Så viker du ihop dra-på-lakan som ett proffs

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Smidiga dra-på-lakan är formsydda lakan med resår eller spännband som håller sig på plats hela natten. Det har en 10 centimeter sydd kant för att trä över bäddmadrassen. Denna typ av lakan underlättar bäddningen eftersom du så enkelt spänner fast det i madrassens fyra hörn. Dra-på-lakan är därför utmärkta för barn eller personer som rör sig mycket i sömnen. Givetvis är dra-på-lakan passande för vem som helst som gillar en slät och prydligt bäddad säng. 

Flera fördelar finns med dra-på-lakan:

  • Denna typ av lakan är lätta att sätta på och ta bort
  • Du slipper lägga ner onödig tid och energi på att bädda om eller justera lakan i sängen
  • Ett dra-på-lakan kommer sitta perfekt på din bäddmadrass
  • Passar perfekt för barn och energiska personer som rör sig när de sover
  • Till skillnad mot konventionella lakan håller sig ett dra-på-lakan perfekt på plats utan att glida runt eller skrynkla

Samtidigt kanske du undrar hur ett dra-på-lakan viks ihop? Eftersom det inte riktigt finns några tydliga hörn är det inte helt enkelt att vika ihop dem så att det blir slätt och fint. Jag själv har tampats med detta många gånger, men inte fått till det. Tills jag fick en tips om en bra och enkel teknik, som du också kan använda dig av för att vika den här typen av lakan. Snyggt och prydligt.

Faktum är att det är mycket lättare än vad det verkar. Härnäst beskrivs steg för steg hur du viker ihop det som ett proffs utan att det blir en hopknycklad bunt i garderoben. Följ våra steg för att börja se väl vikta dra-på-lakan som ligger prydligt bland övriga sängkläder i garderoben. Stegen för att vika fungerar dessutom på alla storlekar, från smala lakan på 80 centimeter till de mest breda på 180 centimeter.

10 steg för att vika dra-på-lakan

Att vika ihop ett dra-på-lakan kan vid första intryck verka mycket svårare än vad det faktiskt är. I själva verket är det lätt så länge du följer våra enkla steg. Följ stegen systematiskt och se vilket fantastiskt resultat du får.

Steg 1 Veckla upp och bred ut lakanet med dess öppning uppåt.

Steg 2 Släta ut lakanet på en plan yta, förslagsvis ett bord eller en strykbräda.

Steg 3 Ta tag i två nedre hörn på lakanet och vänt det ut och in.

Steg 4 Lägg hörnen du tagit tag i på lakanet.

Steg 5 Ta tag i och lägg ett av de nedre hörnen på det övre hörnet på motsatt sida.

Steg 6 Släta ut och upprepa nämnda procedur på den andra sidan.

Steg 7 Ta tag i alla sammanförda hörn.

Steg 8 Skaka lakanet och släta ut det på nytt.

Steg 9 Vik ihop en tredjedel av lakanets längd och därefter viker du en tredjedel på andra sidan.

Steg 10 Släta ut lakanet igen och vik det en till tre gånger till beroende på storlek och material. Färdigt!

Sammanfattning

Att lära sig stegen i att vika ihop dra-på-lakan är mycket enkelt. När du har genomfört stegen kommer du börja få utmärkt ordning i din garderob som inte bryts av ovikta lakan. Ordningen kommer inte längre störas av knöliga eller skrynkliga lakan mera. Förutom ett hemtrevligt intryck ger det även en boost i självförtroende att börja dagen med att bädda sängen och vika lakan framgångsrikt.