Bästa madrasskyddet 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett madrasskydd är något som alla bör investera i. Med ett madrasskydd håller du sängen, och framförallt madrasserna, fräscha och trivsamma väldigt mycket längre än om du sover direkt på madrassen. Detta gäller även om du brukar bädda med lakan. Ett madrasskydd bidrar också till att madrasserna håller länge då risken för slitage minskar.

Trots att de kan göra så stor skillnad på fräschören och hållbarheten på din säng och de madrasser du använder är madrasskydd både smidiga och enkla att använda. Av det skälet tycker vi att madrasskydd är en bra investering. 

Idag finns det mängder av olika modeller och varianter av madrasskydd att välja mellan. Men vilket är egentligen bäst? Vi har utsett vilken modell av madrasskydd som är bäst i ett flertal kategorier, just för att det ska bli lättare för dig att hitta det bästa madrasskyddet modell efter dina behov. 

Vad är ett madrasskydd?

Kort och gott så är ett madrasskydd ett extra skydd som du placerar på din bäddmadrass i sängen. Skyddet ska placeras ovanpå den madrass som du sover på, vanligen då som ett bäddmadrasskydd. Däremot ska skyddet placeras under lakanet. Det på grund av att kroppen kan avge både svett och fukt under natten. 

Genom att använda sig av ett madrasskydd hålls madrassen skyddad mot både svett, fukt, damm och smuts som bildas. Det gör att madrassen håller sig fräsch längre, samtidigt som dess hållbarhet också blir mer långvarig. Somliga madrasskydd är helt vattentäta. 

Man kan med andra ord kalla ett madrasskydd för en väldigt smidig försäkring för din säng samt din madrass. Att ha vetskapen om att man sover på en fräsch, ren och mer slitstark madrass är trivsamt för alla. Det bästa med madrasskydd är de ofta inte är särskilt dyra, men trots det ger ett bra skydd med hög effektivitet. 

Bästa madrasskydden

Så vilka är egentligen de bästa madrasskydden? I och med att det finns så många olika modeller att välja mellan idag finns det ingen tvekan om att alla kan hitta ett madrasskydd som passar både säng, behov och budget. Däremot kan det vara bra att veta vilket som är det bästa madrasskyddet. Vi har samlat de bästa modellerna i olika kategorier. 

Bästa madrasskyddet – Mille Notti Quilt

Madrasskydd Mille Notti Quilt
Material:100 % bomull

Mille Notti Quilt är det bästa bäddmadrasskyddet i quiltat bomullstyg. Skyddet kommer till ett lite högre pris, men å andra sidan är det av väldigt hög kvalité och kommer hålla länge. Det är lätt att placera på din madrass tack vare de smidiga resårbanden i varje hörn. 

Hela skyddet är gjort av bomull, både inuti och utanpå. Det härliga bomullstyget fylls av mysigt bomullsvadd. Enkelt men väldigt trivsamt och funktionellt. Bomull både andas bra och ventilerar vilket håller sängen fräsch längre. Kommer i flera storlekar och modeller efter behov! 

Fördelar:
+ Mjukt och skönt
+ Hållbar bomull
+ Många olika storlekar att välja mellan

Nackdelar:
– Högt pris

Bästa tunna madrasskyddet – Tempur Protect 7-17

Tempur Protect 7-17
Material:Vattenavvisande

Det här madrasskyddet från Tempur är ett mycket bra alternativ för dig som vill skydda din bäddmadrass. Madrasskyddet är både mycket skyddande och väldigt bekvämt att ligga på. Det tack vare dess innehåll av naturliga fibrer som andas bra och ventilerar såväl fukt, svett och liknande. 

Vi gillar också att madrasskyddet är vattenavvisande med ett slags membran som håller sängen skyddad från vätskor. Trots att det skyddar bra och gör så att sängen håller länge är det en väldigt tunn modell som knappt känns! Enligt oss är detta bästa madrasskyddet av tunn modell. 

Den här varianten finns också i många storlekar och modeller beroende på vilken säng du har. Dessutom är det mycket prisvärt.

Fördelar:
+ Vattenavvisande material
+ Naturliga fibrer som andas
+ Många olika storlekar att välja mellan

Nackdelar:
– Ger ingen extra dämpning

Bästa billiga madrasskyddet – Gripsholm Madrasskydd

Gripsholm Madrasskydd
Material:Yttertyg i 100% bomull, vadd i polyester

Vill du köpa ett väldigt bra men också mycket prisvärt madrasskydd till din säng? Då kan du kolla in den här modellen från Gripsholm. Enligt oss är det här det bästa billigaste madrasskyddet. Du får ett madrasskydd som gör jobbet utan att du behöver betala särskilt mycket.

Här gillar vi att de valt att utforma madrasskyddet i det behagliga quiltade tyget. Skyddet i sig är hållbart, slittåligt och bekvämt att ligga på. I och med fyllningen av mjuk polyestervadd känns det både tryggt och stadigt. 

Yttertyget i bomull är också trivsamt. Dock finns det här bara i en storlek, men annars är vi väldigt nöjda! Enkelt och billigt men mycket bra. 

Fördelar:
+ Lågt pris
+ Slitstarka material

Nackdelar:
– Begränsade storlekar

Bästa tjocka madrasskyddet – Tempur Protect 20-25

Tempur Protect 20-25
Material:Vattenavvisande

För dig som önskar köpa ett något tjockare madrasskydd kan den här varianten från Tempur vara ett passande alternativ. Att det är ett lite fylligare och mer kraftigt madrasskydd innebär att det gör sig riktigt bra för dig som är i behov av lite extra skydd. 

Trots dess lite kraftigare utformning är det mycket behagligt att ligga på. Materialet är vattenavvisande, andas bra och ser till att sängen håller sig fräsch. De naturliga fibrerna absorberar bra och ser till att både svett och fukt inte sjunker in i madrassen lika lätt. 

Fördelar:
+ Vattenavvisande
+ Mjuk och skön med extra dämpning

Nackdelar:
– Bygger ytterligare höjd på sängen

Bästa stretchiga madrasskydd – Carpe Diem Beds Stretch

Carpe Diem Beds Stretch
Material:Stoppad med en mix av polyamid, polyester, viskos och bomull

Det här madrasskyddet från Carpe Diem är en särskilt stretchig modell som gör sig bra för dig som vill kunna använda skyddet för flera olika sängar. 

Tyget som använts här är väldigt följsamt och flexibelt. Det gör i sig att komforten i sängen bevaras. Tack vare att det är impregnerat med Bionic- Finish Eco som gör skyddet smuts-, fukt- och fettavvisande. Inte ett helt vattentätt madrasskydd, men nästan. 

Dessutom är det både miljövänligt och hygieniskt framställt för att vara så bra som möjligt för oss alla. Skyddets tyg andas väldigt bra och ser till att såväl säng och madrass som sovrum och miljö håller sig fräsch. 

Vi gillar också att madrasskyddet är fyllt med en behaglig stoppning. Väldigt bra och stretchigt för mångsidig och bevarande användning. 

Fördelar:
+ Stretchig, kan användas med sängar i olika storlek
+ Effektiv impregnering som skyddar mot fläckar och fukt
+ Producerad med höga hållbarhetskrav

Nackdelar:
– Högt pris

Bästa madrasskyddet i frotté – Hästens Frotté Bäddmadrasskydd

Hästens Frotté Bäddmadrasskydd
Material:Frotté i 100% bomull

Hästens Frotté bäddmadrasskydd är enligt oss det bästa madrasskyddet i frotté. Ett riktigt bra alternativ för bäddmadrasser som du vill skydda lite extra samtidigt som du får ett behagligt lager under dig.

Frotté är både följsamt och bra på att hålla formen på madrassen under en längre tid. Det är även mjukt och höjer komforten lite extra. Tack vare att madrasskyddet har ett resårband i varje hörn är det enkelt att fästa på madrassen på ett stadigt sätt. Mycket bra!

Fördelar:
+ Enkel att använda
+ Mjuk och effektiv frotté skyddar bra mot fukt
+ Slitstarkt
+ Många storlekar att välja mellan

Nackdelar:
– Alla gillar inte frotté

Bästa specialsydda madrasskyddet – Viking Duoflex Split

Viking Duoflex Split
Material:100% bomull

Det här madrasskyddet är speciellt utformat för Vikings Duoflex-madrasser. Har du en sådan madrass i din säng kan vi varmt rekommendera det här skyddet. Passformen är perfekt och du kommer märka hur enkelt det är att använda skyddet med resårbanden!

Madrasskyddet är också gjort för att vara lite extra stretchigt just för att användningen ska vara lite mer smidig. Komforten är genomgående hög och kvalitén på din madrass håller sig mycket bättre. 

Perfekt för dig som vill ställa enskilda sängar utan att madrasskyddet ska påverkas. Något dyrt, men å andra sidan är dess utformning specifikt gjord för att passa en viss säng. 

Fördelar:
+ Perfekt anpassat för Duoflex-madrasser
+ Mycket lätt att ta på och av

Nackdelar:
– Anpassad till Duoflex-madrasser


Så väljer du madrasskydd

Som vi tidigare varit inne på, och som ni även kan se i vår guide om bästa madrasskyddet, finns det mängder av olika modeller att välja mellan idag. Oavsett vilken säng du har, vilken madrass du investerat i och vad du önskar få ut av ditt madrasskydd finns det en passande modell att hitta.

I grund och botten verkar ett madrasskydd just för att skydda din madrass, vilket gör att den håller sig fräsch längre och att dess livslängd bevaras. Beroende på vilket madrasskydd du har kan dock egenskaperna när det kommer till vattentäthet, storlek, material, andningsförmåga och liknande variera.

För att hitta rätt madrasskydd för dig och din säng bör du tänka på dessa punkter:

Storlek på säng och madrass

Den absolut mest grundläggande frågan är vilken storlek du har på din säng och den madrass du önskar skydda. Denna punkt måste du sen utgå ifrån för att hitta ett madrasskydd som passar. 

Material beroende på preferens och behov

Nästa punkt är att välja ett madrasskydd med ett passande material. Materialet bör väljas efter hur din madrass är utformad, samt om du har några speciella krav när det kommer till form, hygien och vattenavvisning. 

Vanliga material för madrasskydd är bland annat tempur, frotté, polyester och bomull, eller en blandning av olika material. Beroende på vilket material du väljer kommer som sagt vattentäthet, andningsförmåga, hygien osv att variera. 

Vissa material är bättre för dig som vill minska uppkomsten av kvalster, damm och bakterier. Andra material är bättre om du vill ha ett tunnare, mer andningsbart skydd. Sen finns det vissa madrasskydd som är extra vattentäta. Utgå från dina behov. Är du i behov av ett vattentätt madrasskydd, eller ska det andas extra bra? 

Fyllning

Denna punkt hör till val av material. Fyllningen i ett madrasskydd kan variera beroende på vilket material du väljer. Ett madrasskydd med fyllning kan exempelvis vara fördelaktigt om du vill ha ett skydd som andas bra. 

Somliga skydd har lite mer rejäl fyllning som känns mer när man ligger på madrassen. Andra modeller är otroligt tunna och har ingen fyllning alls. Precis som att materialet avgör madrasskyddets egenskaper har fyllningen en avgörande påverkan. 

Fästning

Olika madrasskydd används på olika sätt. Den vanligaste utformningen är att skyddet kommer med resårband i hörnen. Då är det enkelt att fästa runt madrassen samtidigt som det sitter bra. Andra varianter är madrasskydd som bara läggs direkt på madrassen utan fästning. En del modeller dras runt hela madrassen. 

Tvättbart? 

Olika madrasskydd ser också lite olika ut när det kommer till möjligheten att tvätta och rengöra skyddet. Även det bör vara en punkt att ta ställning till när du ska välja skydd. De flesta modeller går att tvätta, men temperatur och tvättmetod kan variera. 

Budget

För att madrasskyddet ska kännas trivsamt för dig är det också viktigt att det kommer till rätt pris. Idag finns det madrasskydd i alla olika prisklasser, som därmed också kan passa alla olika budgetar. Billigare madrasskydd kan även vara riktigt bra och göra jobbet som önskas. Kolla in våra olika alternativ för att hitta madrasskydd av olika pris. 


Sammanfattning

Ett madrasskydd är en kompletterande produkt som alla med en säng i hemmet bör investera i. Med hjälp av ett madrasskydd ser du till att både din säng och den madrass du sover på håller sig fräsch längre. 

I och med att ett madrasskydd skyddar din madrass från diverse vätskor, fukt, bakterier och smuts kommer dess livslängd också öka. Perfekt för dig som lagt mycket pengar på en madrass som du gärna vill ska hålla flera år!

Det bästa med madrasskydd idag är det finns mängder av olika modeller anpassade efter olika madrasser, behov och budgetar. Vi har utsett bästa madrasskyddet i flera kategorier där vi hoppas att du kan få lite inspiration om vad som kan passa dig. Utgå från dina behov och din madrass för att hitta vilken modell som passar!

Vi kan varmt rekommendera dig att investera i ett madrasskydd om du vill att din madrass ska hålla sig fräsch och ren. Med ett madrasskydd kan din madrass hålla passform och komfort mycket bättre. Kort sagt – en billig försäkring som verkligen fyller ett syfte.