Bästa väckarklockan 2022

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Svårt att vakna ordentligt om morgnarna? Känner du att du vill ha något mer ordentligt än mobilen som hjälper dig vakna till? Eller saknar du bara den gamla goda tiden när vanliga väckarklockor fanns på varje sängbord? Oavsett vilket så leder vägen mot att skaffa en dedikerad väckarklocka. Det är en bra investering i en av de viktigaste faserna av din sömn – själva uppvaknandet.

Att inte vakna till när klockan ringer kan skapa stora problem. Det kan leda till att du försover dig och tvingas börja morgonen med stress, eller till att du missar något viktigt. Och även om det kanske inte alltid är hela världen att missa morgonbussen så kan det ändå lätt förstöra en morgon och starta dagen på ett tråkigt sätt.

Därför är det bra att ha en bra rutin för väckning som gör vad den ska – får dig att vakna. Samtidigt ska du inte behöva vakna med ett ryck och behöva undra om du är i fara. En lugn men effektiv väckning är bäst för de flesta. Och beroende på hur svårt du har att vakna kan det leda dig mot lite olika sorters väckarklockor.

Det är inte lätt att hitta rätt bland alla alternativ, och att läsa sig till vilka väckarklockor som är bäst kan sysselsätta dig i många långa timmar. De goda nyheterna är att vi gjort det mesta av det grovjobbet åt dig. Efter noggrann research och genomlysning av alternativen på marknaden har vi kunnat utse ett fåtal alternativ som sticker ut som bäst inom sin kategori. Läs vidare för att få våra bästa tips till dig som funderar på att skaffa en ny väckarklocka.

Bästa väckarklockan
Bellman & Symfon Pro

Mest för pengarna
Rubicson väckarklocka

Bästa väckarklockan med inyggd radio
Sony XDR-C1DBP

Väckarklocka med trådlös laddning
Philips TAPR702

“Den väckarklocka som allra bäst gör jobbet med att väcka dig är Bellman & Symfons Pro-klocka.“

“För ungefär en hundralapp får du en smidig och enkel väckarklocka som gör exakt vad som förväntas.“

“Klockan är snyggt designad och känns gedigen och genomtänkt. Som en riktig kvalitetsprodukt helt enkelt.“

“Att kunna ladda mobilen utan sladd är faktiskt riktigt skönt, och det är befriande att slippa pilla med sladden.“

Bästa wake up lampan

Har du svårt att vakna på morgonen när klockan ringer? Då är du inte ensam! Faktum är att det är många av oss som ofta har svårt att ta sig upp på morgonen, speciellt under de kyligare månaderna då morgnarna också blir extra mörka, kalla och jobbiga. Är du inte en naturlig morgonmänniska kan en wake up lampa bli din nya bästa vän!  Läs mer…

Vad är en väckarklocka?

Först och främst, vad är en väckarklocka? Idag är det många som vuxit upp med tillgång till mobiltelefon och annan elektronik som till viss del ersatt en traditionell väckarklocka. Men många föredrar fortfarande en klocka som helt dedikeras till sovrummet och som sköter väckningen.

En väckarklocka är alltså ett ur som används för att ställa ett alarm för väckning. En del är väldigt enkla med endast tidvisning och ett alarm. Andra är mer avancerade med inbyggd radio, bluetoothanslutning, möjlighet att ladda mobilen med mera. Det finns också speciella väckarklockor för personer som har riktigt svårt att vakna, där du till exempel tvingas utföra små pussel för att stänga av larmet. Det är då meningen att du ska vakna till och lättare kunna gå upp.

Bör du ha en väckarklocka istället för mobiltelefonen?

Det är väldigt vanligt att mobiltelefonen används som den huvudsakliga väckarklockan. Och om den funkar, varför skulle du då vilja ersätta den?

Nuförtiden är det många som ligger med mobilen precis innan de ska sova, och mycket forskning pekar på att det har negativ effekt på sömnen. Ett sätt att motverka dessa effekter och förbättra sömnen är att lämna mobilen i ett annat rum när du går och lägger dig. Men då fungerar den kanske inte längre för att väcka dig. I dessa lägen är det kanske lönt att välja en riktig väckarklocka istället. Du kan se det som en investering i din sömn och ditt eget välmående.

Bästa väckarklockan – Bellman & Symfon Pro

Bellman & Symfon Pro

Typ:Väckarklocka med vibrator
Mått:12,1 x 10,8 x 9,2 cm
Funktioner:– Extern vibrator
– Blixtljus

Den väckarklocka som allra bäst gör jobbet med att väcka dig är Bellman & Symfons Pro-klocka. Den mest utmärkande funktionen är den externa vibratorn som är tänkt att placeras under huvudkudden. När alarmet går ger den ifrån sig vibrationer, så du verkligen vaknar till. VIbratorn har dessutom inbyggd högtalare, så det finns absolut ingen risk att missa alarmet.

Själva alarmet är väldigt starkt, så den passar extra bra för den som har svårt att vakna till. Dessutom har signalen varierande frekvenser, vilket gör att den inte riskerar att ignoreras. En kraftig signal är för det mesta bra, men kanske inte för dig som älskar att snooza gång på gång.

Displayen är även väldigt tydlig och lättläst, vilket uppskattas i nyvaket tillstånd. Nattetid kan du enkelt aktivera en nattlampa om du vill få lite ljus utan att tända en lampa som väcker andra i rummet.

Detta är den väckarklocka som just nu är bäst överlag, främst för att den har smarta funktioner och tveklöst gör jobbet med att väcka dig. PRiset är också högre än några av alternativen vi tipsar om, men kan lätt motiveras om du kan slippa försova dig.

Mest prisvärda väckarklockan – Rubicson väckarklocka

Enkel väckarklocka från Rubicson

Typ:Enkel väckarklocka
Mått:6 x 6 x 2,3 cm
Funktioner:

Den allra mest prisvärda väckarklockan vi känner till är denna. Den gör precis vad den ska, utan en massa extra lull-lull eller specialfunktioner. Displayen visar helt enkelt tiden, extremt tydligt på den upplysta LCD-displayen. Den väcker dig också ordentligt med sin kraftfulla högtalare. I övrigt gör den inte speciellt mycket, men å andra sidan är den väldigt lågt prissatt. För ungefär en hundralapp får du en smidig och enkel väckarklocka som gör exakt vad som förväntas.

Bästa väckarklockan med inbyggd radio – Sony XDR-C1DBP