Emma Kontinentalsäng

Emma Kontinentalsäng

🏆 Utnämnd till testvinnare av Testfakta 2021
💤 100 nätter att prova sängen hemm
a
🌡 Temperaturreglerande
☁️ 7 zoner för maximal komfort
👨‍🔧  10 års garanti

Psst! Använd koden somntuta för 5% rabatt på ditt köp hos emma.se

Fördelar

👍🏻 Testvinnande kvalitét

👍🏻 Generös prova-på-policy som låter dig testa själv hemma

👍🏻 Andra som köpt sängar från Emma är nöjda

👍🏻 Ofta möjligt att köpa till rabatt

Nackdelar

👎🏻 Måste monteras efter leverans

👎🏻 Går inte att köpa utan sänggavel

👎🏻 Ingen fysisk butik i Sverige

Den kontinentalsäng som just nu enligt oss är det bästa valet kommer från Emma.

Emma gör en kontinentalsäng i gedigna material med hög komfortfaktor, väldigt bra ergonomi, generöst erbjudande om att testa hemma och (speciellt med rabattkod eller vid kampanjer) konkurrenskraftigt pris. Den passar alla som vill ha en prisvärd säng men som har höga krav på komforten och vill satsa på en riktigt bra säng.

Bas

Emma Kontinentalsäng bygger på en grund med en dynamiskt fjädrande sängbotten. Materialen är gedigna och bonellfjädrarna som sitter i madrassen ger goda förutsättningar för stabil fjädring som passar för alla kroppstyper och sovställningar.

Sängstorlekarna du kan välja mellan är i bredderna 140, 160 och 180 cm. Alla kontinentalsängar från Emma är 200 cm långa.

Madrass

Madrassen som Emmas kontinentalsäng levereras med heter Helix Hybrid och består av en kombination av resårer och skum, med pocketfjädrar indelade i hela 7 zoner. Det är en speciellt utvecklad madrass som endast säljs i kombination med kontinentalsängen.

De sju zonerna innebär att madrassen har lätt att anpassa sig efter din kropp och reagerar effektivt när du till exempel byter sovposition.

Bäddmadrass

Emma Diamond bäddmadrass i tvärsnitt
Emma Diamond bäddmadrass i tvärsnitt

När du köper en kontinentalsäng från Emma har du möjlighet att välja mellan två olika bäddmadrasser: Flip och Diamond.

Flip är 6 cm tjock och har en mjuk och en hård sida. Inuti är Flip uppbyggt av två sorters skum (Airgocell och HRX) som vart och ett har olika egenskaper och ger olika grader av fasthet när du ligger mot dem. Tillsammans ger de gott om stöd, samtidigt som du lätt kan anpassa hur fast du vill ha din bäddmadrass.

Diamond är 9 cm tjock, med en mix av stödjande HRX-skum och ett övre lager av temperaturreglerande skum. Den stabila kärnan bidrar till att ge tryckavlastning, medan det yttre lagret bidrar till att hålla en jämn och skön temperatur så att du slipper svettas. Diamond är lite dyrare än Flip, men just nu ändå den mest populära av de två.

Både Flip och Diamond är klädda i elastiska överdrag som går jättebra att ta av och tvätta i tvättmaskin (40 grader).

Design

Det finns några få alternativ att ta ställning till när det kommer till sängens design. Själva sängen levereras alltid med en matchande sänggavel i pikérad stil. Du kan välja mellan tre olika tyger i mörkgrått, ljusgrått eller beige.

Du kan även välja ben till sängen: antingen konformade träben i naturfärgad ek, eller cylinderformade träben i svart ek.

Emmas kontinentalsäng är snygg men erbjuder alltså inte speciellt mycket att välja på.

Villkor

Vad gäller villkoren är Emma rakt igenom generösa. När du köper en säng får du alltid gratis hemleverans. Du får 100 nätter på dig att prova sängen och om du inte är nöjd får du den hämtad och returnerad helt kostnadsfritt. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du inte kommer bli missnöjd.

Emma erbjuder 10 års garanti. Det är bra, men inte något speciellt. Garantin täcker detta:

  • Sprickor, hål eller skador på skummet, som har uppkommit trots korrekt användning och hantering.
  • Produktionsskador vid dragkedjan.

Övrigt

Värt att nämna är att Emmas madrass har blivit utnämnd som Bäst i test enligt Testfakta 2021. Genom labbtest kom de fram till att madrassen hade överlägsen komfort och slitstyrka.

Kunder är också väldigt nöjda och ger mycket höga betyg till Emma, med ett Trustpilot-resultat som ligger nära maxpoäng (4,6 av 5 möjliga).

Något som många anmärker på är att Emma levereras sina sängar i delar. Du måste alltså själv sätta ihop den efter leverans.

Psst! Använd koden somntuta för 5% rabatt på ditt köp hos emma.se

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!