Bästa babynest 2024

Uppdaterad: 1 jan, 2024

Sidan kan innehålla reklam genom annonslänkar.

Ett bra babynest är många gånger räddningen för småbarnsföräldrar. Ett babynest är utformat för att efterlikna den trygga miljön och omgivningen i mammans mage. Bebisen sover extra bra i lite trängre, mindre och mer ombonade områden – och det är precis vad ett babynest ger. 

Eftersom ett babynest både har rätt miljö, är säker att använda och är smidig att bära med sig kan såväl föräldrar som bebisen i fråga få en tryggare vardag med den. Barnet sover bättre, och så är det tillräckligt smidig att ta med sig oavsett var du ska. 

Du placerar barnet i ert babynest och lägger sen babynestet bredvid dig i soffan, sängen eller på golvet. Ett babynest kan med andra ord användas lika bra i hemmet som på resan. Då har du alltid en bra och trygg sovplats för barnet. 

På marknaden idag finns det mängder av olika babynest att välja mellan. Du hittar babynest med handtag, babynest för större barn, babynest för tvillingar, och alla andra modeller. Ta del av vår köpguide för att se vilka modeller vi anser är bästa babynest!

Bästa babynest – vi har valt ut våra favoriter

Här nedan har vi samlat de babynest som vi anser är de bästa på marknaden. Vi har valt ut ett antal olika babynest av varierande kategorier och i olika modeller för att alla ska ha kunna hitta en favorit. Förhoppningsvis kan våra rekommendationer om bästa babynest hjälpa dig på vägen till att hitta en favorit för både dig och din bebis.

Bästa babynest – NG Baby Basic Myspöl

NG Baby Basic Myspöl
Mått:100 x 25cm
Yttertyg material:80% bomull, 20% Polyester
Fyllning materail:Styrolitkulor
Tvättråd:Maskintvätt 40 grader
Ca pris: 1300 kr

NG Baby Myspöl är enligt oss toppvalet, med sin fina och praktiska form. Det bästa med det här nestet är dock inte bara att det kommer i ett runt och behändigt format, utan vi gillar även att det har en mycket ombonad och trygg utformning. Det är utan tvekan ett av de mysigare och mjukare babynest vi stött på. 

Du får plats med ditt barn, olika leksaker, diverse sovtillbehör och en kompis om så önskas. Det är alltså mycket rymligt trots dess runda form och trygga omfamning. 

En annan egenskap som vi gillar är att babynestet är utformad med rörlig fyllning i ytterringen. Det innebär att kanten enkelt och smidigt kan formas till ett stadigt sittstöd då barnet ska öva på att balansera och sitta upp på egen hand. Den rörliga fyllningen gör också att barnet kan röra sig utan problem och utan hårda hinder. Hög kvalité rakt igenom helt enkelt. 

Som ett extra plus är överdraget till NG Baby Myspöl avtagbart och tvättbart för smidig hantering. Hela nestet är formbart och lätt att anpassa efter behov, vilket underlättar. Tack vare att du enkelt kan bära med dig det kan det också användas på de flesta ställen. NG babynest är något dyrt, men verkligen så bra och fint!

Fördelar:

 • Rund mysig form
 • Generös storlek
 • Stadig men formbar kant
 • Enkel att tvätta

Nackdelar:

 • Något dyrt
 • Barnet kan inte växa så mycket

Bästa babynest med rum för tillväxt – Liewood Babynest Gro

Liewood Babynest Gro
Mått:32 x 76cm
Yttertyg material:100% ekologisk bomull
Fyllning materail:Bomullsvadd
Tvättråd:Överdraget tvättas på 30 grader i maskin
Ca pris: 1000 kr

För dig som vill investera i ett babynest där barnet har utrymme för att växa kan Liewood Babynest Gro vara ett passande alternativ. Precis som namnet utlovar är Gro babynest till för att barnet ska kunna växa. Därmed är storleken rätt generöst tilltagen. Har du ett lite större barn som vill ligga i ett babynest kan den här även funka!

Utöver den generösa storleken och rymliga ytan är det här ett babynest som både känns och är väldigt tryggt att använda. Till att börja med är det ekologiskt framtaget, vilket är bra för miljön. Det är också mjukt i tyget och har en trivsamt stadig stoppning som ökar komforten och stadgan. 

Samtidigt är det godkänt att använda som babylift i och med dess handtag och träplatta i botten – med andra ord kan du som förälder bära babynestet även om barnet ligger däri utan minsta bekymmer. Tryggt, säkert och smidigt för er båda. 

Något som vi däremot vill utmärka är att det här babynestet också väger lite mer. Det just för att det är större, lite rejälare och mer tåligt. Så länge du inte ska bära runt på nestet allt för mycket är det dock inte ett problem, utan snarare bara en trygghet. Som pricken över i:et är överdraget tvättbart. Vi är mycket nöjda!

Fördelar:

 • Ekologiskt producerad bomull
 • Får användas som babylift
 • Generös storlek
 • Stadig men formbar kant
 • Kan tvättas

Nackdelar:

 • Något dyrt
 • Ganska tung

Bästa babynest för större barn – EcoViking BabyNest Prime

EcoViking BabyNest Prime
Mått:77 x 40 x 13 cm
Yttertyg material:100% bomull
Fyllning materail:100% polyester
Tvättråd:Maskintvätt 40 grader
Ca pris: 800 kr

Ibland kan det vara svårt att hitta passande babynest för större barn. Men vi har hittat en modell som vi anser är riktigt bra, närmare bestämt EcoViking Babynest Prime. Den här modellen är alltså lite större och ger rum till något längre barn. Tack vare knäppningen nertill kan du också reglera storleken efter behov. 

Vi gillar också att detta babynest är utformat för att vara extra säkert. Dess design är ergonomisk och riktigt bekväm för barnet att ligga i. Nestets insida är både mjukt och snyggt. Yttermaterialet andas och ventilerar för att ge bästa möjliga miljö och komfort. Den inbyggda kudden är också riktigt trivsam och funkar bra som komplement till det mjuka materialet. 

Detta kan användas både som skötbädd och babynest. Vid köp får du med en smart förpackning som underlättar förvaring och transport. Utan att överdriva är det här ett riktigt bra babynest för såväl mindre som större barn, och det finns alla möjligheter för barnet att växa. Det kommer dessutom till ett rimligt pris!.

Fördelar:

 • Bra material
 • Gott om plats
 • Enkelt att justera storlek,
 • Ergonomisk design
 • Inbyggd kudde

Nackdelar:

 • Kan sjunka ihop något

Bästa finaste babynest – Alice & Fox Babynest Owl

Alice & Fox Babynest Owl
Mått:82 x 46 x 14,5 cm
Yttertyg material:100% bomull
Fyllning materail:100% polyester
Tvättråd:Görs rent för hand
Ca pris: 350 kr

Alice & Fox Babynest Owl är ett otroligt fint babynest som finns att tillgå på marknaden. Faktum är att dess design och utformning är så otroligt fina att vi utnämnt denna modell som bästa finaste babynest!

Utöver dess fina och söta design är det här också ett riktigt prisvärt babynest som de flesta kan investera i. Vi gillar också hur mjukt och mysigt det känns, vilket är extra bra för barn som har känslig hy.

Tack vare de rejält stadiga kanterna kan du också känna dig säker på att ditt barn ligger tryggt och bekvämt där i. Barnet kommer sova så bra! Storleken är också bra vilket vi gillar. Kort och gott ett riktigt fint babynest av hög kvalité till ett bra pris.

Fördelar:

 • Charmig design
 • Prisvärt
 • Mjukt och mysigt
 • Stadiga kanter

Nackdelar:

 • Inte överdrivet hållbart
 • Kan upplevas som något stort för de minsta barnen

Bästa billigaste babynest – JLY Babynest Star

JLY Babynest Star
Mått:80 x 40 x 10 cm
Yttertyg material:Mikrofiberpolyester
Fyllning materail:Polyester, polystyren
Tvättråd:Maskintvätt 40 grader
Ca pris: 200 kr

För dig som gillar att fynda kan vi minst sagt säga att det här babynestet från JLY är ett riktigt fynd! Det här babynestet är otroligt billigt – bland de billigaste babynest vi har hittat på marknaden. 

Trots att det kommer till ett väldigt generöst pris kommer barnet sova tryggt och gott i den lilla kojan. Materialet är lent och behagligt mot huden vilket vi tycker är väldigt viktigt. Babynestet upplevs som litet och smidigt men rymmer samtidigt rätt mycket. 

Perfekt att använda som babynest i hemmet, på resan eller att ha som praktisk skötbädd. Oavsett var det används och vad det används till erbjuder det en bekväm plats för barnet att vila eller leka på. Storlek och form är som önskad. 

Det enda som vi har att anmärka på är att detta babynest har rätt låga kanter, samt att överdraget inte kan tas av för tvätt. Annars är det riktigt fint och håller hög kvalité i förhållande till sitt pris. Bästa billiga babynestet om du frågar oss.

Fördelar:

 • Billigt
 • Lent material
 • Fin design
 • Praktisk att ta med sig

Nackdelar:

 • Ej avtagbart överdrag
 • Låga kanter

Bästa babynest för tvillingar – Babynest tvilling

Babynest tvilling
Mått:75 x 68 cm
Yttertyg material:100% bomull
Fyllning materail:Polyesterfiber
Tvättråd:Maskintvätt upp till 60 grader
Ca pris: 1200 kr

Det här är det bästa babynest för dig som har tvillingar, eller två barn som är ungefär lika gamla. Storleken är något större än vanligt, och ytan är tillräckligt öppen för att rymma två barn samtidigt. 

Självklart kan detta användas för enskilda barn också, men det är specifikt anpassat för tvillingar. Tycker du att dess normala storlek känns för rymlig kan du med hjälp av snörlåset vid fotänden dra åt och göra det lite mindre. Du kan justera helt efter behov. 

Det vi gillar lite extra med just den här modellen är att kanterna både är mycket stadiga och skyddande. På så sätt känns den trygg och säker för alla att använda. Placera den bredvid dig i soffan, i sängen eller på golvet för att hålla koll på barnen samtidigt som de kan leka, vila eller sova. Detta babynest är något dyrt, men verkligen bra. Finns i många fina färger.

Fördelar:

 • Perfekt för tvillingar
 • Justerbar storlek
 • Höga, stadiga kanter

Nackdelar:

 • Ganska högt pris

Bästa babynest med bärhandtag – Voksi Baby Nest Premium

Voksi Baby Nest Premium
Mått:91 x 53 cm
Yttertyg material:100% bomull
Fyllning materail:Polyesterfiber
Tvättråd:Maskintvätt 40 grader
Ca pris: 1200 kr

Att investera i ett babynest med bärhandtag kan verkligen underlätta för dig som ofta är ute och reser, eller som enkelt vill kunna bära med dig eller förflytta det. Voksi Baby Nest Premium är den bästa modellen för dig som vill ha ett babynest med bärhandtag.

Precis som namnet utlovar är det här också ett babynest som kommer i en lite extra lyxig och exklusiv utformning. Därav det något lyxiga pris som babynestet kommer till. Men, trots att detta är bland de dyrare i artikeln anser vi att det är ett bra köp. Kvalitet kostar!

Detta babynest har en madrass av så kallad 3D mesh. Denna andas riktigt bra, ventilerar och transporterar såväl fukt som värme vid behov. Perfekt för hög komfort och en behaglig miljö i alla situationer. Madrassen är både fast och mjuk för ett ergonomiskt underlag, precis som kanterna. 

Ytterligare en mycket smart detalj, utöver madrassen och bärhandtaget, är läderbältet längst ner. Med den kan du öppna upp nestet och lägga till en förlängningsdel så att barnet kan växa i det. Vid köp får du också med en förvaringsväska. Riktigt bra och helt värd sitt pris!

Fördelar:

 • Praktiska bärhandtag
 • Lyxig design
 • Fast men mjuk madrass som andas
 • Stadiga kanter
 • Öppning för förlängning

Nackdelar:

 • Ganska högt pris

Bästa babynest med höga kanter – Vinter & Bloom Nordic Leaf Sleep Nest

Vinter & Bloom Nordic Leaf Sleep Nest
Mått:87 x 50 cm 
Yttertyg material:100% bomull
Fyllning materail:Bomullsvadd
Tvättråd:Maskintvätt 40 grader
Ca pris: 500 kr

Om du vill känna dig extra säker på att ditt barn ligger tryggt och stadigt i sitt babynest bör du verkligen investera i ett babynest med höga kanter. Då skulle vi rekommendera den här modellen från Vinter & Bloom, som också är otroligt fin.

Som ett komplement till de höga och stadiga kanterna är babynestet utformat med en mjuk vaddering som möjliggör hög komfort oavsett användningsområde och situation. Tack vare knytbandet i nederkant kan du också välja att justera storleken något för att passa ditt barn så gott det bara går.

Materialet här är av mycket hög kvalité. Det är både säkert, andas bra och känns behagligt mot bebisens hud. Vid behov kan överdraget tas av och tvättas i maskin. Kort och gott är det här både ett prisvärt, mycket säkert och fint babynest som de flesta kan få nytta av.

Fördelar:

 • Höga kanter
 • Mjuk och skön
 • Lätt att tvätta
 • Knytband i nederkant, bra material

Nackdelar:

 • Kan upplevas som något instängd

Så väljer du rätt babynest 

Att välja rätt modell av babynest är inte helt enkelt. Trots att våra rekommenderade produkter ovan kan ge inspiration och vägleda dig till en modell som kan passa bra för dina önskemål och behov kan det fortfarande vara svårt att välja mellan de olika som finns. Utbudet av babynest på marknaden är verkligen enormt, och de flesta håller rätt hög kvalité.

För att hitta det bästa babynestet för dig och din bebis är det viktigt att du utgår ifrån vad ni gillar, vad ni har för önskemål och vad era behov är. Däremot kan det vara svårt att ens veta vad man själv vill ha. Och hur avgör man egentligen om ett babynest är prisvärt, om det är säkert och om det håller den kvalité man önskar? 

Vi har samlat de viktigaste punkterna som det kan vara bra att tänka på innan du köper ett babynest. Det för att ditt köp ska bli enklare, kännas tryggare och för att du ska bli nöjd med ditt val. Som sagt kan det vara svårt att välja, så vi hoppas att dessa riktlinjer kan hjälpa.

Höga kanter oavsett användning 

En av de viktigaste punkterna för att ett babynest ska vara tryggt och säkert är just dess kanter. Ett babynest bör ha höga och stadiga kanter, och det oavsett till vad eller när det ska användas. 

De bör dock inte vara så höga att de lutar in, vilket också är därför fyllningen måste vara tillräckligt stadig. Ju bättre och mer rejäla kanter desto mindre är risken för att barnet rullar ut.

Mjukt eller hårt?

För att barnet ska trivas i sitt babynest är det viktigt att det är mjukt, mysigt och bekvämt. Däremot bör det inte vara för mjukt så att barnet riskerar att sjunka ner i materialet – då finns det risk för kvävning!

Det ska vara lagom hårt men samtidigt hålla hög komfort och gärna ha en ergonomisk passform. Bäst är att kombinera en formbar madrass men en stadig och hård botten. Stadigare material och fyllning är också lättare att rengöra.

Storlek 

Somliga babynest kommer i redan fasta storlekar som inte erbjuder extra utrymme då barnet växer. Sen finns det en hel del babynest som på något sätt kan justeras i storlek, antingen genom en öppning eller med ett snöre och förlängning. 

Denna egenskap är bra att se över om du vill att barnet ska kunna ligga i sitt babynest i mer än några månader. Det är också svårt att veta hur snabbt barnet ska växa, och hur mycket. Att kunna justera storlek är alltså hållbart för de flesta. Storlek och passform är viktigt för barnets trivsel.  

Förflyttning och transport

Om ni vill kunna ta med er ert babynest på resor, i bilen eller då ni ska på utflykt bör ni investera i ett sådant som har något slags handtag. Babynest med handtag är smidiga att bära med sig hur som helst. 

Vill ni bära med er ert babynest med barnet fortfarande i det bör ni köpa ett med både handtag, höga kanter och stadig botten. 

Frågor och svar om babynest

Nedan besvarar vi de vanligaste frågorna om babynests.

Vilket material ska ett babynest vara i?

För att barnet ska trivas i sitt babynest är det viktigt att materialet är både mjukt, mysigt och behagligt att ligga mot. Tänk på att barn ofta har rätt känslig hud. Därför är material som bomull bra att välja. Båda material eller fyllning bör vara fritt från kemikalier och giftiga ämnen. 

Kan man tvätta ett babynest?

Det allra bästa är om ditt babynest kan tvättas. Detta då det lätt kan bli smutsigt och kladdigt från diverse saker, så som med alla barnprylar. Välj gärna ett babynest med avtagbart överdrag som kan tvättas separat – det blir renast så! Anvisning för tvätt finns ofta med vid köp. 

Vad är viktigt att tänka på vid användning av babynest?

För att användningen av ditt babynest ska bli så tryggt, säkert och bekvämt för er båda är det viktigt att tänka på dessa saker: barnet bör aldrig lämnas själv utan uppsikt, barnet ska alltid ligga stadigt, och du bör aldrig använda täcken, kuddar eller liknande i babynestet. Det ska inte heller användas om det är för litet. 

Hur länge använder man babynest?

Det är individuellt och upp till er föräldrar att avgöra. Ett babynest kan användas från det att barnet föds, men du kan också vänta några månader. Vanligen är ett babynest anpassat för barnet mellan 0-6 månader. Om det däremot kan justeras i storlek kan det användas något längre. Så länge storleken är rätt kan ni använda det när ni önskar. 

Hur säkra är babynest?

Det finns inga riktiga riktlinjer att följa när det kommer till att säkra ett babynest. Med andra ord är det upp till var och en att avgöra om det känns säkert eller inte. 

För att få säkrast möjliga babynest bör kanterna vara rejält stadiga och höga, botten bör vara hård, madrassen inte för mjuk, material fritt från kemikalier, inga snören eller band, och så rätt storlek. Se också till att köpa ett babynest som är godkänt (alla vi tipsat om är godkända). 

Sammanfattning

Som småbarnsförälder kan det verkligen vara värt att investera i ett babynest. Det helst innan barnet föds så att ni är redo. Ett babynest är en perfekt liten säng som både är trygg, bekväm och smidig att använda, det såväl på resan och i bilen som i sängen eller soffan. Det är enkelt att förflytta, och så är det mysigt för barnet.

På marknaden finns det väldigt många babynest att välja mellan. Det finns en uppsjö av olika modeller, storlekar, former, material, färger och prisklasser. Med andra ord finns det något för alla. För att underlätta då du vill hitta det bästa babynest för dig och ditt barn kan du ta hjälp av de punkterna vi gått igenom ovan. 

Tänk på att ert babynest bör vara säkert, av bra material, bekvämt att ligga i, av rätt storlek, och såklart passa er budget. Oavsett vad just ni vill köpa kan vi lova er att det finns något för er. Se över de modeller som vi rekommenderar ovan för att få lite inspiration om bästa babynest!

CJ

CJ

Jag grundade Sömntuta.se för att få utlopp för mitt intresse för hälsa och sömn. Som nörd i allmänhet och pryltokig i synnerhet kan jag inte låta bli att vara intresserad av tekniker och prylar som bidrar till bra sömn. Sov gott!