Bästa huvudkudden 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För att du ska få en bra natts sömn är det lika viktigt att du väljer en bra kudde som det är att du väljer en bra säng. Men med det stora utbudet av kuddar kan det vara svårt att veta vilken som är bäst. Skulle du ha några nackproblem eller lider av andra bekymmer är det extra viktigt att du letar efter en kudde som ger dig rätt stöd.

Kuddar kommer i olika storlekar, fasthet och utseende. Det kan därför vara bra att fråga experter om råd ifall du inte vet vilken typ av kudde som passar dig bäst.

Men precis som vid val av rätt madrass eller täcke kan det vara svårt att veta vilka märken och kuddar som håller exakt vad de lovar. Det finns många faktorer du måste tänka på, skulle du vara allergisk mot dun kan du självklart inte välja en dunkudde. Behöver du extra stöd för nacken kan en ergonomisk kudde vara det du behöver. Vi har testat flera kuddar som finns tillgängliga på marknaden för att kunna rekommendera vilka du bör ta en extra titt på.

Bäst
Mille Notti Mondo

Dunkudde
Engmo Dun Astrid

Stor kudde
Høie Hotellkudde

Ont i nacken
Hästens Therapeutic

“Den här kudden är spänstig och luftig vilket ger en väldigt lyxig och behaglig känsla. “

“En kudde som är både fluffig och luftig samt håller sin form under en längre tid.“

“Bästa alternativet för dig som vill ha en riktigt stor och mjuk kudde.“

“För dig som har ont i nacken rekommenderar vi Hästens Therapeutic, en ergonomisk och lyxig kudde.“

Allra bäst är enligt vår erfarenhet dunkudden Mondo från Millie Notti. Men det finns även andra alternativ som är intressanta för den som letar efter något specifikt. Söker du till exempel efter en större kudde rekommenderar vi Hotellkudde Large. Den är nästan dubbelt så stor som en vanlig kudde och ger ett perfekt stöd, framförallt om du vill ha något att luta dig mot när du läser eller krama om när du ska sova. Är det en ultralyxig dunkudde du är ute efter rekommenderar vi Astrid från Engmo Dun. Kudden finns i olika varianter vilket innebär att den passar både dig som letar en mjukare kudde och dig som vill ha lite mer stöd.

Med det stora utbudet av kuddar är det svårt att gå igenom alla för att hitta vilken som är den bästa. Att den bästa sedan varierar mellan olika personer är det inte säkert att den vi utsett till bäst är bäst för just dig. Det är endast du själv som kan avgöra vilken den allra bästa kudden är.

Bästa kudden – Dunkudde Mondo från Millie Notti

Mondo huvudkudde

Mondo Dunkudde är en väldigt skön kudde. Ibland kan dun kännas väldigt kompakt och obekvämt men inte med den här kudden. Den här kudden är spänstig och luftig vilket ger en väldigt lyxig och behaglig känsla. Det finns vissa kuddar tillverkade av naturmaterial som luktar lite illa vilket leder till en otrevlig upplevelse. Enligt många som testat Mondo Dunkudde är det här inte ett problem.

Materialet i denna kudde består av anddun vilket innebär att den alltid kommer att hålla den perfekta temperaturen. Värmen i och på kudden regleras efter din kroppstemperatur så att den är nästan densamma.

Det yttre materialet är neutralt vilket bidrar till den lyxiga känslan. Du slipper alltså onödiga krusiduller som vissa andra kuddar har. Det är möjligt att tvätta den och en rekommendation är att du vädrar kudden då och då. På så sätt kommer den klara sig bra under en längre tid.

Bästa dunkudden – Engmo Dun Astrid

Engmo dun astrid huvudkudde

Engmo Dun Astrid är en kudde som finns i flera storlekar och fasthet vilket innebär att du kan hitta den variant som passar dig bäst. Tack vare att du kan bestämma vilken variant du vill ha kommer den här kudden att passa bra oavsett vilken sovställning du har. Enligt en rad med recensioner har personer letat efter en perfekt kudde i flera år innan de hittade denna och har varit helt nöjd sedan dess.

De mjukare varianterna av kudden innehåller runt 90% gåsdun medan de fastare kuddarna innehåller 60% av det finaste gåsdunet. Tack vare den här kuddens utformning så kommer du få en kudde som är både fluffig och luftig samt håller sin form under en längre tid. Kudden är dessutom allergicertifierad och tvättas i 60 grader. Det rekommenderas dessutom att du torkar den i torktumlare.

Bästa stora kudden – Hotellkudde Large från Høie

Hotellkudde med dun från Hoie

Det finns flera situationer där du kanske önskar att du hade en större kudde att luta dig mot. Det finns flera fördelar med en stor kudde även om du kanske inte behöver den när du sover. Med en större kudde kommer du helt enkelt få ännu mer stöd i de situationer du behöver det.

Høie erbjuder en hotellkudde som är större än den vanliga huvudkudden. Denna kudde är nämligen 70×100 centimeter och är fylld med 85% fjädrar och 15% dun. Den är allergivänlig och godkänd av Astma-och Allergiförbundet. Dessutom har den ett EDFA-certifikat vilket är en garanti på att det inte har använts dun från levande fåglar.

Hotellkudde Large rekommenderas främst till dig som letar efter extra stöd vid amning eller läsning. Den är också ett bra alternativ till dig som gillar att ha någonting att krama om när du sover. Sist men inte minst går det givetvis att använda den som en vanlig huvudkudde, dock är den kanske lite för stor för detta.

Mest prisvärda huvudkudden – Åhlens Kudde Medium

Åhlens kudde medium

När vi tänker på vad en prisvärd kudde innebär har vi blandade åsikter. Prisvärd för oss innebär en kudde som erbjuder allt den lovar till ett rimligt pris. Men vad som är ett rimligt pris varierar mellan olika personer. Vissa vill inte lägga ut flera hundra eller tusen kronor på en kudde. Det finns flera billigare alternativ att välja mellan, men många gånger är de inte lika hållbara som de dyrare. Dock finns det flera alternativ på huvudkuddar som ger dig en bra sömn utan att du behöver spendera hela lönen. En av dessa är en kudde från Åhléns, Kudde Medium.

Den kudden är tillverkad av 500 gram mikrofiber och rekommenderas främst till dig som sover på rygg. Enligt recensioner håller den här kudden formen bra och är jätteskön att sova på. Att den dessutom är relativt billig är ett stort plus för många. Vi kan kort sagt säga att det är en kudde som är enkel. Det erbjuder inga speciella egenskaper utan vad du ser är vad du får.

Bästa fiberkudden – Jensen Tempsmart Kudde

Jensen Tempsmart huvudkudde

Jensen Tempsmart kudde är ett perfekt alternativ för dig som letar efter en fiberkudde. Den formar sig precis som du vill ha den och innehåller 100% bollfiber. Kudden går att tvätta i maskin i 60 grader och tål även torktumlaren. Det är dock inte allt kudden har att erbjuda, den har nämligen en termostatkontroll vilket innebär att kudden reglerar temperatursvängningar. Det är ett perfekt alternativ för alla som har svårt att hålla en jämn temperatur hela natten. Större temperaturförändringar kan nämligen orsaka en orolig sömn. Men det betyder inte att kudden inte kan passa alla andra personer.

Bästa kudde för ont i nacken – Hästens Therapeutic

Hästens Therapeutic ergonomisk kudde

För dig som har ont i nacken rekommenderar vi Hästens Therapeutic