Bästa barntäcket 2022 – bädda ner din skatt på bästa sätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att sova bra är viktigt för oss alla, inte minst för barnen som fortfarande växer och utvecklas på flera olika sätt. En god natts sömn är också betydande för barnens hälsa och välmående överlag. Med andra ord är det viktigt att de känner sig trygga och bekväma i sina sängar, något som såväl säng som sovrum och sovmiljö har en påverkan på. 

Även barnets täcke kan ha en påverkan på barnets sömn, och det faktiskt mer än vad man tror. Att investera i det bästa barntäcket är alltså något som alla föräldrar borde göra. Ett bra täcke ska vara lagom stort, tillräckligt varmt, ha god andningsförmåga och kännas tryggt att sova i. 

Är täcket bra kommer barnet sova gott, vilket är positivt för både hälsa och utveckling. För att du som förälder ska få det lättare när det kommer till att välja barntäcke har vi samlat de bästa barntäckena på marknaden. Vi har valt ut en blandning med babytäcke, barntäcke och juniortäcke som kan göra sig riktigt bra för olika barn! 

Bästa täcket för spjälsäng
RättStart ECO-BOMULL

Bästa täcket för vagga och barnvagn
Borganäs Barnvagnstäcke

Bästa babytäcket för större barn
Textilgruppen Hotelltäcke

“Det här barntäcket från RättStart är ett otroligt behagligt täcke som passar perfekt för spjälsängen.“

“Tack vare materialet i 50/50 bomull och polyester, kombinerat med en lätt fyllning av hålfiber, passar täcket för de flesta tillfällen. "

“Det här är helt klart det absolut lyxigaste juniortäcket vi har sett!“

Vad är ett barntäcke?

För dig som inte själv har barn kanske det låter konstigt att ett barn ska ha ett speciellt barntäcke. Men som vi tidigare varit inne på är det otroligt viktigt att barnen har det tryggt, bekvämt och trivsamt när de ska sova. Just sömnens kvalité är i sin tur viktig för att barnet ska må bra och ha möjligheten att utvecklas på rätt sätt.    

Något som påverkar barnets sömn är just täcket. För att barnet ska kunna sova bra är det alltså viktigt att barnet har rätt täcke, det vill säga ett som är av lagom storlek, tjocklek och tyngd. 

Ett vanligt täcke är normalt för stort och för tungt för ett barn. Därför finns det barntäcken som är specifikt utformade för barn, där tyngd och mått är bättre anpassade..

Beroende på barnets ålder finns det även olika varianter av barntäcke att välja mellan. Det finns babytäcke för mindre bebisar, barntäcke för små barn, och så finns det juniortäcke för lite större barn. Anpassa täcke efter barnets ålder och behov så kommer det funka perfekt. 

Bästa barntäckena

Så vilket är egentligen det bästa barntäcket? I och med att det finns så många olika varianter av barntäcken idag kan det vara svårt att veta vilket som passar just ditt barn bäst. Olika barntäcken passar olika bra för olika åldrar, behov, sängar, sovrum och klimat. 

Det viktigaste är att du utgår från ditt barn och vad som passar bäst för barnet. Vi har samlat de barntäcken som vi anser tillhör kategorin om bästa barntäcket i olika modeller. Nedan kan du hitta såväl babytäcke och svalt täcke för spjälsäng som juniortäcke och barntäcke med dun. 

Bästa barntäcket för spjälsäng – RättStart ECO-BOMULL Täcke Tunt Spjälsäng

Barntäcke Rättstart eco bomull
Material:Yttertyg i 100% bomull
Stoppning i 100 % kardad polyesterfiber
Mått:100 x 130 cm
Hållbarhet:GOTS-certifierad bomull

Det här barntäcket från RättStart är ett otroligt behagligt täcke som passar perfekt för spjälsängen. Med mått på 100x130cm fungerar det riktigt bra för barn som mäter en längd på uppemot 100 centimeter. 

Anledningen att vi anser att det här är det bästa barntäcket i bomull är just för att bomullen både är ekologisk och riktigt luftig. Täcket är också extra tunt. På så sätt känns täcket lätt och smidigt att röra sig i, samtidigt som det bevarar värmen och andas bra. 

Fyllningen av högkvalitativa polyester bidrar också till ökad komfort. Tack vare att det är så tunt och att det har god andningsförmåga är det här ett bra alternativ för vill köpa ett svalt täcke för spjälsäng. 

Enligt oss ett riktigt bra och prisvärt täcke som kan användas för de flesta barn! Denna modell finns även för vagn eller vagga.

Fördelar:
+ Mjukt och skönt
+ Hållbar bomull
+ Mångsidigt
+ Lättskött, går bra att tvätta

Nackdelar:
– Inget särskilt

Bästa babytäcket för vagga och vagn – Borganäs Barnvagnstäcke

Borganäs Barnvagnstäcke
Material:Yttertyg i 50% bomull, 50% polyester
Stoppning i hålfiber
Mått:70 x 80 cm
Hållbarhet:OEKO-TEX-certifierad bomull

Borganäs barnvagnstäcke är enligt oss det bästa billigaste babytäcket för vagn och vagga. Det beror inte bara på att täcket i sig kommer till ett väldigt rimligt pris, även kvalitén är hög och täcket känns tryggt att använda.

Med andra ord får du det bästa av två världar. Täcket håller också hög komfort då det är väldigt mycket och fluffigt att krypa ner i. Tack vare materialet i 50/50 bomull och polyester, kombinerat med en lätt fyllning av hålfiber, passar täcket för de flesta tillfällen. 

Det känns lätt men samtidigt värmande, perfekt för vaggan eller vagnen. Måtten mäter 70x80cm. Vi är verkligen nöjda i förhållande till dess pris!

Fördelar:
+ Värmande
+ Prisvärt

Nackdelar:
– Inte lika bra andningsförmåga som täcken med mer naturmaterial

Bästa babytäcket för större barn – Textilgruppen Hotelltäcke

Textilgruppen Hotelltäcke
Material:100% bomullscambric
Hålfiber
Mått:150 x 200 cm

Det här är helt klart det absolut lyxigaste juniortäcket vi har sett! Precis som namnet utlovar håller det här täcket samma kvalité som ett hotelltäcke, vilket är otroligt exklusivt. Fluffigheten, fyllningen, känslan och den perfekta tyngden. 

Textilgruppen hotelltäcke för sig riktigt bra för dig som vill köpa ett juniortäcke till det lite större barnet. Måtten här är på 150 gånger 200cm – alla barntäcken behöver inte vara små, utan för de äldre barnen kan detta göra sig riktigt bra. I och med att materialet är av 100% bomull kommer täcket både värma, andas bra, vara mjukt och fluffigt samt hålla formen.

Dock får du här också betala för att få riktigt hög kvalité och lyxig känsla. Priset är högt jämfört med andra barntäcken (men inte så farligt dyrt jämfört med andra täcken för vuxna). Å andra sidan håller det i flera år och ger en väldigt trivsam känsla i sovrummet. Barnets sömn kommer garanterat vara bra. Och eftersom täcket är fullstort kan det användas även när barnet blir större, vilket förlänger dess livslängd.

Bra också att täcket kan tvättas i maskin på 60 grader.

Fördelar:
+ Fullstort, kan användas även för äldre barn
+ Sval och mjuk bomullscambric i hotellkvalitet

Nackdelar:
– Relativ högt pris jämfört med mindre barntäcken

Bästa fylliga babytäcket – Rätt Start Istoppstäcke

Rätt Start Istoppstäcke
Material:Yttertyg i microfiber
Stoppning i Dacron 95
Mått:70 x 80 cm

RättStart istoppstäcke är det bästa fylliga babytäcket på marknaden om du frågar oss. Med fylligt menar vi att det är sådär perfekt fluffigt, mjukt och omslutande – det är så skönt! RättStarts istoppstäcke är också utformat för att vara lite extra exklusivt och öka komforten. 

Kvalitén är mycket hög. Materialet av microfiber ser till att täcket andas, ventilerar fukt och värme. Täcket håller sig rent och värmer vid behov, samtidigt som fyllningen av Dacron stärker fibrerna och ser till att täcket håller dess fluffiga form. Babytäcket håller länge och kan användas i många år. 

Vi gillar också att fyllningen är allergivänlig för möjlig användning av alla. Dock är det här en modell anpassad för vagga och vagn. Måtten mäter 70x80cm och fyllningen är på 150g. 

Täcket är mycket smutståligt och vid behov kan det tvättas i maskin på 60 grader. 

Fördelar:
+ Mjukt och fluffigt
+ Allergivänlig
+ Lätt att tvätta

Nackdelar:
– Varmt, passar inte så bra på sommaren

Bästa allround babytäcke – NG Baby Täcke Mellan

NG Baby Täcke Mellan