Ultimat köpguide: Bästa ställbara sängen 2024

Uppdaterad: 11 jan, 2024

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

Ställbar säng

Vi är alla olika, men alla behöver vi sova. Och för att sova riktigt bra behöver vi en skön och trygg säng som passar oss. Men ibland håller inte en vanlig säng måttet, utan vi behöver något mer anpassningsbart.

Det kan vara svårt att hitta en bra säng eftersom olika kroppar, behov och önskemål passar bättre för olika sängar. Ett sätt att lösa det problemet är med en ställbar säng.

Bästa ställbara sängen 2024

Bästa ställbara sängen överlag – Carpe Diem Beds Saltö 

Carpe Diem Saltö ställbar säng

👩‍⚕️ Tryckavlastande teknik som bidrar till mer djupsömn (framtagen i samarbete med Sahlgrenska)

🛏 Många valmöjligheter som gör att du kan få exakt den säng du vill ha

🌳 Hållbart tillverkad för hand i svensk fabrik

Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Mjuk, medium, fast
Garanti:10 års garanti på motor/25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
Övrigt:Inbyggd nattbelysning

Den bästa ställbara sängen är Saltö från Carpe Diem Beds, som imponerar med sin skyhöga komfort och innovativa teknik.

Carpe Diem Beds Saltö är en ställbar säng som kommer i en uppsjö av olika mått och storlekar, olika fasthet och där du kan välja till flera olika sängben. Men det är framförallt hur sängen är byggd och hur bra ställbarheten fungerar som gör att vi rekommenderar den.

Bas, madrass och bäddmadrass

Saltö är byggd på en grund med ett särskilt patenterat bottensegment som gör att belastning får fjädringen att tryckas nedåt istället för att trycka upp mot kroppen. Tekniken är framtaget i samarbete med experter hos Spinalenheten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Effekten av det minskade trycket mot kroppen blir att blodcirkulationen ökar och på så vis får du bättre förutsättningar till långa perioder av djupsöm och maximal återhämtning.

Vi gillar också att sängen kommer utformad med ett patenterat Contour Pocket system som i kombination med de dubbla madrasserna ser till att du får ett riktigt bra stöd oavsett läge och position. De avlastar din kropp och bidrar till en god natts sömn. Hög komfort rakt igenom.

Motor och ställbarhet

Saltö är utrustat med en stark och pålitlig motor som möjliggör steglös justering medan du ligger i sängen. Du ställer enkelt in lutningen på huvud- och fotända med den trådlösa fjärrkontrollen. Förutom att vara skön är sängen dessutom säker, med ett särskilt klämskydd som förhindrar risken att klämma sig.

Valmöjligheter

Det finns mängder av möjliga val du kan göra för att få en säng som är perfekt för dig. Först och främst gäller det själva sängen, där du kan få sängen i alla standardstorlekar. Om du vill ha en dubbelsäng är det bara att köpa två av samma.

Du kan även välja fasthet på madrass, antingen mjuk, medium eller fast. Sängen passar alltså alla kroppstyper, och om du väljer dubbelsäng kan du få olika fasthet på respektive sida.

Carpe Diem Saltö sticker även ut positivt med sina många alternativ när det kommer till designen. Sängen säljs utan gavel, men du kan välja mellan 16 olika tyger i olika material och färger.

Villkor

Carpe Diem tillverkar Saltö-sängarna för hand i deras svenska fabrik. De håller en hög hantverksmässig nivå och garantierna de ger är därefter.

Carpe Diem erbjuder 25 års garanti på själva sängen, som täcker:

 • Fjäder- och rambrott

För motorn ges också garanti, men endast på 10 år.

Övrigt

Sängen har även en mysig nattbelysning som kan tändas då du önskar. Trots att sängen har ett högt pris menar vi att priset är rimligt i förhållande till sängens kvalité.

Fördelar och nackdelar med Carpe Diem Beds Saltö

👍🏻 Mångsidig säng av hög kvalité

👍🏻 Följsam och enkel att justera

👍🏻 Dubbla madrasser och pocketsystem

👍🏻 Nattbelysning

👍🏻 Hållbara materialval

👎🏻 Dyr

Bästa ställbara sängen med memory foam – Tempur Promise

Tempur Promise ställbar säng med memory foam

☁️ Fjäderlös dämpning och en känsla av att sväva på moln

🛏 Många valmöjligheter som gör att du kan få exakt den säng du vill ha

📱 Lätt att styra antingen via fjärrkontroll eller app

Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Cloud, Original, Sensation
Garanti:10 års garanti mot sättningar orsakade av tillverknings- eller materialfel/5 års garanti på motordelen/3 års garanti på fjärrkontrollen
Övrigt:

Tempur Promise är en ställbar tempursäng som ger otroligt bra stöd och avlastning för din kropp.

Tack vare att tempurmaterialet formar sig efter dina rörelser, position och former ser sängen till att du får bästa möjliga underlag i förhållande till din kropp. Det känns mjukt och följsamt men ändå stadigt.

Bas, madrass och bäddmadrass

Materialen i den här Tempursängen är det som gör att sängen utmärker sig mest. Själva basen är tillverkad i en ram av solid kärnträ. I botten finns även ett lager med flexibla lamellfjädrar som ger ett grundande stöd och stabilitet till sängen.

Madrass och bäddmadrass är tillverkade i Tempurs egna skummaterial (memory foam), och du kan välja tre olika komfortvarianter: Cloud, Original och Sensation.

Cloud är mjukast och ger en känsla som är så mjuk att det ska påminna om att sväva på moln. Original är fastare, stadig men ändå mjuk. Sensation är ännu lite fastare och ska ge en känsla som påminner lite mer om en helt vanlig kontinentalsäng med pocketfjädring.

Tempurs skummaterial reagerar på tryck och kroppsvärme. När du lägger dig ner kommer du långsamt att sjunka in i madrassen och material formar sig varsamt kring kroppen. Du finner dig snart i en optimal sovposition, och med de här madrasserna minskar naturligt dina rörelser i sömnen. Det bidrar till att du sover lugnare och förhoppningsvis djupare.

Eftersom sängen är utan fjädersystem motverkar den naturligt att rörelser känns över hela madrassen (som kan störa andra som sover i sängen).

Motor och ställbarhet

Tempur Promies har en kraftfull motor som kan regleras steglöst medan du är i sängen. Både huvud- och fotända kan justeras efter behov, det via en smidig trådlös fjärrkontroll som alltid kan ligga nära intill dig. Vill du inte använda fjärrkontrollen kan systemet kopplas till en app i mobilen för ännu smidigare justering. 

Valmöjligheter

Det finns gott om storlekar att välja mellan, där du kan få sängen i alla standardstorlekar. Sängen finns i storlekar upp till 140 cm i bredd. Om du vill ha en större dubbelsäng är det bara att köpa två av samma, till exempel två stycken 90-sängar.

Du kan som sagt välja fasthet på madrass (se ovan). Sängen kan alltså anpassas efter alla kroppstyper, och om du väljer dubbelsäng kan du få olika fasthet på respektive sida.

Sänggavel ingår inte som standard, men kan köpas till som tillval (eller så kan du välja att installera en egen). Både säng och gavel finns i sex olika färger: onyx, grafit, ljusgrå, havsblå, kakao och sand.

Villkor

Tempur erbjuder 10 års garanti på bäddmadrass och madrass, men endast 5 år på motorn.

Fördelar och nackdelar med Tempur Promise

👍🏻 Följsamt tempurmaterial som naturligt anpassar sig efter din kropp
👍🏻 Lätt att kontrollera med trådlös fjärrkontroll eller anslutning till app
👍🏻 Fjäderlös madrass minskar rörelser och stör inte andra i sängen

👎🏻 Alla gillar inte känslan av memory foam-madrasser

Bästa ställbara sängen budget – Bättre Nätter Jupiter

Bättre Nätter Jupiter ställbar säng

💰 Prisvärd ställbar säng för dig som letar bra budgetalternativ

📱 Lätt att styra antingen via fjärrkontroll eller app

Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
90 x 200
105 x 200
120 x 200
160 x 200
180 x 200
Fasthet:Medium, Fast, X-tra Fast
Garanti:15 års garanti på ram- och fjäderbrott, 5 års garanti på motor
Övrigt:100 nätter att prova sängen hemma

Prisvärd, budgetvänlig ställbar säng som du riskfritt kan prova hemma.

Jupiter är välbyggd med hållbart utvalda material av hög kvalitet. Madrass och bäddmadrass är noga utformade för att ge hög komfort, men sängen är trots detta ändå betydligt billigare än många jämförbara alternativ.

Bas, madrass och bäddmadrass

Basen till sängen består av en ram i solitt furuträ (allt trä FSC-certifierat).

Resårmadrassen som Jupiter levereras med består av 7 zoner som Bättre Nätter väljer att kalla ”Bättre-zoner”. Det betyder att madrassen har en mer dynamisk fjädring eftersom de använder en kombination av tre olika storlekar på fjädrar (mot de vanliga två).

De sju zonerna innebär att madrassen har lätt att anpassa sig efter din kropp och reagerar effektivt när du till exempel byter sovposition.

Den 4 cm tjocka bäddmadrassen som kommer med alla Jupiter-sängar är tillverkad i perforerad latex. Det ger naturligt elastiska egenskaper som gör att du med lätthet kan vända dig när du sover.

Det mjuka överdraget är dessutom Svanenmärkt och går bra att ta av och tvätta i tvättmaskin i 60 grader.

Motor och ställbarhet

Jupiter har en stark motor som ger steglös ställbarhet som fungerar bra även när du ligger i sängen. Du kan antingen ställa in sängen med den medföljande fjärkontrollen, eller använda en app i mobilen. 

Valmöjligheter

Det finns ett fullstort urval av bredder att välja mellan (även om extra långa sängar på 210 cm saknas). Bättre Nätters hemsida är lite svår att klicka sig runt på, men Jupiter finns i storlekar mellan 80 och 180 cm.

I övrigt finns det inte mycket att välja på, egentligen bara fastheten på madrassen. Där kan du välja mellan Medium, Fast och Fast (se här för tips kring vilken fasthet som är rätt för dig).

Villkor

Bättre Nätter har generösa villkor. När du köper en säng får du alltid gratis hemleverans. Du får 100 nätter på dig att prova sängen och om du inte är nöjd får du den hämtad och returnerad mot en mindre avgift. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du inte kommer bli missnöjd.

Bättre Nätter erbjuder följande garantier:

 • 15 års garanti på ram- och fjäderbrott
 • 5 års garanti på motor

Fördelar och nackdelar med Bättre Nätter Jupiter

👍🏻 Prisvärd
👍🏻 Lätt att kontrollera med trådlös fjärrkontroll eller anslutning till app

👎🏻 Få möjligheter att välja utseende

Fler bra ställbara sängar

Jensen Ambassadör

Jensen Ambassadör

Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
80 x 210
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
120 x 210
Fasthet:Mjuk, Medium, Fast, Extra fast
Garanti:5 års totalgaranti och 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
Övrigt:

Att sova som familj, det vill säga alla tillsammans i en och samma säng är inte alltid det mest bekväma, sovvänliga eller hälsomässigt bästa alternativet. Trots att det är mysigt och tryggt får du sällan särskilt hög sovkvalité under de nätterna. 

Om det däremot är en lösning som måste funka kan den här familjesängen passa er! Den ställbara sängen Hilding Famliy Plus är utformad med riktigt smarta lösningar som ser till att hela familjen har gott om plats. Sängen i sig är modern och kommer i en elegant design. 

Tack vare den uppdelade konstruktionen följer sängen din kropp på bästa möjliga sätt i alla lägen. På så sätt är det möjligt för personer i alla åldrar, kroppstyper och sömnvanor att ligga bekvämt, få rätt stöd och samtidigt kunna anpassa position efter eget tycke och smak. 

Som kompletterande egenskaper är motorn tyst och lätt att ställa in i flera lägen med tillhörande handkontroll. Oavsett vilken del av sängen du själv ligger på är det möjligt att justera läge individuellt efter dina behov. Du får även ett bra stöd i nacken. 

Fördelar:

 • Generös storlek för hela familjen
 • Individuellt ställbara lägen
 • Hög komfort med bra stöd för alla
 • Tyst men effektiv motor

Nackdelar:

 • Finns inte i så många olika mått

Hilding Family Plus

Hilding Family Plus Ställbar säng

Typ:Ställbar säng
Mått:80 x 200
90 x 200
90 x 210
105 x 200
105 x 210
120 x 200
Fasthet:Mjuk, Medium, Fast. Extra Fast
Garanti:5 års totalgaranti och 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott
Övrigt:

Att sova som familj, det vill säga alla tillsammans i en och samma säng är inte alltid det mest bekväma, sovvänliga eller hälsomässigt bästa alternativet. Trots att det är mysigt och tryggt får du sällan särskilt hög sovkvalité under de nätterna. 

Om det däremot är en lösning som måste funka kan den här familjesängen passa er! Den ställbara sängen Hilding Famliy Plus är utformad med riktigt smarta lösningar som ser till att hela familjen har gott om plats. Sängen i sig är modern och kommer i en elegant design. 

Tack vare den uppdelade konstruktionen följer sängen din kropp på bästa möjliga sätt i alla lägen. På så sätt är det möjligt för personer i alla åldrar, kroppstyper och sömnvanor att ligga bekvämt, få rätt stöd och samtidigt kunna anpassa position efter eget tycke och smak. 

Som kompletterande egenskaper är motorn tyst och lätt att ställa in i flera lägen med tillhörande handkontroll. Oavsett vilken del av sängen du själv ligger på är det möjligt att justera läge individuellt efter dina behov. Du får även ett bra stöd i nacken.

Fördelar:

 • Generös storlek för hela familjen
 • Individuellt ställbara lägen
 • Hög komfort med bra stöd för alla
 • Tyst men effektiv motor

Nackdelar:

 • Finns inte i så många olika mått

Vad är en ställbar säng?

Att en säng är ställbar innebär att du kan ställa madrassen i ett visst läge, det vill säga där du kan höja och sänka huvud- och fotända.

Det behöver inte sluta där. Vissa mer avancerade ställbara sängar har fler flexibla punkter, vilket ger mer flexibilitet att anpassa sängens form exakt som du vill ha den.

Ställbara sängar kan vara ett jättebra stöd för den som har nedsatt rörlighet och som behöver hjälp med att komma ned och upp ur sängen. Men det kan lika gärna vara en extra lyx för dig som inte nöjer dig med en helt plan säng. Perfekt till exempel för dig som läser mycket i sängen.

Vad ska jag tänka på när jag väljer ställbar säng?

Det finns några saker som är viktiga att tänka extra på när du väljer ställbar säng. Först och främst är det ju själva sängens konstruktion, alltså vilken resårbotten, madrass och bäddmadrass som ingår. Specifikt för ställbarheten är det viktigt att sängen har en bra motor och att det är lätt att göra inställningar.

Det är såklart även viktigt att designen känns rätt och att du tycker att sängen är snygg och passar in i sovrummet.

Till sist är det bra att kolla upp vilka villkor som gäller. Det finns ofta möjlighet att ta hem och prova sängen, men även sånt som garantier och fraktvillkor är viktiga.

Bas, madrass och bäddmadrass

De flesta ställbara sängarna bygger på en grund som liknar en kontinentalsäng. I sängens botten finns det något som kallas för pocketresårer. Dessa agerar som sängens fjädringssystem, vilket i sin tur alltså är avgörande för sängens elasticitet, följsamhet, balans och stöd. 

För att din ställbara säng ska kännas bekväm är det viktigt att systemet med pocketresårer håller hög kvalité – sängens botten utgör trots allt grunden för hur övriga madrasser och tillägg upplevs.

Resårerna bör också vara justerbara så att de kan följa med i rörelserna utan problem. De ska inte hindra dig från att kunna justera sängens position och läge för att hitta det perfekta för dig.

Sängens motor

Det kanske låter konstigt, men det som möjliggör för en ställbar säng att vara just ställbar är att den är utrustat med en motor. Trots det frågar sig många om man ska köpa en ställbar säng med eller utan motor.

Eftersom det är via motorn som du kan justera sängens läge, det vill säga höja och sänka den, är motorn lite av en huvudkomponent i det hela. 

För att sängen ska nå sin fulla potential är alltså motorn viktig eftersom det är den som avgör hur du kan ställa sängen, och dessutom hur bra denna funktion fungerar. Billigare ställbara sängar har i regel mindre kraftfulla och precisa motorer, och tvärtom finns det oftast starkare motorer i de dyrare sängarna. 

Vi rekommenderar att du fokuserar lite extra på just motorn i den ställbara sängen för att vara säker på att den är rätt för dig. Den ska hålla hög kvalité, vara säker att använda, och helst inte låta för mycket. Lägg gärna lite extra pengar på en säng med bra motor – det kommer verkligen vara värt det. 

Glidskydd

Något som verkligen kan underlätta för dig som ska sova i en ställbar säng är om sängens botten är försedd med ett glidskydd. Trots att det är sängens motor som styr sängens läge kan ett glidskydd vara bra då det ser till att även madrassen håller sig i det läget.

Utan glidskydd under madrassen är risken stor att din madrass kommer börja glida ner och tappa sin position, vilket gör att du i princip går miste om hela poängen med ställfunktionen. Med ett glidskydd hålls madrassen istället automatiskt på plats oavsett läge och justeringar, något som kan vara extra bra om du ska köpa en ställbar säng för äldre. 

Skulle du välja att köpa en säng utan glidskydd så går det att köpa till separata glidskydd som oftast fungerar bra.

Design

Givetvis är det inte oviktigt att sängen är snygg och passar bra in i ditt sovrum. Valmöjligheterna när det gäller tyg och färger varierar, men ofta har du åtminstone några färger på tyget att välja mellan.

I de allra flesta fall säljs säng och gavel separat för att bredda valmöjligheterna, vilket även gäller för ställbara sängar. En gavel kan ändå vara ett passande komplement , tänk bara på att gaveln måste vara anpassad för att fungera tillsammans med rörliga och justerbara sängar. 

För vem passar en ställbar säng?

Somliga investerar i en ställbar säng på grund av medicinska skäl, exempelvis då man lider av en viss sjukdom, har mycket ont eller har blivit gammal. En ställbar säng för äldre är ett mycket bra alternativ då sängens lutning hjälper de gamla att lättare ta sig upp och ur sängen. 

Men det finns goda skäl att välja en ställbar säng helt enkelt för att det är lyxigt. Om du gillar att halvligga/halvsitta i sängen och till exempel läsa böcker, ja då kommer du troligtvis älska möjligheten att kunna höja upp huvudsidan.

Med en ställbar säng kan du också dag för dag anpassa position, läge och balans utefter hur du själv mår och vad du själv behöver.

Sammantaget gör det att en ställbar säng kan passa alla som vill ha lite lutning på sängen, antingen av medicinska skäl eller helt enkelt för att det är skönt och praktiskt.

Utgångna ställbara sängar vi tidigare rekommenderat

Bästa ställbara säng med högst komfort – Residens

Ställbar Säng Residens
Typ:Ställbar säng
Mått:100 x 200
160 x 200
180 x 200
200 x 200
Fasthet:Medium, Fast
Garanti:25 års garanti på ram- och resårbrott samt 5 års garanti på motorerna till våra ställbara sängar
Övrigt:Provperiod på 100 dagar

Har du ett öga för stil och design kan vi tipsa dig om att den här ställbara sängen från Sängjätten kommer göra sig så fin i ditt sovrum. Här har de nämligen lyckats kombinera en mycket skön säng med en otroligt cool, och rätt unik, design genom hela sängen. Till och med den justerbara delen är snygg!

Till råga på det är den här sängen en av Sängjättens absolut skönaste modeller när det kommer till ställbara sängar. Så pass skön att vi väljer denna modell som bästa ställbara sängen med högsta komfort.

Med andra ord kan du sova som en stock samtidigt som du vet att sängen både ser snygg ut och passar in i sovrummets härliga miljö. Sängen är uppbyggd i flera olika lager för högsta möjliga komfort. Både underbädd och mellanmadrass har en zonindelad pocketresår, medan överstoppning är av mycket följsamt och stöttande memoryskum. 

Den behagliga axelzonen ser till att din kropp avlastas ordentligt. Bäddmadrassen innehåller cooling gel som ser till att du håller dig sval och torr under natten, även om det är varmt i rummet eller ute. Det gör också att sängen håller sig fräsch längre. Detta är utan tvekan en säng av riktigt hög kvalité!

Ställbar Säng W10 532 

W10 (532)
Typ:Ställbar säng
Mått:180 x 200
Fasthet:Medium/Medium, Medium/Fast, Medium/Extra Fast, Fast/Extra fast, Extra Fast/Extra Fast
Garanti:25 års garanti på ram- och resårbrott samt 5 års garanti på motorerna till våra ställbara sängar
Övrigt:Provperiod på 100 dagar

Vill du satsa allt på att köpa en riktigt bra och exklusiv ställbar säng? Då kan vi rekommendera dig att spana in denna modell W10 532. Det här är den mest exklusiva och dyraste ställbara säng vi stött på under vår research.

Men, du får kvalité för pengarna. Redan vid första ögonkastet ser du hur sängen osar exklusivitet och lyx, där även designen känns väldigt genomtänkt. Värt att lyfta fram är det smarta kombinerade höj- och sänkbara systemet för sängens alla delar med ett exklusivt pocketsystem med latexstoppning. 

På så sätt får du en säng med en mycket följsam madrass som är lätt att hantera, även om detta ska vara en ställbar säng för äldre. Du kan enkelt justera läge och höjd via den trådlösa fjärrkontrollen eller en app i din telefon, där sängen kan styras individuellt. Komforten är därmed hög oavsett position. Den här sängen är riktigt dyr, men också otroligt gediget byggd och tillverkad i material som motiverar ett högre pris.

Fördelar:

 • Mycket exklusiv
 • Hög kvalité och komfort
 • Smart justerbart system för alla delar
 • Fjärrkontroll och app

Nackdelar:

 • Dyr
 • Finns endast i en storlek

Sängjätten W5 342 

W5 (342)
Typ:Ställbar säng
Mått:180 x 200
Fasthet:Medium/Medium, Medium/Fast, Medium/Extra Fast, Fast/Extra fast, Extra Fast/Extra Fast
Garanti:25 års garanti på ram- och resårbrott samt 5 års garanti på motorerna till våra ställbara sängar
Övrigt:Provperiod på 100 dagar

Här har vi enligt oss den bästa ställbara sängen i form av anpassningsmöjligheter och flexibilitet. Till att börja med kommer den här modellen i en uppsjö av olika fasthet, vilket gör att du redan från början kan hitta bästa möjliga variant för dig och din kropps behov.

En riktigt smart funktion är att du också kan justera sängens fasthet även när du köpt den modell du gillar. I och med att sängens höftzon kan justeras kan du balansera avlastning och stöd på olika sätt. Perfekt för anpassning efter dagsform, humör och mående.  

Utöver det kommer sängen med en trådlös fjärrkontroll. Med den är det hur lätt som helst att styra hur du vill att sängen ska luta. Både område för rygg och ben kan ändras efter behov, där det även finns en justerbar del för nacken. 

Komforten är genomgående hög i hela sängen tack vare individuellt justerbara delar. Vi gillar också att sängens klädsel kan tas av och tvättas i maskin för enkel och smidig renhållning under flera år. Vår enda negativa aspekt är att den här sängen är väldigt dyr, samt att den inte finns i så många olika storlekar. Annars är den riktigt bra!

Fördelar:

 • Mångsidig och anpassningsbar
 • Fasthet kan justeras i höftzon
 • Flera justerbara delar

Nackdelar:

 • Dyr
 • Finns i ett fåtal mått/ storlekar

Ställbar Säng Monza

Ställbar Säng Monza
Typ:Ställbar säng
Mått:100 x 200
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
200 x 200
Fasthet:Medium, Fast
Garanti:25 års garanti på ram- och resårbrott samt 5 års garanti på motorerna till våra ställbara sängar
Övrigt:Provperiod på 100 dagar

Denna ställbara säng, Monza, är ett mycket billigare alternativ än många av de andra modellerna som finns på marknaden. Ett bra alternativ för dig som inte vill lägga alla dina besparingar på att köpa en säng av hög kvalité – här får du både en bra, stadig och trygg säng till ett väldigt bra pris. 

Sängen är lätt att hantera, smidig att justera efter behov, och kan ställas in i flera olika lägen efter humör och tillfälle. Du sköter styrningen via den tillhörande fjärrkontrollen för snabb och enkel anpassning. 

Tack vare att sängen består av två motorer (i de större modellerna) är det möjligt att styra alla delar separat. Perfekt för ett par eller familjer som gillar att sova ihop men som samtidigt har olika behov och önskemål vad gäller läge i sängen. Vill ni kan den såklart också synkas tillsammans.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd säng
 • Stadig och rejäl konstruktion
 • Synkad eller individuell styrning
 • Dubbla motorer (på större sängar)

Nackdelar:

 • Endast större modeller kommer med två motorer


Sammanfattning

Idag finns det en uppsjö av olika ställbara sängar att välja mellan på marknaden. Trots att det innebär att det finns något att hitta för alla, som också kan passa alla behov, sömnvanor och kroppar, kan ett väldigt stort utbud krångla till valet av säng lite extra. Vilken är egentligen den bästa ställbara sängen för mig? Och vad ska jag leta efter?

Som tur är kan vår guide om bästa ställbara säng underlätta för dig som vill hitta en passande modell. Vi tipsar om alla olika typer av ställbara sängar – ställbara sängar för äldre, ställbara sängar med gavel, ställbara sängar till bra pris, och riktigt lyxiga varianter. De olika modellerna kommer i olika material, storlek, form och färg.

Vi hoppas att ni kan hitta en säng som passar er! Tänk på att anpassa sängköpet efter dina behov, din kropp och dina sömnvanor för att få bästa möjliga grund för dig. Ta del av våra tips om saker att tänka på inför köp för att få bättre koll på vads om egentligen är viktigt för just ställbara sängar. Vi lovar, det finns något för alla – du ska bara hitta dit!

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!