8 snygga överkast i linne du inte får missa 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Överkast i linne är otroligt fint! Den lite skrynkliga kvalitén gör sig perfekt för en avslappnad bäddning och gör varje sovrum lite mysigare och samtidigt mer lyxigt elegant. Vi älskar linneöverkast som ett säkert sätt att göra sovrummet lite mjukare och inbjudande.

Och vi är inte ensamma. Överkast i linne syns överallt – slå bara ett kik på Pinterest eller scrolla runt på inredningskonton på Instagram så märker du snart att linne är stekhett. Även webshoparna är proppfulla med överkast i linne.

Vi har djupdykt bland alla varianter som finns just nu, och har sammanställt en lista med inspirerande produkter som är värda att kika lite extra på. Hoppas det kan inspirera dig till att välja ett linneöverkast nästa gång.

Överkast i linne för enkelsäng eller dubbelsäng

Ellos Home Linnea överkast

Ellos Home – Linnea – Enkelt men väldigt fint överkast som finns i många olika färger, från nougatrosa till mörkblått . Finns för både enkelsäng och dubbelsäng. Kan köpas från Ellos Home.

Hannelin övekast i linne från Himla

Himla – Hannelin – finns i en mängd olika färger och både för enkel- och dubbelsäng. Kan köpas från Åhléns.

Överkast Marceli från Jotex i 100% linne

Jotex – Marceli – mönstrat överkast med sömmar som bildar ett diskret rutmönster. Väldigt fin kvalitet. Finns för både enkelsäng och dubbelsäng. Kan köpas från Jotex.

Överkast i lin från Ellos Home

Ellos Home – Kiyoko – lyxigt överkast tillverkad i franskt lin med elegant fransar. Finns i ett tiotal olika färger, främst i dämpade och jordiga nyanser. Både för enkelsäng och dubbelsäng. Kan köpas från Ellos.

Överkast NOMI från Åhléns

Åhléns – NOMI – grafiskt överkast med ränder i jordiga färger. Finns endast för enkelsäng. Kan köpas från Åhléns.

Ellos Home Elmira överkast

Ellos Home – Elmira – Fint khakigrön färg med ett mjukt och diskret rutmönster. Finns endast för dubbelsäng. Kan köpas från Ellos.

Överkast Connie från Jotex i linne

Jotex – Connie – Romantiskt överkast i olika jordfärger med ett diskret prickigt mönster. Finns för både enkelsäng och dubbelsäng. Kan köpas från Jotex.

Överkast Penny från Ellos Home

Ellos Home – Penny – Härligt mjukt och lent överkast i tvättad fransk linne. Finns för både enkelsäng och dubbelsäng. Kan köpas från Ellos.

När du ska välja ett överkast i linne

Det finns ett par saker som är extra viktiga att fundera igenom när det är dags att välja ett överkast i linne. Framförallt tycker vi att du bör fundera över vilken färg och eventuellt mönster du gillar. Kvalitén på linnet är även viktigt, och såklart att du väljer rätt mått för din säng.

Färg och form

Det som brukar vara allra viktigast är att välja ett överkast som du verkligen gillar. Även om du vet med dig att du tycker linneöverkast är fina så finns det en mängd olika varianter. Det finns överkast med och utan mönster, och oändligt många alternativa nyanser på själva färgen.

För överkast i linne är det extra vanligt att färger går i olika jordtoner, som grått och beige eller olika nyanser av brunt eller grönt.

Kvalitet

Som med allt annat finns det linneöverkast med olika hög kvalitet, och det hänger ofta ihop med priset. Just när det gäller överkast är slitaget ofta väldigt litet, så det finns sällan skäl att välja de allra dyraste alternativen. Men att välja ett överkast i 100% lin gör att du kan räkna med att det håller god kvalitet och att du får linnets egenskaper fullt ut.

Mått och storlek

När du ska köpa överkast behöver du egentligen bara ha koll på om det ska användas för enkelsäng eller dubbelsäng. Så länge din säng har ett standardiserat mått och inte är extra lång eller väldigt bred så passar de flesta överkast utan problem.

Ett bra tips om du vill kunna använda ett överkast både för enkelsäng och dubbelsäng är det bäst att välja en storlek för dubbelsäng. De kan du dubbelvika när de används på mindre sängar. Det är ett bra knep om du vill ha maximal flexibilitet och slippa köpa dubbla uppsättningar.