Emma Säng

Emma Ramsäng

🏆 Madrassen utnämnd till testvinnare av Testfakta 2021
💤 100 nätter att prova sängen hemm
a
👨‍🔧  10 års garanti

Psst! Använd koden somntuta för 5% rabatt på ditt köp hos emma.se

Fördelar

👍🏻 Testvinnande kvalitét

👍🏻 Generös prova-på-policy som låter dig testa själv hemma

👍🏻 Andra som köpt sängar från Emma är nöjda

👍🏻 Ofta möjligt att köpa till rabatt

Nackdelar

👎🏻 Måste monteras efter leverans

👎🏻 Få valmöjligheter kring design

👎🏻 Bäddmadrass ingår inte

👎🏻 Ingen fysisk butik i Sverige

Prisvärd, snygg och mycket bekväm ramsäng från Emma.

Emma gör en ramsäng i gedigna material med hög komfortfaktor, väldigt bra ergonomi, generöst erbjudande om att testa hemma och (speciellt med rabattkod eller vid kampanjer) konkurrenskraftigt pris.

Sängen passar alla som vill ha en ramsäng med höga komfortegenskaper.

Sängen passar alla som vill ha en ramsäng med höga komfortegenskaper.

Bas

Emma Säng bygger på en stomme i metall, klädd i paneler av plywood och ett slitstarkt yttertyg i polyester.

Själva basen har ingen egen fjädring, utan all fjädring finns istället i den medföljande madrassen eller bäddmadrassen (som bägge finns i flera varianter.

Sängstorlekarna du kan välja mellan är i bredderna 140, 160 och 180 cm. Alla ramsängar från Emma är 200 cm långa.

Madrass

När du köper en ramsäng från Emma har du möjlighet att välja mellan två olika madrasser: Original och Diamond.

Original är en ergonomisk och stödjande madrass med en tjocklek på 25 cm. Den är uppbyggd med fyra separata skikt:

Emma Original-madrassen i genomskärning
 1. Ett temperaturreglerande fodral: Materialet möjliggör effektiv luftcirkulation för att låta fukt avdunsta och att madrassen håller sig fräsch. Fodralet är även designat så att varken madrass eller bäddmadrass ska glida, utan ligger stadigt på plats även när du rör på dig.
 2. Airogel-lager: Det andningsbara materialet Airogel hjälper till att suga åt sig fukt från de övriga lagren. Luften flödar fritt genom det här lagret, vilket bidrar till sval och skön sömn.
 3. Tryckavlastande lager: Den inre kärnan av elastiskt material hjälper till att fördela kroppsvikten och hjälper sängen att anpassa sig efter dig, oavsett hur och var du ligger.
 4. Ett tjockt lager HRX-skum: Skummet har mycket elasticitet och formar sig efter dig med lagom stadga. Skummet är allergivänligt och har bra egenskaper för att reglera värme och svalka.

Värt att nämna är att Emmas Original-madrassen har blivit utnämnd som Bäst i test enligt Testfakta 2021. Genom labbtest kom de fram till att madrassen hade överlägsen komfort och slitstyrka.

Diamond Resårmadrass är en resårmadrass med extra bra dämpningsegenskaper, som anpassar sig extra mycket efter din kropp. Även Diamond är 25 cm tjock. Den är uppbyggd med fem separata skikt:

Emma Diamond-madrassen i genomskärning
 1. Ett temperaturreglerande fodral: Speciellt anpassat för Diamond-madrassen, med luftig struktur som låter madrassen andas.
 2. Diamond Degree: Ett tunt lager som bidrar till att leda bort överskottsvärme. Enligt Emma leder det till att du lättare når djupsömn, och är kvar i djupsömn längre tid.
 3. Skumlager: Ett mjukt lager skum bidrar till att fördela trycket mellan kropp och madrass, och gör att pocketresåren fungerar effektivt med hög komfort.
 4. Pocketresår: Över 300 pocketresårer hjälps åt till att ge fjädring och stöd åt dig. Madrassen har olika storlek på fjädrarna fördelade över fem zoner, för maximal följsamhet och komfort.
 5. Ett lager HRX-skum: Skummet har mycket elasticitet och formar sig efter dig med lagom stadga. Skummet är allergivänligt och har bra egenskaper för att reglera värme och svalka.

Precis som Original-madrassen har Daimond blivit utnämnd som Bäst i test enligt Testfakta (i resårmadrass-kategorin) 2022.

Bäddmadrass

När du köper en ramsäng från Emma så ingår ingen extra bäddmadrass. Emma själva rekommenderar någon av sina egna bäddmadrasser ”Flip” och ”Diamon” (och här kan du läsa om vilka bäddmadrasser vi rekommenderar).

Flip är 6 cm tjock och har en mjuk och en hård sida. Inuti är Flip uppbyggd av två sorters skum (Airgocell och HRX) som vart och ett har olika egenskaper och ger olika grader av fasthet när du ligger mot dem. Tillsammans ger de gott om stöd, samtidigt som du lätt kan anpassa hur fast du vill ha din bäddmadrass.

Diamond är 9 cm tjock, med en mix av stödjande HRX-skum och ett övre lager av temperaturreglerande skum. Den stabila kärnan bidrar till att ge tryckavlastning, medan det yttre lagret bidrar till att hålla en jämn och skön temperatur så att du slipper svettas. Diamond är lite dyrare än Flip, men just nu ändå den mest populära av de två.

Både Flip och Diamond är klädda i elastiska överdrag som går jättebra att ta av och tvätta i tvättmaskin (40 grader).

Design

Det finns egentligen inga alternativ att ta ställning till när det kommer till sängens design. Själva sängen levereras alltid med en matchande sänggavel i pikérad stil. Det finns bara ett tyg som är i en (enligt oss snygg och stilren) mellangrå nyans.

Det medföljer en uppsättning svagt konformade plastben i svart träimitation..

Villkor

Vad gäller villkoren är Emma rakt igenom generösa. När du köper en säng får du alltid gratis hemleverans. Du får 100 nätter på dig att prova sängen och om du inte är nöjd får du den hämtad och returnerad helt kostnadsfritt. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du inte kommer bli missnöjd.

Emma erbjuder 10 års garanti. Det är bra, men inte något speciellt. Garantin täcker detta:

 • Sprickor, hål eller skador på skummet, som har uppkommit trots korrekt användning och hantering.
 • Produktionsskador vid dragkedjan.

Övrigt

Kunder är väldigt nöjda och ger mycket höga betyg till Emma, med ett Trustpilot-resultat som ligger nära maxpoäng (4,6 av 5 möjliga).

Något som många anmärker på är att Emma levereras sina sängar i delar. Du måste alltså själv sätta ihop den efter leverans.

Psst! Använd koden somntuta för 5% rabatt på ditt köp hos emma.se

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!