Bästa ställbara sängen 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

”Sova bör man annars dör man” är ett uttryck som många av oss ofta tar till för att få dra oss några timmar extra i sängen. Och helt rätt är väl det, för sömnen är faktiskt otroligt viktig för att vi ska må bra. För att vi ska kunna sova bra är det i sin tur nödvändigt att vi sover på en bra säng.

Däremot kan det vara rätt svårt att hitta en bra säng då olika kroppar, behov och måenden passar bättre för olika sängar. En typ av säng som blivit allt mer populär på senaste tiden är den ställbara sängen – det är en modell som innebär att du kan ställa madrassen i ett visst läge, det vill säga där du kan höja och sänka huvud- och fotända.

Med andra ord kan en ställbar säng vara en bra investering för dig som lider av ryggproblem eller snarkar, är i behov av stöd, vill få optimal återhämtning eller helt enkelt vill kunna vila skönt i sängen. När vi ändå spenderar så mycket tid på att sova i vår säng är det värt att investera i en som gör sömnen bättre.

Vi har samlat all information som du kan behöva då du ska köpa en ställbar säng. Utöver att ge dig tips och råd på saker att tänka på inför ditt köp tipsar vi även om den bästa ställbara sängen, och det av flera olika modeller. Din säng är verkligen värd en investering med tanke på vilken skillnad den kan göra!

Efter noggrann undersökning och research av olika alternativ har vi kunnat utse ett fåtal produkter som vi gillar extra mycket inom sin kategori. Bästa valet överlag anser vi är Carpe Diem Beds ställbara modell som heter Saltö. Det mest prisvärda alternativet är Monza från Sängjätten.

Bäst
Carpe Diem Beds Saltö

Tempur
Promise

Mest för pengarna
Monza

“Den mest mångsidiga och flexibla ställbara sängen är enligt oss den bästa modellen.“

“Enligt oss detta den bästa ställbara sängen i tempurmaterial!“

“En bra, stadig och trygg säng till ett väldigt bra pris. “

Bästa ställbara sängen – Carpe Diem Beds Saltö 

Carpe Diem Beds Saltö
Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Mjuk, medium, fast
Garanti:10 års garanti på motor/25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
Övrigt:Inbyggd nattbelysning

Den mest mångsidiga och flexibla ställbara sängen är enligt oss den bästa modellen. Carpe Diem Beds Saltö är en ställbar säng som kommer i en uppsjö av olika mått och storlekar, olika fasthet och där du kan välja till flera olika sängben. Därav dess mångsidighet.

Sängen i sig är också mycket härlig då den är otroligt bekväm – det tack vare en speciell beprövad teknik. Saltö är även en sängmodell som är väldigt enkel att justera, där den är följsam oavsett hur du väljer att justera den. 

Vi gillar också att sängen kommer utformad med ett patenterat Contour Pocket system som i kombination med de dubbla madrasserna ser till att du får ett riktigt bra stöd oavsett läge och position. De avlastar din kropp och bidrar till en god natts sömn. Hög komfort rakt igenom.

Sängen har även en mysig nattbelysning som kan tändas då du önskar. Trots att sängen har ett högt pris menar vi att priset är rimligt i förhållande till sängens kvalité.

Fördelar:

 • Mångsidig säng av hög kvalité
 • Följsam och enkel att justera
 • Dubbla madrasser och pocketsystem
 • Nattbelysning

Nackdelar:

 • Dyr

Bästa ställbara säng i tempur – Tempur Promise

Tempur Promise
Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Cloud, Original, Sensation
Garanti:10 års garanti mot sättningar orsakade av tillverknings- eller materialfel/5 års garanti på motordelen/3 års garanti på fjärrkontrollen
Övrigt:

Tempur Promise är en ställbar tempursäng som ger otroligt bra stöd och avlastning för din kropp. Tack vare att tempurmaterialet formar sig efter dina rörelser, position och former ser sängen till att du får bästa möjliga underlag i förhållande till din kropp. Det känns mjukt och följsamt men ändå stadigt.

Andra positiva egenskaper är att sängen i sig kan höjas och sänkas upp och ner med enkelhet. Både huvud- och fotända kan justeras efter behov, det via en smidig trådlös fjärrkontroll som alltid kan ligga nära intill dig. Vill du inte använda fjärrkontrollen kan systemet kopplas till en app i mobilen för ännu smidigare justering. 

Tempur Promise är en väldigt bra ställbar säng som gör gott för din nattsömn. Du sover som allra bästa då du ligger i en naturlig sovställning anpassat helt efter vad du gillar. På så sätt behöver du inte röra dig lika mycket, vilket gör det sömnupplevelsen djupare och mer bekväm. Enligt oss detta den bästa ställbara sängen i tempurmaterial! Prisvärd är den också.

Fördelar:

 • Följsamt tempurmaterial efter din form
 • Bästa möjliga underlag
 • Trådlös fjärrkontroll, eller anslutning till app
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Kan vara för mjukt för vissa

Bästa ställbara säng (design) – Jensen Ambassadör

Jensen Ambassadör
Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Mjuk, Medium, Fast, Extra fast
Garanti:5 års totalgaranti och 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
Övrigt:

Att sova som familj, det vill säga alla tillsammans i en och samma säng är inte alltid det mest bekväma, sovvänliga eller hälsomässigt bästa alternativet. Trots att det är mysigt och tryggt får du sällan särskilt hög sovkvalité under de nätterna. 

Om det däremot är en lösning som måste funka kan den här familjesängen passa er! Den ställbara sängen Hilding Famliy Plus är utformad med riktigt smarta lösningar som ser till att hela familjen har gott om plats. Sängen i sig är modern och kommer i en elegant design. 

Tack vare den uppdelade konstruktionen följer sängen din kropp på bästa möjliga sätt i alla lägen. På så sätt är det möjligt för personer i alla åldrar, kroppstyper och sömnvanor att ligga bekvämt, få rätt stöd och samtidigt kunna anpassa position efter eget tycke och smak. 

Som kompletterande egenskaper är motorn tyst och lätt att ställa in i flera lägen med tillhörande handkontroll. Oavsett vilken del av sängen du själv ligger på är det möjligt att justera läge individuellt efter dina behov. Du får även ett bra stöd i nacken. 

Fördelar:

 • Generös storlek för hela familjen
 • Individuellt ställbara lägen
 • Hög komfort med bra stöd för alla
 • Tyst men effektiv motor

Nackdelar:

 • Finns inte i så många olika mått

Mest anpassningsbara ställbara sängen – Sängjätten W5 342 

W5 (342)
Typ:Ställbar säng
Mått:180 x 200
Fasthet:Medium/Medium, Medium/Fast, Medium/Extra Fast, Fast/Extra fast, Extra Fast/Extra Fast
Garanti:25 års garanti på ram- och resårbrott samt 5 års garanti på motorerna till våra ställbara sängar
Övrigt:Provperiod på 100 dagar

Här har vi enligt oss den bästa ställbara sängen i form av anpassningsmöjligheter och flexibilitet. Till att börja med kommer den här modellen i en uppsjö av olika fasthet, vilket gör att du redan från början kan hitta bästa möjliga variant för dig och din kropps behov.

En riktigt smart funktion är att du också kan justera sängens fasthet även när du köpt den modell du gillar. I och med att sängens höftzon kan jus