Test: Tempur Cloud kudde

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En bra huvudkudde är A och O för god sömn, och faktiskt även för din långsiktiga hälsa. Rätt stöd för nacken är otroligt viktigt, och påverkar din sömnkvalitet mer än du tror. Förr att få bästa stabilitet och ergonomi är det därför populärt med kuddar som har lite fastare känsla, och som liksom anpassar sig efter din kropp. Här är Tempur Cloud en modell som ofta finns bland toppsäljarna. Men hur bra är den egentligen?

Tempur Cloud Kudde

Jämför priser på Tempur Cloud kudde

Varför ska du lita på oss?

I det här testet har jag använt kudden Tempur Cloud på ett sätt som borde motsvara vad du själv kan förvänta dig. Jag har inte testat kudden i ett labb med avancerad utrustning. Däremot har jag helt enkelt bäddat och sovit med kudden. Och känt efter – hur bra är Tempur Cloud egentligen? 

Jag har vana av att syna textilier och sovrumsinredning i sömmarna och har med erfarenhet skaffat mig ett skarpt öga för vad som är bra och mindre bra. På så vis kan du lita på att det som skrivs i det här testet är att lita på. Med det sagt är det fortfarande till stor del subjektiva åsikter som det handlar om, och åsikter kan såklart skilja sig åt.

Hur har vi testat produkten

Jag har sovit med Tempur Cloud som huvudsaklig huvudkudde under drygt två månaders tid inför den här texten. Under den tiden har jag haft möjlighet att vänja mig vid den, bädda om med den och få en känsla för hur den upplevs på längre sikt. Min sambo har även fått möjlighet att prova några nätter, och har kunnat bidra med sin upplevelse också.

Tempur Cloud i korthet

Tempur Cloud är en huvudkudde vars unika egenskaper främst kommer från de elastiska celler som aktivt formar och anpassar sig efter din kropp. Vid första anblick ser kudden ut ungefär som en mellanhög dunkudde, men när du känner på den märker du snabbt att detta är något helt annat. Kudden är ganska tung och helt klart väldigt elastisk. Trycker du ihop den bildas en liten grop som sakta fjädrar tillbaka. Jämfört med de kuddar jag är van vid är denna betydligt mindre fluffig, men följsamheten är ändå väldigt härlig.

Hur bra är Tempur Cloud?

Ja, men hur bra är Tempur Cloud då? Nu ska jag gå igenom mina intryck från mina månader med kudden hittills.

Komfort

Tempur själva marknadsför den här kudden som ergonomisk och mjuk och tanken är att erbjuda den klassiska komforten hos en kudde från Tempur, men med en lite mer traditionell form och design. Detta åstadkommer de genom att kudden stoppats med tusentals små mikrokuddar, som alla elastiskt formar sig efter ditt huvud.

Jag är van vid att sova på dunkudde och bullar gärna upp med dubbla kuddar. Rekommendationen från Tempur är att den här kudden ska användas ensam, och det har jag för det mesta gjort. Till en början upplevde jag att kudden var lite väl fast för min smak. Inte alls så fluffig och mjuk som bilder och annonstexter får det att låta. Men efter uppskattningsvis 3-4 nätter måste jag säga att jag ändrade uppfattning och började tycka mer om känslan.

Efter ett par nätter började jag uppskatta den lite fastare och stabila känslan i den här kudden. Den känns liksom rakt igenom likadant. Både jag och min sambo upplever att vi med vanliga kuddar behöver puffa och trilskas för att hitta en form av “sweet spot” som är exakt som vi vill ha den. Det behövs inte med Tempur Cloud eftersom den känns likadan över hela kudden. Efter lite invänjning blev det alltså väldigt behagligt och jag upplever att jag snabbare hittar en skön sovposition nu.

Design och material

Rent designmässigt tycker jag detta är en fullträff, för att vara en huvudkudde. Den ser ut i stort sett ut som en vanlig kudde och har helt vanliga mått. Det gör att alla mina örngott passar bra och gör att det är lätt att bädda snyggt och prydligt. De små knottrorna på kuddens yta känns igenom örngottet och ger lite extra känsla av att kudden liksom kramar en lite lätt mot huvudet. Det är skönt, och jag tycker även det gör kudden ganska snygg också.

Jag har egentligen inte så mycket att säga om designen på täcket. Det är bra att fyllningen är insydd i ett rutnät, det gör att det inte klumpar ihop sig och håller sig jämnt.

Det är även lätt att ta av överdrag och tvätta det om det skulle bli smutsigt. Tvättanvisningen säger 40 grader, men för mig har det gått bra att tvätta varmare.

Sammanfattning

Till en början tyckte jag att Tempur Cloud underlevererade ganska kraftigt. Det kändes som att det blev varken hackat eller malet, varken fluffigt som en dunkudde eller riktigt ergonomiskt och funktionellt som en Tempur Original-kudde. Efter ett par nätter började jag förstå vad som gör denna kudde bra, och nu efter flera månaders användning tycker jag att den är kanonbra.

Kudden känns stabil och fast men är samtidigt mjuk och följsam där det behövs. Den tilltagna tyngden och fjädringen gör att den känns lyxig, och jag ser framför mig att kudden håller form och stadga under lång tid.

Tempur Cloud Kudde

Jämför priser på Tempur Cloud kudde

För vem är Tempur Cloud?

Tempur Cloud passar alla som vill sova med mer lugn och ro under natten, och som vill ha lite mer stadga och ergonomi hos sin kudde. Om du varit sugen på en traditionell Tempur-kudde men avstått på grund av dess form och utseende så är det här ett perfekt alternativ mitt emellan.