5 finaste vägghängda sängborden 2023

Uppdaterad: 1 feb, 2023

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

De bästa vägghängda sängborden är både snygga och praktiska. Dels ger de en lyxig och genomtänkt känsla till sovrummet, och dessutom kan det i många fall vara mycket lättare att inreda med jämfört med vanliga sängbord. Men vilka alternativ är bäst att kika lite extra på?

Även om du väljer bort alla vanliga sängbord och enbart fokuserar på de som kan monteras på väggen finns det idag otroligt många olika alternativ att välja på. Vi har därför valt ut några favoriter som vi tycker är extra värda att lyftas fram just nu. Fortsätt läsa för att få inspiration och tips på några av de alternativ som vi tycker är finast, just nu.

Snyggaste vägghängda sängborden just nu

F Shelf

Maze – F-shelf

Minimalistisk och stilren vägghylla som passar perfekt för förvaring av böcker och tidningar. Tillverkad i lackad MDF.

Bredd: 21 cm
Höjd: 42 cm
Djup: 25 cm

Jotex – Millie

Fin vägghylla i tre nivåer med nät i metall runt om. Pulverlackerad i svart eller mässingsfärg.

Höjd: 59 cm
Bredd: 41 cm
Djup: 19 cm

Maze Edgy vägghängt sängbord

Maze – Edgy

Snyggt och lite kaxigt sängbord från Maze, i metall med skiva i mdf upptill.

Bredd: 37.5 cm
Höjd: 17.5 cm
Djup: 25 cm

Vägghängt sängbord Jotex Valais

Jotex – Valais

Ultraminimalistisk vägghylla i lackad metall. Finns i vitt och svart.

Höjd: 15 cm
Bredd: 60 cm
Djup: 10 cm

Montana Dash

Montana – Dash

Litet och nätt vägghängt sängbord med låda och fack. Extra plus att det här sängbordet är modulärt, om du vill ha ben till den går det att köpa till när du vill.

Höjd: 24 cm
Bredd: 35,4 cm
Djup: 30 cm

När du ska välja ett vägghängt sängbord

Det finns ett par saker som är extra viktiga att fundera igenom när det är dags att välja ett vägghängt sängbord. Framförallt tycker vi att du bör fundera över vilket material du föredrar, och givetvis även vilka förvaringsmöjligheter du kräver.

Material och design

En jätteviktig del av att välja sängbord är självklart hur det ser ut och vilket material det är gjort av. Generellt är gedigna material med slitstarka ytor ett bra alternativ. Du kanske till exempel vill kunna ställa ifrån dig morgonkaffet eller låta ett glas vatten stå där för när du blir törstig på natten? Då bör du välja ett material som inte får fula märken.

Lättskötta material för sängbordet är trä, metall och glas. Om du vill lyxa till det är även marmor och andra stenskivor populära, men inte lika vanligt bland vägghängda sängbord (på grund av vikten).

Förvaringsmöjligheter

Tänk även igenom vad du behöver i form av förvaring. Det kan vara skönt med ett rent och snyggt sängbord utan en massa krimskrams på. Samtidigt har de flesta av oss en mängd sladdar, böcker, salvor med mera som behöver ha ett hem.

Behöver du ett eller flera hyllplan? Utdragbara lådor? Detta är väldigt personligt, men se till att fundera på det innan du gör ditt val.

Fördelar med ett vägghängt sängbord

Vi ser mängder av fördelar med att välja ett vägghängt sängbord. Att ha ett sängbord över huvud taget är för oss en självklarhet som gör mycket för att göra sovrummet mer ombonad och trevligt. Ett vägghängt sängbord är extra lyxigt och ger i de felsta fall ett väldigt elegant och genomtänkt intryck.

En stor fördel är att du själv kan reglera den exakta höjden på sängbordet. Beroende på vad du har för säng kan höjden variera kraftigt, och många snygga sängbord helt enkelt vara för höga eller för låga. Eftersom du själv väljer höjden när du väggmonterar sängbordet så slipper du det problemet helt och hållet.

Fler fördelar finns när det kommer till att hålla i ordning och städa. Utan sängbordet fotavtryck blir det lättare att komma åt med dammsugare runt om och under sängen. Och om du har förvaring under sängen är det oftast inga problem att komma åt, som annars kan vara lite knepigt.

Sammanfattning

Vägghängda sängbord är kanonbra, men några sker är bra att känna till när du ska välja.

  • Vägghängda sängbord ger ett genomtänkt och lyxigt intryck, och är dessutom mer flexibelt eftersom det passar alla höjder på säng.
  • Glöm inte att välja ett sängbord i ett material som passar dina behov. Om du spenderar mycket tid i sängen är slitstarka material som trä, metall och glas mycket praktiska.
  • Tänk över dina förvaringsbehov. Vill du ha lådor eller inte, ett eller flera hyllplan, etc.
CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!