11 mjuka och lyxiga linnesängkläder 2022 – stor genomgång

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Linne är ett underbart material med perfekta egenskaper för sängkläder. Den skrynkliga texturen ger ett avslappnat intryck som ger den bäddade sängen liv. Samtidigt är linne väldigt bra på att transportera fukt och isolerar inte värmen, så du får en svalare och skönare sömnupplevelse. 

Att ha åtminstone ett eller två uppsättningar sängkläder i linne är en lyx som alla bör unna sig. Det behöver inte vara så dyrt, och idag finns det många tillverkare som gör väldigt fina linnesängkläder till riktigt bra priser. Vi har gjort ett urval av alla de olika bäddset och lakan som säljs, med förhoppningen om att inspirera dig och hjälpa dig att välja om du är på jakt efter ny sängkläder i linne.

Den här sidan innehåller reklamlänkar.

Härligaste sängkläderna i linne just nu

Dirty Linen Animeaux linnesängkläder

Dirty Linen Animeaux påslakanset

Vackert påslakanset i 100% lin från svenska Dirty Linen. Mycket hög kvalitet, med ett tyg som garnfärgats för att ge dess unik färg och utseende. Finns i en mängd färger, där alla är så fina att det är svårt att välja. Vi gillar “Cirrus” och “Putty” väldigt mycket. 

Förslutning sker med knappar i lyxig pärlemor längs den nedra kortsidan. Kan tvättas i upp till 60 grader och går bra att torktumla.

Himla sängkläder i linne

Himla Sunshine påslakanset

Detta bäddset från Himla görs i  en lätt och tunn linneväv som förstärker känslan av mjukhet och svalka hos linnet. Lättskött och avslappnat, med flera olika nedtonade färgval som känns tidlösa. 

Kan tvättas i 60 grader och går bra att torktumla.

Ellos Home Candice

Ellos Home Candice påslakanset

Ellos har med sitt egna märke tagit fram ett påslakansett i linne som ger fantastiskt värde för pengarna. Sängkläderna i 100% lin har bra stadga och “matighet” i tyget, vilket talar för lång hållbareht och livslängd. Finns i en rad färger med utgångspunkt i jordtoner, så som havregult och olivgrönt.

Lovely Linen linnsängkläder

Lovely Linen påslakanset

Lyxigt påslakanset från Lovely Linen i en specialbehandlad och tvättad lin som har extra mjukhetskänsla. Thockt tyg med stadga som mjuknar med tiden, vilket ger lång hållbarhet och gör att man känner den höga kvaliten på dessa påslakan under användning.  

Lättskötta och kan tvättas i 60 grader samt går utmärkt att torktumla.

Påslakan från Mille Notti

Mille Notti bäddset

Bäddset (örngott ingår) i ett mjukt, tvättat 100% linne. Snyggt i en svagt färgad nyans som gör dessa sängkläder tidlösa och klassiska, och samtidigt med en touch av lyx. Det förstärks av att sängkläderna har en dekor som (“piping”) längd kanterna, som ramar in och ger en viss hotellkänsla till dem. 

Åhlens Gottskär

Åhlens Gottskär bäddset

Bäddset där örngott ingår från Åhlens.  Tillverkade i 100% linne som luddar minimalt. Mycket populärt och omtyckt set inom budgetsegmentet, där värdet du får för dina pengar är skyhögt.

Lexington Washed Cotton Linen påslakan

Lexington Washed Cotton Linen påslakanset

Detta påslakanset från Lexington har en lite hårdare och strävare karaktär som med tiden mjukas upp. Detta ger en stadga som ökar livslängden på sängkläderna. Detta set är tillverkat i en blandning av lin och bomull, vilket gör att du får linets svalkande och fuktreglerande egenskaper men en lite mindre skrynklig väv. Perfekt om du föredrar en lite prydligare bäddning.

Påslakan i linne från Tell Me More

Tell Me More Washed Linen påslakanset

Washed Linen påslakan från Tell Me More. Tillverkat av mjuk linne som är len och skön mot huden, och skrynklar på ett elegant sätt. 

Gripsholms linnesängkläder

Gripsholm påslakanset i tvättad linne

Lyxigt men prisvärt set från Gripsholm. Linnet är tvättat för att ge en mjuk och lite åldrat utseende, vilket kompletteras med en dekorativ dubbelsöm som gör att detta set skiljer sig lite från det vanliga. Vackra nyanser i bland annat buteljgrönt, som vi fullkomligen älskar,

HM Home linnesängkläder

HM Home påslakanset

Ytterligare ett populärt linneset (inkl örngott) inom budgetsegmentet från HM. Skönt, lätt och tunn linne med vacker lyster.

Joanna bäddset från Lena Bjerre

Lena Bjerra påslakanset Joanna

Ett enkelt men kvalitativt alternativ från svenska Lena Bierre i 100% lin. 

Några sista ord om linnesängkläder

Sängkläder i linne är några av de härligaste som går att bädda med. Materialets egenskaper är perfekt anpassade för maximal komfort, vilket gör känslan av att bädda ner sig till en absolut fröjd. Tendensen att skrynkla är det vissa som stör sig på, men om du kan lära dig att se det vackra i det operfekta är det enligt oss faktiskt en av linnetygets allra finaste egenskaper. 

Om du väljer sängkläder i linne får din säng en mer avslappnad och naturlig känsla, samtidigt som sängkläderna är hållbara och bra på att motstå smuts. Och om du hatar att mangla eller hänga sängkläder är en av de kanske största fördelarna med linnesängkläder att det går alldeles utmärkt att torktumla. Bara en sån sak!