Tempur Comfort Cloud kudde: Vi har testat den!

Uppdaterad: 13 jan, 2023

Sidan kan innehÄlla reklam genom annonslÀnkar.

Tempur Ă€r ett av de allra mest etablerade varumĂ€rkena inom madrasser och kuddar. De Ă€r frĂ€mst kĂ€nda för sina produkter i skummaterial (sĂ„ kallad ”memory foam”). Med Tempur Cloud tar de sin moderna Cloud-teknik till huvudkudden. Men Ă€r den sĂ„ revolutionerande som man pĂ„stĂ„r?

Du Ă€r förmodligen bekant med de ”klassiska” vĂ„gformade Tempur-kuddarna. Det hĂ€r Ă€r nĂ„got annat. PĂ„ kort tid har Tempur Cloud-kudden blivit en storsĂ€ljare, och enligt Tempur sjĂ€lva har den en ”perfekt balans mellan mjukhet och stöd”.

Vi har klÀmt, kÀnt och sovit med Tempur Cloud i mÄnader. Efter att ha levt med den hÀr kudden en lÀngre tid kan vi ge en Àrlig och vÀlgrundad beskrivning av hur den hÀr kudden verkligen lever upp till förvÀntningarna.

Tempur Cloud ovanifrÄn

Vad Àr Tempur Cloud för typ av kudde?

Tempur Cloud Àr en huvudkudde vars unika egenskaper frÀmst kommer frÄn de elastiska celler som aktivt formar och anpassar sig efter din kropp. Vid första anblick ser kudden ut ungefÀr som en mellanhög dunkudde, men nÀr du kÀnner pÄ den mÀrker du snabbt att detta Àr nÄgot helt annat.

Kudden Àr ganska tung och helt klart vÀldigt elastisk. Trycker du ihop den bildas en liten grop som sakta fjÀdrar tillbaka.

Materialen mjuknar av din kroppsvÀrme och anpassar sig efter formen pÄ ditt huvud, och ger ett mjukt men fast stöd till huvud och nacke. Tanken Àr att det ska ge en huvudkudde som Àr bÄde gosig och ergonomisk.

Tempur Cloud Kudde

JÀmför priser pÄ Tempur Cloud kudde

Varför ska du lita pÄ oss?

Jag har anvĂ€nt Tempur Cloud som min huvudkudde i flera mĂ„nader. Jag har inte testat kudden i ett labb med avancerad utrustning. DĂ€remot har jag helt enkelt bĂ€ddat och sovit med kudden. Och kĂ€nt efter – hur bra Ă€r Tempur Cloud egentligen? 

Jag har vana av att syna textilier och sovrumsinredning i sömmarna och har med erfarenhet skaffat mig ett skarpt öga för vad som Àr bra och mindre bra. Med det sagt Àr det fortfarande till stor del subjektiva Äsikter som det handlar om, och Äsikter kan sÄklart skilja sig Ät.

Hur har vi testat produkten

Jag har sovit med Tempur Cloud som huvudsaklig huvudkudde under drygt tvÄ mÄnaders tid inför den hÀr texten. Under den tiden har jag haft möjlighet att vÀnja mig vid den, bÀdda om med den och fÄ en kÀnsla för hur den upplevs pÄ lÀngre sikt.

Tempur Cloud frÄn sidan

Hur bra Àr Tempur Cloud?

Ja, men hur bra Àr Tempur Cloud dÄ? Nu ska jag gÄ igenom mina intryck frÄn mina mÄnader med kudden hittills.

Komfort

Tempur sjÀlva marknadsför den hÀr kudden som ergonomisk och mjuk och tanken Àr att erbjuda den klassiska komforten hos en kudde frÄn Tempur, men med en lite mer traditionell form och design. Detta Ästadkommer de genom att kudden stoppats med tusentals smÄ mikrokuddar, som alla elastiskt formar sig efter ditt huvud.

Jag Àr van vid att sova pÄ dunkudde och bullar gÀrna upp med dubbla kuddar. Rekommendationen frÄn Tempur Àr att den hÀr kudden ska anvÀndas ensam, och det har jag för det mesta gjort.

Till en början upplevde jag att kudden var lite vÀl fast för min smak. Inte alls sÄ fluffig och mjuk som bilder och annonstexter fÄr det att lÄta. Men efter uppskattningsvis 3-4 nÀtter mÄste jag sÀga att jag Àndrade uppfattning och började tycka mer om kÀnslan.

Efter ett par nÀtter började jag uppskatta den lite fastare och stabila kÀnslan i den hÀr kudden. Den kÀnns liksom rakt igenom likadant.

Med vanliga kuddar brukar jag behöva puffa och trilskas för att hitta en form av ”sweet spot” som Ă€r exakt som jag vill ha den. Det behövs inte med Tempur Cloud eftersom den kĂ€nns likadan över hela kudden. Efter en kortare invĂ€njningsperiod blev det alltsĂ„ vĂ€ldigt behagligt och jag upplever att jag snabbare hittar en skön sovposition nu.

Design och material

Rent designmÀssigt tycker jag detta Àr en fulltrÀff, för att vara en huvudkudde. Den ser ut i stort sett ut som en vanlig kudde och har helt vanliga mÄtt. Det gör att alla mina örngott passar bra och gör att det Àr lÀtt att bÀdda snyggt och prydligt.

De smÄ knottrorna pÄ kuddens yta kÀnns igenom örngottet och ger lite extra kÀnsla av att kudden liksom kramar en lite lÀtt mot huvudet. Det Àr skönt, och jag tycker Àven det gör kudden ganska snygg ocksÄ.

Det Àr Àven lÀtt att ta av överdrag och tvÀtta det om det skulle bli smutsigt.

TvÀttrÄd

Innerkudden av skum kan inte tvÀttas i tvÀttmaskin. Skulle du fÄ flÀckar som gÄr sÄ lÄngt in Àr det istÀllet handtvÀtt och försiktig flÀckbehandling som gÀller.

DÀremot gÄr det bra att ta av ytterfodralet för att tvÀtta det, och det borde vara fullt tillrÀckligt för normal anvÀndning. TvÀttanvisningen sÀger 40 grader, men för mig har det gÄtt bra att tvÀtta i 60 grader.

Miljö och hÄllbarhet

Materialet i kudden Àr allergivÀnligt och antimikrobiellt behandlat för att hÄlla sig frÀscht under en lÄng tid. Jag Àr sjÀlv inte allergisk, sÄ det har jag inte kunnat bedöma sjÀlv. UtifrÄn kommentarer frÄn andra som anvÀnder kudden verkar det Ätminstone inte vara nÄgot som Àr ett problem.

Garanti och returpolicy

Tempur erbjuder tre Ärs garanti pÄ kudden, ifall nÄgot skulle vara fel pÄ ditt exemplar. De erbjuder ingen sÀrskild provperiod eller liknande, sÄ det Àr ÄterförsÀljarnas ordinarie returpolicys som gÀller.

Pris

I skrivande stund Àr rekommenderat ordinarie pris för Tempur Cloud-kudden 2229 kronor. MÄnga butiker erbjuder dock rabatt, sÄ det riktiga priset Àr nÄgra hundralappar lÀgre.

Det Àr mycket pengar för en huvudkudde, men inte anmÀrkningsvÀrt högt för en med den hÀr nivÄn av ergonomi. En nÀrliggande konkurrent Àr till exempel Emma Diamond (lÀnk till deras produktsida), som ocksÄ kostar runt 2 000 kronor.

(TÀnk pÄ att priser kan Àndras, sÄ det Àr inte sÀkert att det som stÄr hÀr Àr exakt korrekt nÀr du lÀser det).

Fördelar och nackdelar

+ Bra komfort

+ Snygg och fyller ut örngottet

+ Högt pris

– KrĂ€ver ett par nĂ€tter för att vĂ€nja sig vid kĂ€nslan

Till en början tyckte jag att Tempur Cloud underlevererade mot mina förvÀntningar. Det kÀndes som att det blev varken hackat eller malet, varken fluffigt som en dunkudde eller riktigt ergonomiskt och funktionellt som en Tempur Original-kudde. Efter ett par nÀtter började jag förstÄ vad som gör denna kudde bra, och nu efter flera mÄnaders anvÀndning tycker jag att den Àr kanonbra.

Kudden kÀnns stabil och fast men Àr samtidigt mjuk och följsam dÀr det behövs. Den tilltagna tyngden och fjÀdringen gör att den kÀnns lyxig, och jag ser framför mig att kudden hÄller form och stadga under lÄng tid.

För vem Àr Tempur Cloud?

Tempur Cloud passar alla som vill sova med mer lugn och ro under natten, och som vill ha lite mer stadga och ergonomi hos sin kudde. Om du varit sugen pÄ en traditionell Tempur-kudde men avstÄtt pÄ grund av dess form och utseende sÄ Àr det hÀr ett perfekt alternativ för dig.

Tempur Cloud Kudde

JÀmför priser pÄ Tempur Cloud kudde

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att fÄ utlopp för mitt intresse för hÀlsa och sömn. Som nörd i allmÀnhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte lÄta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!