11 sänggavlar i lyxig sammet

Uppdaterad: 1 feb, 2023

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

En sänggavel i sammet ger en lyxig och exklusiv känsla. Den korta luggen och läckra lystern för tankarna till elegans och fest, vilket passar dig som gillar att inreda med vardagslyx i åtanke.

Väljer du en sänggavel i sammet är den vanligtvis stoppad, vilket även gör dem väldigt sköna. Härliga att se på och att vila sig mot, med andra ord.

Vi har samlat alla de finaste alternativen just nu – för dig som är sugen på en sänggavel och gillar sammet. Stilarna spänner från från klassiskt till trendigt, men alla är fina.

SKENE sänggavel i sammet

Jotex – Skene

Snygg sänggavel i sammet från Jotex. Finns i färgerna blått, beige, grönt eller grå sammet. Säljs i storlekar mellan 90-180cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Sänggavel från Mille Notti

Mille Notti – Bianca

Minimalistisk sänggavel med flera härliga kulörer att välja på – gult, beige och mörkblått. Säljs i storlekar mellan 80-210cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Sänggavel Rio

Nordform – Rio

Elegant och lite oväntad design på denna sänggavel från Nordform. De vertikala segmenten ger liv utan att kännas stökiga. Vackert stillsam nyans av rosa. Säljs i 180cm bredd. Läs mer hos återförsäljaren.

Mille Notti – Luna

Mjukt rundad sänggavel i halvmåneform. Den yttre randen med dekorativ sömn ger en snygg inramning. Finns i flera färger – grått, gult. beige, blått, mörkblått och rosa. Säljs i bredder mellan 90-210cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Charleston sänggavel i sammet

Jotex – Charleston

Vacker sänggavel med ram i mangoträ och rygg i sammet med klädda knappar. Finns i kombinationerna blå/brun och ljusbrun/svart. Finns i bredder 90-180cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Sämnggavel Bella i sammet

Ellos Home – Bella

Från avstånd en klassisk sänggavel i sammet, med klädda knappar. Kommer du lite närmre lägger du märke till de dekorativa sömmarna som skapar en intressant helhet att vila ögonen på. Finns i en mängd färger inklusive ljugrå, mörkgrå, mörkgrön, vitt, blått, gult, ljusbrun och brun. Finns i bredder 90-180cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Basel sänggavel från Jotex

Jotex- Basel

Snygg kvadratisk form med klädda knappar och dekorativa sömmar som skapar ett storrutigt mönster. Finns i beige, greige, mörkbrun, karamell och mellanblå. Finns i bredd 90cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Sänggavel Princess från Ellos home

Ellos Home – Princess

Vacker sänggavel med synlig ram i gummiträ och klädsel i svalt rosa sammet. Ger en lite gammaldags känsla som vi gillar. Finns i en bredd, 180cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Sänggavel i sammet från Jotex

Jotex – Sonoma

Högsmal och rundad sänggavel i sammet som verkligen skapar ett starkt intryck. Den avskalade formen utan sömmar eller andra detaljer gör att den ändå känns balanserad. Finns i mörkt grå, greige och brunt. i 90 cm bredd. Läs mer hos återförsäljaren.

Mille Notti sänggavel i sammet

Mille Notti – Alexandra

Enkel design och hög kvalitet utan några krusiduller. Tidlös klassiker som passar i alla hem. Finns i brunt, beige. vitt, rosa, blått och mörkgrått i bredder 80-210cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Skene Lyx sänggavel i sammet från Jotex

Jotex – Skene Lyx

En extra påkostad variant av Skene från Jotex. Klädda knappar och dekorativa sömmar, och dessutom stoppade ”vingar” på bägge sidor. Ger en mysig och lite omslutande känsla. Finns i färgerna mörkgrå, mossgrön, greige, rosa och mörkbrun. I storlekarna 90-180cm. Läs mer hos återförsäljaren.

Några sista ord om att välja en sänggavel i sammet

Sammet är vackert, men också väldigt trendigt idag. Om du vill ha en sänggavel som ska kunna finnas kvar länge rekommenderar vi att välja en modell som du tror att du kommer gilla även när trenden svalnat. Lite ovanliga färger är väldigt fint, men kan bli tröttsamma över tid.

Samtidigt är livet för kort för att grubbla över triviala saker som sänggavlar. Om du hittar en som gör dig glad att se på och som passar din budget tycker vi att det bara är att köra.

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!