Bästa resesängen 2024

Uppdaterad: 1 feb, 2024

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

Oavsett om du ofta är ute och reser mitt ditt barn eller om hellre föredrar att vara hemma kan det vara en god idé att investera i en resesäng. Det är en mycket praktisk variant av barnsäng som du enkelt kan ta med om ni ska åka någonstans. 

En resesäng kan också komma till användning om ni till exempel inte har så mycket plats i hemmet men ändå vill ha möjligheten att låta barnet sova i en ”riktig” säng då och då. Tack vare att en resesäng ofta kommer i en lätt och kompakt design är den lika enkel att fälla ihop som den är att fälla ut. 

Idag finns det ett enormt utbud av olika resesängar. Det gör i sin tur att de flesta kan hitta en bra modell som passar, samtidigt som ett alltför stort utbud kan göra det svårare då du vill hitta den bästa resesängen för dig. Vi har samlat de bästa resesängarna som finns på marknaden i olika kategorier – förhoppningsvis kan våra favoriter bli en favorit även för er!

Bästa resesängen – vi har valt ut våra favoriter

Här nedan har vi samlat de resesängar som vi anser är de bästa på marknaden. Vi har valt ut ett antal olika resesängar av varierande kategorier och i olika modeller för att alla ska ha kunna hitta en favorit. Förhoppningsvis kan våra rekommendationer om bästa resesäng hjälpa dig på vägen till att hitta en favorit för både dig och ditt barn.

Bästa resesängen – Baby Björn Light Resesäng

Baby Björn Light Resesäng
Passar barn:0-3 år
Mått:60 x 49 x 14 cm
Material:Sängtyg: 100% polyester
Madrasskydd: 70% polyester, 30% bomull 
Vikt:5 kg
Tvättbar:Ja, delar av sängen
Ca pris: 2000 kr

Den här resesängen från BabyBjörn är utan tvekan den bästa resesängen som finns på marknaden. Och det är det många som håller med om! BabyBjörn Light är, precis som namnet utlovar, en otroligt lättviktig resesäng som kan tas med överallt utan minsta problem. 

Sängen i sig väger endast 5kg, vilket är extremt lågt. Det gör inte bara att den är enkel att hantera. Dess låga vikt gör också att den enkelt transporteras. Lägger du den dessutom i den tillhörande transportväskan går det hur smidigt som helst – väskan är inte alls stor.

Trots dess nätta vikt upplevs sängen som rejäl och stadig för barnet att sova i. Madrassen är riktigt tjock för att bidra med bästa möjliga komfort och stadga. Det bästa är dock inte bara att den är otroligt lätt. Den fälls också enkelt ut genom bara en enda handrörelse. 

Du slipper alltså krångla och kämpa med att få upp sängen, och det oavsett plats och humör. Om inte det underlättar så vet vi inte vad! Helt klart en fantastiskt bra resesäng, och det till ett överkomligt pris. 

Som om det inte vore nog kan madrassöverdrag, sängtyg och yttertyg tas av för tvätt. Materialet är också mjukt mot barnets hud. Det märks väldigt tydligt att den här sängen håller riktigt hög kvalité rakt igenom. Den håller länge och kan användas ett par år.

Fördelar:

 • Väldigt lätt
 • Smidig att fälla ut
 • Hög kvalité
 • Medföljer smidig transportväska
 • Tjock madrass för stadga

Nackdelar:

 • Långt ner till botten

Bästa resesängen med pop-up-funktion – AeroMoov Pop-up Resesäng 

AeroMoov Pop-up Resesäng
Passar barn:0-3 år
Mått:130 x 92 x 63 cm
Material:Sängtyg: 100% polyester
Madrass: Polyuretanskum
Vikt:5 kg
Tvättbar:Ja
Ca pris: 1300 kr

För dig som ofta reser med barn och mycket packning, eller som helt enkelt vill göra det så enkelt för dig som möjligt, kan den här resesängen från AeroMoov vara ett riktigt bra alternativ. Den främsta egenskapen som gör denna resesäng så populär är dess pop-up-funktion som underlättar något otroligt.

Tack vare denna smidiga funktion kan du när som helst fälla upp sängen utan att behöva anstränga dig. Resesängen fälls upp på bara några sekunder – det enda du behöver göra är att trycka in rätt knapp. 

Utöver sängens pop-up-funktion är resesängen väldigt lätt och kompakt vilket underlättar såväl användning och hantering som transport och förvaring. Trots att den är nätt får barnet gott om plats att sova på. Sängen uppfyller även alla säkerhetsstandarder.

Vi gillar också att sängen är utformad med ett högre sovläge som möjliggör smidig hantering även då du ska natta bebisar och småbarn. När barnet blir större (över 6kg) är det smidigt att flytta ner till det nedre läget i sängen. 

Som pricken över i:et har AeroMoov Pop-up resesäng en vattentät undersida, är enkel att tvätta, och så ingår madrass vid köpet. Det finns ingen tvekan om att det här är den bästa resesängen, och det inte minst på grund av dess generösa pris för så pass hög kvalité!

Fördelar:

 • Supersnabb och enkel uppfällning
 • Två höjdlägen
 • Lätt och kompakt
 • Säker
 • Tvättbar

Nackdelar:

 • Något tunn madrass

Bästa billiga resesängen – Carena Karlsudd Resesäng

Carena Karlsudd
Passar barn:Maxvikt 15 kg
Mått:120 x 60 x 76 cm
Material:Nylon
Vikt:10 kg
Tvättbar:Ja
Ca pris: 300 kr

Carena Karlsudd Resesäng är ett riktigt prisvärt alternativ som passar de flesta budgetar. Samtidigt tycker vi att sängen trots det håller hög kvalité och underlättar för dig som ska resa, besöka familjen, åka på utflykt eller som har ont om plats i hemmet.

Resesängen är mycket stadigt och trygg att sova i, samtidigt som den är bekväm och ger det utrymme barnet behöver för en god natts sömn. Ändå är sängen väldigt kompakt som hopfälld. Oavsett om du ska transportera den eller förvara den kommer sängen knappt ta någon extra plats. Den är också enkel att montera.

Något som vi däremot anser gör det hela lite klumpigare är att sängen väger rätt mycket. Men, en egenskap som väger upp för det är att resesängen kommer med vadderade kanter som gör den extra säker. 

Vid köp får du med en praktisk väska med bärhandtag. Vi gillar också att den är enkel att hålla ren. För dess låga pris är vi väldigt imponerade. 

Fördelar:

 • Väldigt prisvärd
 • Kompakt som hopfälld
 • Generös storlek
 • Vadderade kanter

Nackdelar:

 • Tunn madrass
 • Ganska tung

Bästa resesängen med UV-skydd – Deryan Resesäng Baby Luxe

Deryan Resesäng Baby Luxe
Passar barn:0-2 år
Mått:120 x 75 x 46 cm
Material:Polyester
Vikt:1,8 kg
Tvättbar:Ja
Ca pris: 750 kr

Om du är på jakt efter en riktigt säker resesäng som kan användas såväl inomhus som utomhus kan Deryans resesäng Baby Luxe passa dig väldigt bra. Det här är enligt oss den absolut bästa skyddande resesängen då den både ger bra solskydd med UV-filter 50+ och skyddar mot insekter tack vare myggnätet. 

Med andra ord kommer ditt barn sova tryggt och gott oavsett miljö, och du slipper oroa dig för möjliga störningsmoment eller risker även utomhus. Utöver dess utmärkande skyddande egenskaper är den här resesängen väldigt enkel att använda. Monteringen sköter sig själv – på bara några sekunder fälls den ut helt på egen hand. 

Sängen är också lika enkel att fälla ihop igen. Dessutom väger den lite, tar liten plats samt är smidig att använda oavsett läge. Snygg design på en resesäng som kommer till ett mycket bra pris. Som extra komplement får du med madrass, liggunderlag och förvaringsväska vid köp.

Fördelar:

 • Väldigt lätt och smidig
 • Mycket skyddande och säker i alla miljöer
 • Snabb montering på egen hand
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Tunn madrass

Bästa resesäng komplett kit – Kinderkraft Joy Resesäng

Kinderkraft Joy Resesäng
Passar barn:0-2 år
Mått:126 x 65 x 76 cm
Material:Polyester
Vikt:10,5 kg
Tvättbar:Ja
Ca pris: 1100 kr

Kinderkraft Joy resesäng är ett komplett kit som erbjuder dig att köpa allt du behöver för resan i ett och samma paket. Här får du nämligen både en resesäng, en förvaringsväska, ett skötbord, flera hängkorgar, olika skenor, ett myggnät och sängmobil som både blinkar och låter. 

Skötbordet och korgarna kan tas av och hängas på som du önskar. Likaså gäller de andra tillbehören. Kort och gott är det här en av de mest generösa erbjudanden vi har sett. Oavsett vad du ska använda sängen till, och var, kan du känna dig säker på att allt är med redan från början. 

Sängen kommer i sin tur med ett flertal smarta funktioner som underlättar användning och hantering. Framförallt kan sängen göras om till vagga på ett kick om så önskas. 

Tack vare att sängens konstruktion också är mycket stadig kommer barnet sova tryggt och säkert i alla lägen. Däremot är sängen smart på så sätt att den har tre sidor i mesh material. Det ger bra insyn och god ventilation i alla miljöer. Den fjärde sidan har en dragkedjelucka där barnet kan gå ut och in själv vid behov. 

Sängens botten kan justeras i två höjdlägen vid behov, för användning både för mindre bebisar och små barn. Utöver alla dess funktioner har sängen två hjul som underlättar förflyttning. Dessa är såklart låsbara. Till sist är resesängen kompakt som hopfälld. Det här kompletta kitet får du för ett väldigt bra pris!

Fördelar:

 • Mångsidig användning och mycket anpassningsbar
 • Smidig att hantera
 • Två höjdlägen
 • Stabila inbyggda hjul

Nackdelar:

 • Rätt tung
 • Inte överdrivet smidig att ta med sig

Bästa resesäng kompakt format – Beemoo 2i1 Skötväska

Beemoo 2i1 Skötväska
Passar barn:0-2 år
Mått:70 x 25 cm
Material:Polyester
Ca pris: 300 kr

Om du gärna investerar i mångsidiga produkter som kan fylla flera syften och användningsområden kan vi lova dig att den här produkten är bästa valet för dig. Det här är nämligen en skötväska med 2-i-1 funktioner. Utöver att agera skötväska kan den även fällas ut till en transportabel resesäng för de minsta – så smidigt!

Trots att det inte må se ut som så är den här väskan rätt rymlig och erbjuder gott om plats till bebisen. Perfekt då ni ska ut och resa, besöka familjen eller åka på äventyr. Här får du med dig det mesta du behöver för ombyten, samtidigt som du oavsett plats kan fälla ut väskan och få upp en bädd. 

Ska den användas som säng är det väskans förvaring som agerar skyddande väggar. Utfällningen går snabbt och smidigt utan att du behöver tömma väskan. Du behöver inte heller oroa dig om dess vikt eller storlek – skötväskan är precis lika smidig som alla andra, den är lätt och praktisk. 

De dubbla dragkedjorna på väskan gör att du kan känna dig trygg med att allt innehåll ligger kvar, samtidigt som det möjliggör smidig användning. Vi anser att det här är en otroligt fyndig och smart väska som utan tvekan kan komma till användning för de flesta. Vi är så nöjda!

Fördelar:

 • Skötväska och resesäng i ett
 • Mycket praktisk och enkel
 • Stadig och säker användning

Nackdelar:

 • Inte så stor som säng
 • Snålt med förvaring 

Bästa resesäng enkel design – Beemoo Resesäng

Beemoo Resesäng
Passar barn:Maxvikt 15 kg
Mått:120 x 60 x 76 cm
Material:Polyester
Vikt:9,1 kg
Ca pris: 350 kr

Här har vi ytterligare en resesäng som kommer till ett mycket förmånligt pris. Beemoo resesäng är enligt oss den bästa resesängen för dig som vill köpa en enkel och lätthanterlig säng utan krångel eller krafs. 

Något som däremot kan vara värt att veta om är att sängen kan vara något krånglig att fälla ut och ihop innan man lärt sig. Har du däremot fått in tekniken och vet hur du går tillväga (instruktioner medföljer) går det som en fröjd. Praktiskt och enkelt. 

I och med att den kommer i ett rätt smidigt och lätt format är sängen väldigt smidig att ha med på resan. Sängen känns dock rejäl och stadig vilket är tryggt för både stor och liten. Vi gillar också att sängen är gjord av nylon och bomull, där sidorna är i nät. På så sätt kan du enkelt se in för att övervaka barnet även på håll. Näten ger även god ventilation. 

En nackdel är dessvärre att den madrass/bottendel som medföljer vid köp är rätt hård och tunn, samt prasslig då barnet rör sig. Att komplettera med annat kan därför vara att föredra. Utöver det är vi väldigt nöjda och anser att den här är prisvärd. Den gör jobbet, helt enkelt.

Fördelar:

 • Smidig och lätt
 • Prisvärd
 • Rejäl och stadig
 • Sidor i nät

Nackdelar:

 • Något svår att montera
 • Hård och prasslig madrass

Så väljer du resesäng

Som vi tidigare varit inne på kan det vara rätt svårt att veta vilken resesäng som är bäst. Trots att det breda utbudet ofta är en fördel kan det även försvåra valet och skapa förvirring – vilken modell passar mig och mitt barn bäst, och vilken ska jag välja? Olika resesängar passar olika bra för olika familjer. 

För att veta vilken resesäng som är bäst för en själv måste man veta vad man ska leta efter för att hitta rätt. Vi har därför samlat de absolut viktigaste punkterna som du bör tänka på då du ska köpa resesäng:

Användning

Innan vi ens går in på punkter som kan vara avgörande vid köp av resesäng vill vi poängtera vikten i att utgå från önskat användningsområde. Ska sängen användas vid resor? Reser ni mycket, har ni mycket annan packning, och vad klarar du av att bära med? 

Eller ska sängen användas hemma? Har ni kanske tänkt att resesängen ska följa med på utflykter, som exempelvis till stranden eller poolen? Vill ni ha möjlighet att använda den både inne och ute? Beroende på användningsområde kan olika funktioner och egenskaper passa olika bra. 

Sängens storlek och vikt 

Den allra första punkten du bör tänka på är just sängens storlek och vikt. Detta är trots allt det viktigaste i fråga om hur pass smidig och enkel den är att bära med sig – en resesäng är ju tänkt att vara behändig att ha med sig på resan. 

Därmed bör du inte välja en säng som är större eller tyngre än vad du känner är hanterbart för dig. Reser ni mycket, och ofta även med mycket annan packning, underlättar det ofta att välja en lätt och något mindre resesäng. 

Dock är det viktigt att sängen är tillräckligt stor för ditt barn, samt att den står stadigt. Det speciellt om den ska användas i hemmet. Utgå från dig och ditt barn för att hitta den storlek och vikt som passar bäst för er användning. 

Montering och hopfällbarhet

Andra viktigaste punkten vid val av resesäng är hur dess montering ser ut. För att en resesäng ska kännas sådär praktisk, smidig och enkel som alla säger är monteringen avgörande. 

Resesängar som är svåra att montera eller fälla ihop känns ofta väldigt krångliga – ofta leder det till att man inte vill använda den, vilket ju är väldigt onödigt. Många av de modeller som finns idag monteras dock på ett kick, och är även smidiga att fälla ihop. Det gör stor skillnad!

Säkerhet och komfort

Två andra viktiga punkter är just säkerhet och komfort. Självklart ska resesängen vara tillräckligt säker för ditt barn att sova i oavsett plats, situation och barnets ålder. Den bör därför vara stabil och rätt rejäl i sin konstruktion, speciellt för större barn som rör sig.

Vad gäller komfort är det viktigt att barnet kan sova gott utan några bekymmer, orosmoment eller störningar. Därför bör madrassen vara både tjock och mjuk, bottendelen bör skydda mot kyla och väta, och så bör ventilationen vara god. Se till att investera i en resesäng där ditt barn känner sig tryggt – om barnet sover bra blir ni båda glada!

Frågor och svar om resesängar

Vad är en resesäng?

Kort och gott är en resesäng en barnsäng speciellt framtagen för att vara behändig och smidig att ta med sig på resan. Resesängen ska vara lättviktig, smidig att montera och fälla ihop, samt vara enkel att bära med sig. En resesäng kan oftast användas för barn upp till 3 år. 

Varför använda en resesäng?

En resesäng kan utan tvekan underlätta de gångerna då ni ska ut och resa med ert barn. Som förälder vill man alltid det bästa för sitt barn, och det gäller även när barnet ska sova. Därför är det ofta en självklarhet att man som förälder vill låta barnet sova i en bra, skön och ergonomisk säng, så som en spjälsäng eller barnsäng. 

Men, det är inte alltid möjligt då man är ute på resande fot. Och det är just där som resesängen kommer in i bilden som en räddare i nöden. Med resesängen till hands kan du alltid se till att barnet får sova i sin sköna säng, oavsett var ni ska åka eller var ni befinner er. 

I och med att de kommer i en kompakt och nätt design som enkelt fälls ut (och fälls ihop) är det aldrig ett problem att ta med sig sängen eller sätta upp den där det behövs. Även om du är i ditt eget hem och upplever att det inte finns plats för en större ”fast” barnsäng kan en resesäng komma väl till pass. 

Du slipper de tunga konstruktionerna men får samtidigt liknande egenskaper som riktiga barnsängar har. Perfekt om ni ska ut och resa, om det inte finns tillräckligt med plats, om ni enkelt vill kunna flytta på barnets säng, eller om ni vill testa på hur det känns! 

Hur monteras en resesäng? Hur fälls den ihop?

Montering och hopfällning av en resesäng kan variera från olika modeller. Däremot är det väldigt vanligt att en resesäng kommer med någon form av instruktioner gällande såväl montering som hopfällning. Gäller det en med pop-up funktion sköter sig all montering ofta av sig själv. 

Vilken resesäng är bäst?

Även i den här frågan kommer svaret variera beroende på vem det gäller, vilket användningsområde sängen ska ha, samt vilka funktioner man önskar. Vi har utsett ett flertal resesängar i olika modeller som vi anser tillhör kategorin bästa resesängen. Utgå från dina och ditt barns behov ser ut, vad ni vill använda sängen till, samt hur er budget ser ut.  

Sammanfattning

Det finns ingen tvekan om att en bra resesäng kan underlätta väldigt mycket för dig som ofta reser mycket med barn. En resesäng kan dock även användas vid utflykter, om ni ska hälsa på någon, som praktisk säng i hemmet, eller som lekhage och viloplats. Med andra ord har en resesäng många användningsområden!

Vid val av resesäng är det viktigaste att du utgår från ditt önskade användningsområde för att hitta rätt. Vi rekommenderar dock att du väljer en resesäng som är lättviktig, smidig att fälla ut och ihop, samt som är praktisk att ta med sig – det speciellt om du ska ha med den på resor.

Tänk på att dagens generösa utbud av resesängar innebär att det finns en modell för alla. Du kan alltså utgå från det du själv önskar och även hitta en riktigt bra modell som underlättar för er. Anpassa köpet efter dig och ditt barn så ska du se att du hittar den bästa resesängen för dig. Ta gärna inspiration från våra favoriter ovan, samt ”så väljer du resesäng”!

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!