sträckor med flyg, kan det vara bra med en lättare kudde. Om du har med dig kudden på utomhusäventyr, till exempel när du campar, är det också bra med en låg vikt.

Det finns inga rätt eller fel, men innan du väljer en modell med maximal komfort är det värt att kolla så att den inte är för tung för det du ska använda den till.

Fördelar med en bra nackkudde

Om du ska ge dig ut på en längre resa är en bra nackkudde en ovärderlig tillgång. Att kunna spänna på sig en kudde runt nacken och kunna vila nacke utan att ha tillgång till en ordentlig säng kan göra enorm skillnad för hur du mår under resan. Detta gör i sin tur att ditt humör blir bättre, du blir mer utvilad och har lättare att få ut max av din resa.

Väljer du en kudde av bra kvalitet som passar dina behov kommer du också kunna navända den under lång tid. Nackkuddar slits inte så hårt, så om du satsar på en bra en så kan du räkna med att den håller i många år. Utslaget per resa blir prislappen ändå väldigt låg, och med tanke på hur mycket bättre resan blir så betalar den sig själv.

Sammanfattning

Att ha en bra nackkudde är ett fantastiskt life hack för dig som reser mycket. Idag finns det många bra varianter, men några saker är extra bra att tänka på.

  • Att använda nackkudde hjälper nacken slappna av och gör att du kan vila eller sova utan att ha tillgång till en ordentlig säng
  • Nackkuddar med memory foam är mycket mjuka och stadiga och ger överlägsen stabilitet
  • Uppblåsbara nackkuddar är oftast inte riktigt lika sköna som de med memory foam. Däremot är de väldigt praktiska och när de inte är uppblåsta får de plats i en jackficka
  • Satsa på en nackkudde med god kvalitet, det är en investering som betalar sig själv över tid

Liknande artiklar