15 skäl att skaffa en vetekudde

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En vetekudde är en utmärkt produkt att ha som kan fylla många funktioner i livet. Det är i första hand en produkt som är framtagen för ökad avslappning och för att mjuka upp dina muskler, men den kan användas för så många andra behoc.

Nedan har vi samlat en lång lista med tillfällen och användningsområden då en vetekudde kommer väl till pass. Lite längre ner i artikeln går vi även igenom ett par olika prisvärda alternativ, om du inte redan äger en vetekudde. Spoiler: den här ekologiska vetekudden från Meds är vår prisvärda favorit.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar.

1. Vetekudde för avslappning

Den främsta anledningen att använda en vetekudde är för den sköna, varma känsla som den ger dig. Att ta hand om sig själv och ge sig själv en stund för avslappning är en form av vardagslyx som alla kan njuta av och uppskatta,

2. Mjuka upp en stel nacke

Kanske spenderar du en stor del av dina dagar framför datorn, mobilen eller andra skärmar. Då är risken stor att du också bär på en del spänningar i nacken och över axlarna. En skönt uppvärmt vetekudde mjukar upp spänningarna i musklerna så du kan slappna av lättare.

3. Vetekudde för att lindra spänning efter träning

Om du tränat och vill lindra träningsverk eller kanske till och med kramp är det en god idé att lägga en uppvärmd vetekudde mot musklerna. Det hjälper till att minska svullnaden och lindrar värk.

4. Extra värme i en kall säng

Om du tenderar att bli kall när du sover kan du prova att värma en vetekudde och lägga under täcket. Den kommer hjälpa till att hålla sängen varm så att du slipper frysa.

5. Svalka i en varm säng

Det går lika bra att använda vetekudden för att kyla ner en säng om du tenderar att bli väldigt varm och svettas. Prova att stoppa vetekudden i frysen ett par timmar innan läggdags, och placera den sen under täcket.

6. Bränt dig i solen? Vetekudden kan lindra svedan

Ett annat sätt att använda en kyld vetekudde är när du bränt dig i solen. Lägg den kalla vetekudden över de områden du bränt dig på, och känn hur den svalkande ytan får svedan att gå ner.

7. Svalka vid allmän värmebölja

Om det är katastrofalt varmt kan du använda den kylda vetekudden stoppas in under en tröja eller läggas på huvudet, runt axlarna och så vidare. Det kan vara väldigt skönt om värmen blir alltför påträngande.

8. Vetekudde för kalla och frusna fötter

Om du varit ute i kylan och fryser om fötterna är en uppvärmd vetekudde ett av de mest skonsamma sätten att snabbt värma upp dem. Du slipper den stickiga känslan som kan uppstå med varmt vatten.

9. Vetekudde hjälper dig få bättre hållning

Använd en vetekudde över axlarna för att hjälpa dig hålla axlar och nacke avspända när du sitter framför datorn. Tyngden gör att axlarna hålls nere, vilket minskar spänningen.

10. Värm upp med vetekudde innan massage

Ett sätt att få maximalt ut av massage är att värma upp och mjuka upp musklerna innan. Det kan du göra genom stretching, eller genom att ta genvägen med en uppvärmd vetekudde som läggs över de punkter där du är spänd.

11. Använd vetekudde vid förlossning

Många vittnar om att en uppvärmd eller nedkyld vetekudde kan ge lindring och lugn under förlossningen. Det kan vara värt att packa med sig inför dagen D.

12. Vetekudde när du ammar

Det är lätt att det börjar göra ont i brösten under tiden man ammar. Ett sätt att behandla detta är genom att använda en vetekudde, som många menar kan hjälpa till att lindra eventuellt obehag.

13. Bebisar älskar vetekuddar

För småbarnsföräldern finns det fler användningar med vetekudden. Många bebisar tycker att det är väldigt mysigt med en vetekudde i sängen.

14. Använd en vetekudde som gosedjur

Många bebisar och även lite större barn kan uppskatta vetekudde, oavsett temperatur, och ta sig an den som ett lite annorlunda gosedjur. Om du vill göra det extra roligt kan man pyssla och sy på små detaljer som gör vetekudden lite roligare till utseendet.

15. Vetekudden kan lindra mensvärk

Om du lider av mensvärk kan det vara en tröst att värme är ett bra sätt att lindra smärtan. En uppvärmd vetekudde över magen kan göra stor skillnad, och är helt naturligt.


Bästa vetekudden just nu – Vetekudden EKO

Ekologisk vetekudde

Klassiska Vetekudden EKO har hög kvalitet och traditionell design, sydd i en kombination av linne och bomull för de bästa egenskaperna vad gäller värmehantering, stilstyrka och komfort. Skön mot kroppen och kraftig i känslan på ett bra sätt. Tvättbar i 60 grader och tillverkad med hållbara metoder och material.