Kungsängen Engelnäs Kontinentalsäng

Engelnäs Kontinentalsäng från Kungsängen

🌳 Genomgående hållbara materialval med tillverkning i Enköping
👨‍🔧 Hela 30 års garanti
💤 180 nätter att prova sängen hemma

Fördelar

👍🏻 Hållbara materialval

👍🏻 Mycket generös prova-på-policy som låter dig testa själv hemma

👍🏻 Tillverkad på beställning i snickeriet i Enköping

👍🏻 Rekordlång garanti

Nackdelar

👎🏻 Sängben och eventuell sänggavel tillkommer

👎🏻 Svårt att rengöra bäddmadrass (inget problem om du kompletterar med madrasskydd)

👎🏻 Ej gratis frakt 

Kungsängens kontinentalsäng med tillverkning i Sverige är sannolikt det mest hållbara valet.

Den hantverksmässigt tillverkade sängen är genomgående hållbar, både vad gäller materialval och produktion. Komfortnivån är även den väldigt bra, även om det finns detaljer som du bör känna till innan ett köp.

Bas

Basen till sängen består av dubbla resårlager med stötdämpande bonellfjädrar och ett lager med polyeterskum. Det ger en stadig bas som garanterar tillräckligt stöd oavsett sovposition och kroppstyp. Trät i basen är FSC-certifierat, vilket är en garant för att virkets ursprung är från hållbart skogsbruk.

Basen till sängen består av en ramsäng i solitt furuträ (allt trä FSC-certifierat). Inuti den 12 cm höga träramen ryms en matta av individuella pocketfjädrar (220 st per kvadratmeter) som skapar en gedigen grund för en stödjande och ergonomisk säng.

Sängstorlekarna du kan välja mellan är i bredderna 160, 180 och 210 cm. Du kan också välja längd, antingen 200 eller 210 cm lång.

Madrass

Resårmadrassen som Engelnäs kontinentalsäng levereras med består av 2 zoner (Duozon). Det ger en uppdelad avlastning som ska vara särskilt bra för sidoliggare. Om du vill ha en neutral (det vill säga samma över hela) så är det möjligt att vända på madrassen.

I jämförelse med andra kontinentalsängar är det en mindre detaljerad zonindelning, men ger ändå en bra effekt på ergonomin.

Bäddmadrass

Den 8 cm tjocka bäddmadrassen som kommer med alla Engelnäs-sängar heter Lina Vit. Den består av en kärna av ”Hypersoft”-skum och ett yttre lager med thermofixerad (gör att materialet är stabilt även vid temperaturskiftningar) fibervadd.

Yttertyget (i OEKO-TEX-certifierad textil) är fastsytt direkt igenom madrassen, vilket hjälper till att hålla allt på plats. Däremot går det inte att ta av, så det blir svårt att tvätta bäddmadrassen vid behov. Därför är det absolut rekommenderat att komplettera med ett madrasskydd (här har vi en guide som hjälper dig välja rätt madrasskydd).

Känslan i bäddmadrassen är väldigt skön, tack vare kombinationen av den stöttande skumkärnan och det fluffiga yttre vaddlagret.

Design

Engelnäs levereras helt utan sänggavel, så det får du komplettera med själv.

Däremot kan du välja mellan ett relativt brett utbud av tyger som klär sängbasen och madrassen.

Designval som finns tillgängliga för Engelnäs kontinentalsäng
Tillgängliga tygval

Totalt kan du välja mellan åtta olika färger i naturnära nyanser, från svart till en mer creme-vit khaki.

Ben ingår inte, men Kungsängen säljer ett brett utbud av kompatibla ben. Här kan du välja helt fritt, eller köpa ben från något annat ställe om du hellre vill det.

Villkor

Kubngsängen har överlag generösa villkor. Kostnad för frakt tillkommer med 595 kronor, och sängen levereras då direkt till ditt hem.

Det som verkligen sticker ut är att Kungsängen (som har egen tillverkning i Enköping) erbjuder hela 30 års garanti, som täcker:

  • Ram och fjäderbrott

Det är mycket bra och visar att de står för sin produkt och att de är byggda för att hålla över tid.

Villkoren för att få testa sängen hemma är även de rekordgenerösa. Hela 180 dagar får du ha sängen hemma hos dig och prova, och om du inte är nöjd får du byta eller pengarna tillbaka. Du kan med andra ord ta god tid på dig att känna efter.

Övrigt

Något som vissa anmärker på är att Engelnäs är överraskande fast i madrasserna. Om du ligger på gränsen mellan fasthet (se artikeln om hur fast madrass du ska ha) så kan du överväga att välja den mjukare av två alternativ.

En annan sak som eventuellt är lite frustrerande är att leveranstiden på sängar kan vara upp till 4-5 veckor. Det beror på att sängarna tillverkas på beställning, och att bygga en säng tar ganska lång tid. Det är egentligen bra att inte tillverka fler sängar än vad det finns efterfrågan till, men om du är otålig kan det förstås kännas som en evighet. Tänk på att planera i förväg och beställa med god framförhållning, så borde det inte vara något stort problem.

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!