Bättre Nätter Venus Kontinentalsäng

Venus Kontinentalsäng från Bättre Nätter

💰 Prisvärd, budgetvänlig kontinentalsäng
💤 100 nätter att prova sängen hemm
a
☁️ 7 zoner för maximal komfort
👨‍🔧  25 års garanti

Fördelar

👍🏻 Hållbara materialval

👍🏻 Generös prova-på-policy som låter dig testa själv hemma

👍🏻 Andra som köpt sängar från Bättre Nätter är nöjda

👍🏻 Ofta möjligt att köpa till rabatt

Nackdelar

 

Det kanske mest prisvärda alternativet (speciellt om du kan köpa till kampanjpris) är kontinentalsängen Venus från Bättre Nätter.

Venus är välbyggd med hållbart utvalda material av hög kvalitet. Madrass och bäddmadrass är noga utformade för att ge hög komfort, men sängen är trots detta ändå betydligt billigare än många jämförbara alternativ.

Bas

Basen till sängen består av en ramsäng i solitt furuträ (allt trä FSC-certifierat). Inuti den 12 cm höga träramen ryms en matta av individuella pocketfjädrar (220 st per kvadratmeter) som skapar en gedigen grund för en stödjande och ergonomisk säng.

Sängstorlekarna du kan välja mellan är i bredderna 140, 160, 180 och 210 cm. Alla kontinentalsängar från Emma är 200 cm långa.

Madrass

Resårmadrassen som Venus kontinentalsäng levereras med består av 7 zoner som Bättre Nätter väljer att kalla ”Bättre-zoner”. Det betyder att madrassen har en mer dynamisk fjädring eftersom de använder en kombination av tre olika storlekar på fjädrar (mot de vanliga två).

De sju zonerna innebär att madrassen har lätt att anpassa sig efter din kropp och reagerar effektivt när du till exempel byter sovposition.

Bäddmadrass

Den 7 cm tjocka bäddmadrassen som kommer med alla Venus-sängar heter Mayan Rönd och är tillverkad i Svanenmärkt latex enligt en speciell teknik som kallas för SonoCore-metoden. Det ger en jämn och stadig yta på bäddmadrassen, med lagom motstånd.

Kärnan på bäddmadrassen är i 100% naturligt latex (utvunnet från en typ av gummiträd som heter Hevea Brasiliensis). Det ger naturligt elastiska egenskaper som gör att du med lätthet kan vända dig när du sover.

Att använda naturligt utvunnen latex bidrar till en mer miljövänlig bäddmadrass. Det mjuka överdraget är dessutom Svanenmärkt och behandlat för att vara motståndkraftigt mot bakterier. Det är goda nyheter för dig som lider av allergi.

Överdraget går bra att ta av och tvätta i tvättmaskin i 60 grader.

Design

Designval som finns tillgängliga för Venus kontinentalsäng
Tillgängliga designval

Det finns ett gäng alternativ att ta ställning till när det kommer till sängens design. Själva sängen levereras med eller utan matchande sänggavel, antingen en slät vägghängd eller stående i pikérad eller chesterfield-design.

Du kan välja mellan fyra olika tyger i svart, antracit (mörkgrått), ljusgrått eller beige.

Du kan även välja ben till sängen, här finns det antingen konformade träben i ek eller metallben i svart, mässing eller metallic att välja mellan.

Sammantaget finns det några möjligheter att sätta din egen prägel på sängen, men de tillgängliga alternativen är inte särskilt många.

Villkor

Bättre Nätter har generösa villkor. När du köper en säng får du alltid gratis hemleverans. Du får 100 nätter på dig att prova sängen och om du inte är nöjd får du den hämtad och returnerad på begäran. Det innebär att du kan känna dig trygg med att du inte kommer bli missnöjd.

Bättre Nätter erbjuder 25 års garanti. Det är mycket bra! Garantin täcker detta:

  • Ram och fjäderbrott

Övrigt

Kunder till Bättre Nätter är väldigt nöjda och ger mycket höga betyg till dem, med ett Trustpilot-resultat som ligger nära maxpoäng (4,7 av 5 möjliga i skrivande stund).

Något som många anmärker på är att Bättre Nätter är långsamma med att leverera sina sängar. Den ungefärliga leveranstiden för en Venus-säng är i skrivande stund 13-20 dagar, det vill säga 2-3 veckor. Det är alltså bra att ha god framförhållning och beställa i god tid innan du behöver sängen.

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!